Apple Macbook Air M4 16gb 256ssd Depolama Yeter Mi

ynsmr_cgn

80+
Reaksiyon skoru
100
Bütçe
50000
Merhabalar herkese,

Yazılım geliştirme için MacBook Air M4 13 inç modelini almayı düşünüyorum. Bütçem şuan için 16GB RAM ve 256GB SSD olana yetiyor. İleride kesin olarak yükseltirim fakat 1 yıldan önce olmaz.

Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim. Aktif olarak Flutter ile mobil uygulama geliştiriyorum. Bu nedenle cihazda hem Xcode hem de Android Studio ve emülatörler kurulu olacak.

Tek çekincem 256GB depolama alanı. İşletim sistemi, SDK’lar, emülatör ve proje cache'leri derken 256GB beni çok kısa sürede tıkar mı? Harici SSD desteğiyle bu süreci yönetmek sürdürülebilir mi yoksa pişman eder mi? Bu laptobu sadece günlük işler ve yazılım için kullanacağım.

Benzer depolamaya sahip bir MacBook'u mobil geliştirme için kullanan arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilirse çok sevinirim.
Teşekkürler.

Alınmaz. Açık ve net. Çok sıkıntı yaşarsın saç baş yoldurur. M4 16/256 alacağına, bulabilirsen M3 16/512 veya M2 16/512 Hatta 24GB RAM olursa iyi olur, kovalaman lazım.

Alınmaz. Açık ve net. Çok sıkıntı yaşarsın saç baş yoldurur. M4 16/256 alacağına, bulabilirsen M3 16/512 veya M2 16/512 Hatta 24GB RAM olursa iyi olur, kovalaman lazım.
Harici SSD taşımak büyük sorun değilse halledilir, harici diske uygulama yükleme desteği falan da geldi artık neredeyse dahili MacBook depolaması gibi kullanabiliyorsun harici diski de. Tek eksisi cihazı taşırken onu da taşıyacaksın ama ona da cihaza fazladan 20K vermemek için katlanılır.

Harici SSD taşımak büyük sorun değilse halledilir, harici diske uygulama yükleme desteği falan da geldi artık neredeyse dahili MacBook depolaması gibi kullanabiliyorsun harici diski de. Tek eksisi cihazı taşırken onu da taşıyacaksın ama ona da cihaza fazladan 20K vermemek için katlanılır.
Arkadaş "Ben kabloyla, diskle yaşarım" diyorsa, bu da bir tercihtir. Ama konfor arıyorsa benim dediğim gibi M3/512 kombinasyonu çok daha tatlı olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,179,800
Üyeler
187,247
Son üye
ayaz58
Geri