Apple Watch Sizce Alınır mı?

Honda CRX

80+
Reaksiyon skoru
117
4700 TL'ye series 7 apple watch alınır mı? Ne zaman yardımcı olur bana? Orjinalliğini nerden anlarım birde?

4700 TL'ye series 7 apple watch alınır mı? Ne zaman yardımcı olur bana? Orjinalliğini nerden anlarım birde?
Eğer 2. el ise belki fakat sıfırı imkansız o fiyata. Orjinalliğide hemen anlaşılır zaten akıcılıktan falan.

Saatte 2. El önermem. Prüme day indirimlerinde series 9 , 8900’e satılmıştı. Acil ihtiyaç yoksa bekleyin derim.
.

4700 TL’ye Apple Watch Series 7 almak bazı durumlarda mantıklı olabilir, ama birkaç şeye dikkat etmen gerekiyor çünkü bu fiyat piyasa ortalamasının altında ve bu da “sahte / replika / hasarlı / pil ömrü kötü / yurtdışı cihaz” olasılıklarını artırıyor.

1.

• ✅ Temmuz 2025 itibarıyla Türkiye’de Apple Watch Series 7 (41 mm / 45 mm) ikinci el fiyatları:
    • Sıfır (kapanmamış kutu): ~8500 - 10.000 TL
    • İyi durumda 2. el: 6000 - 7500 TL
    • Bataryası zayıf / kutusuz / hasarlı: 4000 - 5000 TL

🟨 Yani 4700 TL sadece iyi niyetli bir ikinci el cihaz için normal olabilir. Ama sıfır ya da hatasızsa, fiyat şüpheli derecede düşük.

2. Series 7 Sana Ne Zaman Yardımcı Olur?

Series 7 hâlâ güçlü bir modeldir ve çoğu kişi için 2025’te yeterli:
ÖzellikDetay
🩺 Sağlık takibiNabız, EKG, kandaki oksijen (SpO2) sensörü
📱 BildirimlerTüm iPhone bildirimleri, çağrı yanıtlama
💬 Siri + Hızlı cevaplarSesli komut, mesaj yanıtlama
🏋 Spor + Uyku takibiAktivite halkaları, adım sayacı, uyku süresi
💦 Su geçirmezlik50 metreye kadar dayanıklı (yüzmeye uygun)
Destek süresi: En az 1–2 yıl daha güncelleme almaya devam edecek (muhtemelen watchOS 11 ile devam edecek).

📱 Ancak sadece iPhone ile çalışır. Android kullanıcıları için hiçbir işe yaramaz.

3. Orijinallik Nasıl Anlaşılır?

Almadan önce bunları mutlaka kontrol et:

📦 Kutu varsa:

• Kutu üzerindeki seri numarası (serial number) ile saatin içinden çıkan seri numarası aynı olmalı.
  • Apple’ın resmi garantisinden sorgula:

⌚ Saatin içinden:

• Saati aç > Ayarlar > Genel > Hakkında → “Seri Numarası”nı bul.
  • iPhone eşleştirmesinde Apple Watch uygulaması içinde de görürsün.
  • Seri numarayı yukarıdaki linkten kontrol et.

💡 Sahte Apple Watch ayırt etme:

Gerçek Apple WatchSahte (Replika)
watchOS arayüz akıcıdırAndroid tabanlı, kasma yapar
Siri düzgün çalışırSahte modellerde Siri yoktur
EKG, SpO2 çalışırGenelde çalışmaz, sadece gösterge ekran
iPhone ile eşleşirBluetooth'tan sadece bağlantı kurar
Seri numarası Apple'da sorgulanabilirYa tanınmaz ya da başka modele ait çıkar
📷 Eğer istersen, satıcının gönderdiği görselleri bana yolla, birlikte orijinalliğini kontrol edebiliriz.
Saatte 2. El önermem. Prüme day indirimlerinde series 9 , 8900’e satılmıştı. Acil ihtiyaç yoksa bekleyin derim.
.
6 almam istiyorum. 5000i geçemem maalesef. 2. El neden olmaz bir de?

0 14k civarı yazıyor akakçede sence alınır mı?
.
Eğer 2. el ise belki fakat sıfırı imkansız o fiyata. Orjinalliğide hemen anlaşılır zaten akıcılıktan falan.
Babalar ne diyonuz alınır gibi? https://www.mediamarkt.com.tr/tr/pr...asa-ve-productred-spor-kordon-ml-1232825.html

Geri