Yardım Apple Macbook Air M1 vs M2

OnurCiftci26

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
1,865
Günlük işlerimi yapacak bir laptop bakıyorum. Apple almaya karar verdim ama sizce aradaki farka değer mi? Bir de 8 GB ram yeterli olur mu daha önce Apple kullanmadığım için bilmiyorum.

1670357592419.png

1670357611300.png

Günlük işlerimi yapacak bir laptop bakıyorum. Apple almaya karar verdim ama sizce aradaki farka değer mi? Bir de 8 GB ram yeterli olur mu daha önce Apple kullanmadığım için bilmiyorum.

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Günlük iş için macbook'a gerek yok bence. İntelin 12.nesil iris xe'li bir laptobunu alsanız size yeterli olur. Fakat Apple'da kararlıysanız M1 işlemci yeterli olur. Apple'ın işletim sistemleri çok iyi optimizasyonlu olduğu için 8gb ram yetecektir. Fakat depolamayı 500 yapabilirsiniz. Hatta dosya depolarım derseniz 1tb bile yapabilirsiniz.

M2 her yönden daha iyi. Apple tarafında 1 nesil yenisini almak hiçbir zaman mantıksız değil. M1 alırsanız şuan farkı hissetmezsiniz belki ama uzun yıllar sonra M2'nin daha performanslı olacağı kesin.

Günlük iş için macbook'a gerek yok bence. İntelin 12.nesil iris xe'li bir laptobunu alsanız size yeterli olur. Fakat Apple'da kararlıysanız M1 işlemci yeterli olur. Apple'ın işletim sistemleri çok iyi optimizasyonlu olduğu için 8gb ram yetecektir. Fakat depolamayı 500 yapabilirsiniz. Hatta dosya depolarım derseniz 1tb bile yapabilirsiniz.
Hocam Apple'ın bu modellerinde fan olmaması, ısınmaması, ve uzun batarya sürelerinden dolayı tercih etmek istiyorum. Depolama 256 yeterli olacaktır aksi taktirde harici taşınabilir SSD takıp kullanırım zaten masaüstüm de olduğu için genellikle dosyalarımı oraya atıyorum.

Hocam Apple'ın bu modellerinde fan olmaması, ısınmaması, ve uzun batarya sürelerinden dolayı tercih etmek istiyorum. Depolama 256 yeterli olacaktır aksi taktirde harici taşınabilir SSD takıp kullanırım zaten masaüstüm de olduğu için genellikle dosyalarımı oraya atıyorum.
Sıkıntı çıkaracak bir cihaz değil. M1 işlemci yeterli olacaktır bence size.

Daha yeni bir tasarım, daha ince ve daha güncel bir cihaz olsun derseniz M2 tercih edebilirsiniz. Hissedebileceğiniz aşırı bir fark yok elbette. %30 kadar bir fark var.
Ben satın aldığımda bayağı araştırdım M2 alacaksanız basic modeli almayın 8gb olanı yani. Ram yetersiz kalıyor chrome da bile.
Eğer öğrenciyseniz PT.COM.TR tavsiye ederim öğrenci indirimi mevcut. SSD de ise sadece 256 dan 512 değil yazma hızında bayağı bir artış oluyor. 2 3 katı kadar. Ama bu da bütçenizi aşırı geçebilir. Ram upgrade yeterli olacaktır.
16GB

Gece yarısı rengi de çok hoş dursada aşırı parmak izi bırakıyor bilginiz olsun.

Eğitim indirimi ile ilgili:

1670431864097.png

Son olarakta aynı fiyata 16 GB RAM + 512 GB SSD versiyonu da tercih edebilirsiniz.

SSD Testi:

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,544
Üyeler
187,696
Son üye
9Duce
Geri