Alihanyilmaz
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 972
APK kullanılmayacağını paylaşılan yazıda göremedim. Başlık atılmış sade. Yazı içeriğinde herkes APK sını paylaşamayacak anlamında yazıyor. Siz içeriği okumadan hikâye uyduruyorsunuz. Yetkisiz ve bilgisiz kişilere artık hak tanınmayacak. Ve ben bunu doğru buluyorum. Bir yanlıştan dönülmüş oluyor. Bu durum uygulamaların açık kaynak kalmasını engellemez. Açık kaynağın da tanımını oku bir ara.Biraz uçuk atmışsın bence hocam. Önceden gayet de farklıydı kullanıcı açısından. Güvenlik zamanında ne kadar baskıcı değilse, bir o kadar da rahattı kullanımı. İstediğin uygulamayı alıp, düzenleyip kendine özel yapabiliyordun veya başkalarının yaptığı özelleştirmeleri entegre edebiliyordun.
Burada sorun geliştiricilerin önü kesilmesi değil, herkesin bir kısıtlama yemesi söz konusu. Apple da zamanında bunu yaptı ve dersini alıp geliştiriciler dahil olmak üzere kullanıcılara daha açık bir sistem geliştirdi ve bunu güvenlik kısmına takılmadan yapabildi. Android'e göre geri kalmasına rağmen ve tüm bunları yapma sebebi de Android'in sunduğu özgürlüklerden dolayı.
Android'in uzun süredir özellikler açısından çeşitli olması da bu sayede oldu. Rahat ve özgür denemeler üzerinden. iOS önce bunu alacak da, kontrol edecek de, uygulamaya geçirecek de bir ton süre kaybetti Apple. AI'da bile bu yüzden geride kaldılar.
Kullanıcıyı emin ol mutlu edecek bir durum değil bu. Zaten telefonu sadece arama, nette gezinme gibi basit işlerle kullananlar her iki platformda da rahatça kullanıyordu. Boş yere telefonunun limitini zorlayan, kurcalamayı seven, parasıyla aldığı ürünü kendine özel yapmak isteyenin önü kesildi.
Gereksiz işler. Sanki kapalı sistemler çok güvenliymiş gibi konuşuyor herkes. Gördük geçen yıllarda iOS iCloud sızıntılarını.
Nokia da batmadı ayrıca. Telefon pazarında vizyonsuz devam ettiklerinden geride kaldılar ve çekildiler. Her ismini artık duymadığınız markayı battı gibi söylüyorsunuz. Adamlar daha geçen Suriye internet ve şebeke altyapısını düzeltmek için belge imzaladılar.
Nokia konusuna gelelim. İsim hakkını kullanarak çinli mi kim se, birileri telefon üretiyor ve çok kalitesizler. Bu telefon bölümü için geçerli. Santral ve diğer altyapılar ayrı bir Nokia bölümü ve çoktandır onlar da Siemens'e aitler. Gerçek Nokia artık yok.