Antivirüslerin Doğruluk Oranı Nedir ?

Lawrence

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
236
Arkadaşlar, Kaspersky Total Security deneme sürümü ile tam taramayı, güvenlik düzeyi yüksek olarak yaptım. 664.000 küsur dosya taradı, tehdit bulunamadı. Bunun doğruluk oranı nedir ?
Popüler antivirüslerin doğruluk oranını belirtecek bir makale vb. bir şey var mı ?

Bu tarz bir şeyi asla bulamazsın.
Virüslerin veritabanına eklenmesi için geri dönüş gerekiyor, HIPS tarzı davranıştan yorumlayan ya da Norton'un motoru gibi internette nelere baktığına kadar inceleyen antivirüs çözümleri bir nebze yeni virüsleri engelliyor ancak veritabanına eklenmesi en az 1 ay. O 1 aylık süreç üzerinden yorum yapsak bile %90 diyebilirim ancak. Eğer şu an piyasada olanları soruyorsan, tüm antivirüsleri toplasan piyasadaki virüslerin %50-55'ini ancak tespit ediyorlardır.
Bir de şu detay var, bir virüsü tespit edebilir ancak onu şifrelediğinde bulamayabilir. Bu yüzden aynı virüsün 2 milyon varyantı var diyebilirsin.

Arkadaşlar, Kaspersky Total Security deneme sürümü ile tam taramayı, güvenlik düzeyi yüksek olarak yaptım. 664.000 küsur dosya taradı, tehdit bulunamadı. Bunun doğruluk oranı nedir ?
Popüler antivirüslerin doğruluk oranını belirtecek bir makale vb. bir şey var mı ?
bence hiçbiri yüzde yüz garanti veremez tahminimce yüzde 90 üzeri

benim bildiğim en iyi antivirüs kaspersky bende kullanıyorum çok antivirüs denedim bir tane virüslü dosya indiriyorum sonra taratıyorum çoğu bulamadığı için ben kaspersky kullanıyorum.

Hiçbir yazılım size tamamen kesin sonuç veremez. Günümüz güvenlik yazılımlarının imza veritabanında bulunmayan zararlılar, sisteme zarar verip, HIPS teknolojisi tarafından zararlı ilan edilinceye kadar bulunamaz. Kimi zararlılar ise gizli çalışır. Ve tespit edilemez.

Antivirüsleri de Bypass etmenin yolları mevcuttur. Bu durumda hiçbir güvenlik yazılımına fazla bel bağlamamanız gerekir.

Geri