Neler Yeni

Apple watch SE 2. Nesil ve Apple watch 10 tavsiye

kicker22

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Şeref Uysal
Eşime hediye olarak akıllı saat almak istiyorum kendisi iPhone kullanıcısı. O yüzden androidden ziyade Apple bakıyorum. Şuan watch 3 kullanıyor.

Watch SE 1. Nesil özellik anlamında çok kısıtlıymış sanırım, ama 2. Nesil hem daha yeni hem de daha güncel diye biliyorum. 1. Ve 2. Nesil satın alırken nasıl ayırt edilir? Bir de 2. Nesilin 2022 ve 2023 versiyonu varmış sanırım. Satın alırken nasıl fark edilir?

Watch 9 ve watch 10 arasında fiyat olarak çok fazla fark yok, o yüzden güncel olan daha ağır basıyor. SE 2. Nesil ve 10 arasındaki fiyat farkına değecek özellik var mı?
Özellikle kullanan arkadaşlar fikir verebilirse sevinirim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Kadir Uzun
Apple Watch SE 2.Nesil'i yaklaşık 1 sene kadar kullandım. Saatin Watch 3'ten farkı yoktur emin olabilirsiniz. Tavsiyem Watch 10'dan yana olacaktır.

kicker22

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Şeref Uysal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tavsiye için teşekkür ederim, ben de Watch 3 ve Watch SE 1. Nesil arasında çok fark göremedim ama Watch SE 2. Nesil biraz daha güncel sanırım.

Watch 3'ten Watch SE 2. Nesile geçme isteğim tamamen güncele daha yakın olması. Malum Watch 3 artık eski-yeni değişim kampanyalarına da dahil edilmiyor. Ben SE'yi alayım isterse kendisi daha sonra daha güncel modele geçer diye düşünüyorum. Her zaman açık ekran Watch SE 2. Nesilde de yok sanırım? Onun dışında güncel donanım ve yazılım farkı var bildiğim kadarıyla. Watch SE 2. Nesil 10k civarı, Watch 10 ise 16k civarı. Aradaki fiyat farkına değer bir özellik göremedim günlük kullanım açısından. Watch 10'un şu özelliği çok kullanışlı, Watch SE 2. Nesilde bu eksik çok hissediliyor denebilecek fark varsa diye kullanan arkadaşlardan öğrenmek istedim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Kadir Uzun
Sürekli açık ekran, EKG, uyku apnesi bildirimleri, hızlı şarj gibi özellikler yok. Tabi kullanılmıyorsa ayrı. Ekran açısından da arana 1000nit ve çözünürlük farkı var.

dagidag

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Dağhan
İki modeli de kullanmış birisi olarak benim de tercihim Watch10'dan yana olur hocam. Geçtiğimiz seneye kadar Watch se Nike Edition kullanıyordum. Bu sene araya bir Garmin sıkıştırdım. Geçtiğimiz hafta tekrardan Apple'a dönüp Watch 10 aldım. SE'ye göre farkı taktığınız anda hissediyorsunuz. Verdiğimiz paraya kesinlikle değiyor. Şimdiden hayırlı olsun hocam

Trabzonlu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
389
İsim
Ömerfaruk
Eşime hediye olarak akıllı saat almak istiyorum kendisi iPhone kullanıcısı. O yüzden androidden ziyade Apple bakıyorum. Şuan watch 3 kullanıyor.

Watch SE 1. Nesil özellik anlamında çok kısıtlıymış sanırım, ama 2. Nesil hem daha yeni hem de daha güncel diye biliyorum. 1. Ve 2. Nesil satın alırken nasıl ayırt edilir? Bir de 2. Nesilin 2022 ve 2023 versiyonu varmış sanırım. Satın alırken nasıl fark edilir?

Watch 9 ve watch 10 arasında fiyat olarak çok fazla fark yok, o yüzden güncel olan daha ağır basıyor. SE 2. Nesil ve 10 arasındaki fiyat farkına değecek özellik var mı?
Özellikle kullanan arkadaşlar fikir verebilirse sevinirim.
Hocam watch 9 kullanıyorum ama pişmanım gibi bir şey. çok büyük bi hevesle aldığım bi saatdi ama beni tatmin etmedi açıkçası.Ben aldığımda 16.000₺ civarlarındaydı. Ama kendisi watchlardan memnunsa yine güncellik bakımından çokta bir fiyat farkı bulunmuyorsa yine 10 daha ağır basıyor alınabilirlik açısından

kicker22

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Şeref Uysal
Sürekli açık ekran, EKG, uyku apnesi bildirimleri, hızlı şarj gibi özellikler yok. Tabi kullanılmıyorsa ayrı. Ekran açısından da arana 1000nit ve çözünürlük farkı var.
Sağlık uygulamaları çok da önemli değil, EKG ve uyku takibi harici 1000nit parlaklık da ayırt edici özellik değil sanırım, kapalı alanda çalışıyor, yeterli olur diye düşünüyorum.
İki modeli de kullanmış birisi olarak benim de tercihim Watch10'dan yana olur hocam. Geçtiğimiz seneye kadar Watch se Nike Edition kullanıyordum. Bu sene araya bir Garmin sıkıştırdım. Geçtiğimiz hafta tekrardan Apple'a dönüp Watch 10 aldım. SE'ye göre farkı taktığınız anda hissediyorsunuz. Verdiğimiz paraya kesinlikle değiyor. Şimdiden hayırlı olsun hocam
Muhtemelen Garmin'den geçtikten sonra çok farklı gelmiş olabilir hocam. Watch SE 1. Nesil ve Watch SE 2. Nesil arasında çok fark var, düşük güç modu, trafik kazası algılayıcı, en önemlisi 1. Nesil S5 çip kullanırken 2. Nesil S8 çip kullanıyor. Ayrıca 2. Nesilde yaşam bulguları, çevirimdışı harita uygulaması da varmış.

kicker22

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Şeref Uysal
Hocam watch 9 kullanıyorum ama pişmanım gibi bir şey. çok büyük bi hevesle aldığım bi saatdi ama beni tatmin etmedi açıkçası.Ben aldığımda 16.000₺ civarlarındaydı. Ama kendisi watchlardan memnunsa yine güncellik bakımından çokta bir fiyat farkı bulunmuyorsa yine 10 daha ağır basıyor alınabilirlik açısından
Hangi modelden Watch 9'a geçiş yaptın? Watch SE 2. Nesil 10k, Watch 9 15k, Watch 10 16k civarı. Watch 9'dansa Watch 10 daha mantıklı evet. O yüzden Watch SE 2. Nesil ve Watch 10 arasında günlük kullanım açısından özellik anlamında aradaki 6k fiyata değip değmeyeceği konusu kararsız bıraktı. O fiyatın üzerine az daha ekleyip 2 tane watch SE 2. Nesil alınabilir :)

Top Bottom