Neler Yeni

AOC 24G2U MONİTÖR VİDEOLARDA NEDEN NET DEĞİL ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Alii
Arkadaşlar selamlar AOC 24G2U monitörüm var.Ekran kartım Msı Gtx 1650 Gaming X.Monitör displayport ile bağlı ve 144 hz seçeneği ayarlardan işaretli.Oyunlarda gözle görülür bir sıkıntı yaşamadım şuana kadar.Video izlerken youtubede veya herhangi bir yerden film izlerken ekran videolarda buğulu gibi duruyor.Görüntü net değil sebebini bilen var mı ? Ayarlar ile ilgili bir sıkıntımı acaba.Yardımcı olursanız sevinirim. Freesync özelliği açık.

Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Arda
Arkadaşlar selamlar AOC 24G2U monitörüm var.Ekran kartım Msı Gtx 1650 Gaming X.Monitör displayport ile bağlı ve 144 hz seçeneği ayarlardan işaretli.Oyunlarda gözle görülür bir sıkıntı yaşamadım şuana kadar.Video izlerken youtubede veya herhangi bir yerden film izlerken ekran videolarda buğulu gibi duruyor.Görüntü net değil sebebini bilen var mı ? Ayarlar ile ilgili bir sıkıntımı acaba.Yardımcı olursanız sevinirim. Freesync özelliği açık.
Herkes forumda 24G2U önerip duruyor ama ben de aynı monitörün 27 inc versiyonunda benzer sorun yaşadım. Netlik ve görüntü kalitesinde ciddi sıkıntı var o panelde. Cam görüntü oluşmuyor asla. Keskinlik ayarı da net olarak yapılamıyor, diğer birkaç ayar üzerinden değiştiriliyor. Yaşadığınız sorunun monitörün karakteristiğinden kaynaklandığını düşünüyorum.

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
@enisberberr hocam bahsettiğin yağlı görüntü sorunu da bu sanırım. AOC kalitesiz paneller kullanıyor herhalde. Nedir böyle alıp da memnun olan nadir görülüyor.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Bende bir problem yok. Parlaklığı 80' e al ayrıca eğer rahatsız olmuyorsan Spor modunda izle. Ben bu modlarda bi sıkıntı yaşamadım henüz.

ADAEM

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Adem
sebebinin internet olduğunu düşünüyorum aynı sıkıntı bendede var sanırım netflix gibi youtube gibi platformlarda pandemiden dolayı çözünürlüğü düşürdüler benim ekran 60 hz eski laptop monütörü 720 den aşşağı izlenmiyor videolar
telefondada aynı

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
sebebinin internet olduğunu düşünüyorum aynı sıkıntı bendede var sanırım netflix gibi youtube gibi platformlarda pandemiden dolayı çözünürlüğü düşürdüler benim ekran 60 hz eski laptop monütörü 720 den aşşağı izlenmiyor videolar
telefondada aynı
1080p HD izlesem de aynı sorun devam ediyor bende. Çözünürlük düşürülmesi yalnızca 720p'deki HD seçeneğinin kaldırılması oldu.

enisberberr

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Enis Berber
İlgilendiği Kategoriler
Oyun, Ekipmanlar, PC Bileşenleri, Grafik Tasarım
Instagram
https://www.instagram.com/enisberberr/
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198361448789/
Twitter
enisberberr
Facebook
berberenisdesign
Hocam aynı sorunları ben c24g1 de yaşıyorum ne yazık ki
Mesaj otomatik birleştirildi:

@enisberberr hocam bahsettiğin yağlı görüntü sorunu da bu sanırım. AOC kalitesiz paneller kullanıyor herhalde. Nedir böyle alıp da memnun olan nadir görülüyor.
Hocam benim dediğim yağlı görüntü panelin piksel piksel gözükmesi

Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Alii
telefondada aynı
Alakası yok internet olsa telefondan nasıl net olup monitörde 1080 vermicek.Hd bile vermiyor Hdmı takıp öyle denicem bide bakıyım.Görüntü net değil.

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Alakası yok internet olsa telefondan nasıl net olup monitörde 1080 vermicek.Hd bile vermiyor Hdmı takıp öyle denicem bide bakıyım.Görüntü net değil.
HDMI taktığınızda sorun bir nebze olsun çözülürse söyleyin hocam bende bir deneyim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Alii

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Videolar net değil böyle 480 izlersin ya videolarda öyle oluyor diğer işlemlerde bi sıkıntı yok oyunlarda filan.
Aynı sorundan ben de muzdaripim. 1080pHD değil de 360p'de izliyor gibiyim. VA panel olduğu için böyle bir sorun olduğunu sanıyordum ancak 24G2U'da da aynı sorun olduğunu görmüş oldum. Monitörü alalı 2-3 ay geçti. Acaba garanti bunu sorun olarak kabul edip iade alır mı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,620
Üyeler
164,348
Son üye
yangac
Top Bottom