En azından alacak olanlara direkt "almayın" demek yerine bir kaç şey karalayayım.
-Ergonomi
Bu mouse'un en çok şikayet edilen tarafı bu ve haklılar tabi. Keşke herkese uygun, daha ergonomik bir tasarımı olsaymış bundan daha büyük eksisi yok. Tabi bu da alışkanlıklarımızla ilgili bişey. eliniz büyükse, parmaklarınızı üzerine kapatarak "palm grip" şeklinde asla kullanmamalısınız. Apple yine "farklı olalım ama çaktırmayalım" kafasıyla yaptığı tasarımın sonuçları maalesef.
-Oyun
Arkadaşlar, canlar bu mousela oyun oynamanın kafasını asla anlamıyorum. Olmaaaz

hayır bir gamer bunun tipine bakarak bile "bu ne ya" diyip uzaklaşır.
+E Ne İyi ?
final cut, adobe yada FL gibi programlar da çok başarılı. çünkü apple eko sistemi windows gibi değil. Kaydırmalar farklı yönlerde vs gibi sorunlar oluyor. bu mousela birlikte otomasyonlar da (tabiiikiii paralı taaabikiiii

) ayarlayarak sağa sola kaydırmalar ve hız muazzam dereceye ulaşıyor. Yani buna alışan da başka mouse kullanamıyor diyebilirim. Burada ki temel soru şu "Alışkanlıklarınızdan vazgeçecek misiniz ?"
Ha diyeceksiniz ki yok mu alternatifi ? ya logitech for mac için olan mouselar kesinlikle çok ergonomikler iş için. Alışkanlıklarınızdan vazgeçmeden özellikle mx master serileri de otomasyonlarla god mode a dönüşebiliyor. Bende şahsen ellerimin büyüklüğü sebebiyle mx master dan gerisinin yalan olduğunu düşünüyorum.
+Şarj Süresi
Arkadaşlar, şarjı 15-20 gün giden bir ürünü şarj soketini takıp kullanmasanız da olur

yani bu 15-20 gün içinde herhalde aklınıza gelir şarj etmek ne bileyim. O yüzden bu konu gerçekten sorun değil.
SONUÇ ;
Apple eko sisteminden çıkmak istemiyorsanız, naif bir el yapısına sahipseniz, estetik bir görüntü istiyorsanız, palm grip tutma şekliniz yoksa ALINIR..
"Amerika'yı yeniden keşfetmeyelim, istediğim grip tutayım, yine otomasyonlar olsun ve elim rahat etsin" diyorsanız MX ALIN.
Bunlar tamamen benim fikirlerim ve deneyimlerimdir. Bir sorunu bir başkası yaşayacak diye bişe yoktur