YazılımKafa
80+ Silver
8 gb yeterli gelmez. Macbook ta olsa 16 gerekiyor. Bende Macbook kullanıyorum ram in 8 gb dan fazla kullandığını gördüm. Ama kullanana göre değişirairlarda fan yok zaten oyuna girince 15 dkda işlemci frekans düşürüp sürünür yerlerde. 8gb belki yeterli olabilir apple rami cok iyi kullanıyor diye biliyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ayrıca fan yok diye yanmıyor. 1 yıldır kullanıyorum 50 derece bile nerdeyse hiç olmadı. Nerdeyse hiçbir uygulamada ısınmıyor. Desteklediği oyunlarda (Dota 2, Cs Go vs ) da da asla ısınmıyor8 gb yeterli gelmez. Macbook ta olsa 16 gerekiyor. Bende Macbook kullanıyorum ram in 8 gb dan fazla kullandığını gördüm. Ama kullanana göre değişir
Bu yüzden ezber konuşmanın bir anlamı yok. İnsanları yanlış yönlendirmeyelim8 gb yeterli gelmez. Macbook ta olsa 16 gerekiyor. Bende Macbook kullanıyorum ram in 8 gb dan fazla kullandığını gördüm. Ama kullanana göre değişir
Ayrıca fan yok diye yanmıyor. 1 yıldır kullanıyorum 50 derece bile nerdeyse hiç olmadı. Nerdeyse hiçbir uygulamada ısınmıyor. Desteklediği oyunlarda (Dota 2, Cs Go vs ) da da asla ısınmıyor
Katılıyorum. Pro meselesine gelince bende pro almak yerine aynı paraya 16 gb ram li modeli aldım. Pronun farkları fan , 2 kat hızlı şarz , toucbar vs. Bence 16 ram hepsinden önemliAir ı oyun ıcın alıyorsanız almayın zaten, cihaza yazık. Apple cihazlar oyun için tasarlanan veya oyun oynanmaı planlanan bilgisayarlar değil.
Ek olarak apple silicon işlemciler çok ısınan işlemciler değil. Kod yazarken yeri geliyor 2-3 tane ide, sayısız chrome sekmesi açıyorum. Gram ısınmıyor. Önemli olan da bu zaten. Pro almanın çok bir mantıgı yok aslında. Fan hariç nerdeyse farkı yok. Ona da gerek yok zaten. Ama almışken 16 gb ramli almakta fayda var. Sonradan yükseltilemiyor.
Ayrıca depolamaya da para verilmez 256 dan 512 ye geçiş için bile binlerce ₺ fark istiyor. Sonradan harici ssd takmak çok daha ucuza geliyorSanki 8 yerine 16 alınsa iyi olur gibi
Kendi fikrim zaten oyun oynanmaz ama uzun ömürlü olması açısından 16 ve 512 olsa tadından yenmez
Piyasasını bilmiyorum
Son düzenleme: