https://forum.donanimarsivi.com/konu/basit-ram-oc-nasil-yapilir-amd-ryzen.365350/ Şu konudan bakarak yapmaya çalışacağım da ayrıca bir soru soracağım performansım tahmini olarak ne kadar artar acaba? Şu anda r3 2200g işlemci kullanıyorum örneğin 30-35fps arası aldığım bir oyunda bir fark olur mu acaba?Bilinçsiz bir şekilde sadece BIOS'dan 3600MHz'e alırsan performans düşer.
Alt gecikmeleri ayarlayıp, güzel bir OC işlemi yaparsan artacaktır.
Bunu yapar mısın?
Rehber - RAM Çiplerinizi Öğrenin![Güncel]
-İndirme linki düzeltildi. Öncelikle neden çiplerimizi öğrenmek önemli ondan bahsedelim. Bir örnek vericem. Mesela bir RAM alacaksınız. Adata D30' da karar kıldınız. Çünkü markasını beğendiniz. Lakin 15 TL ucuza NeoForza olduğunu gördünüz. Kararsız kaldınız ve markadan dolayı kararınızı Adata'...forum.donanimarsivi.com
Değer vermem doğru olmaz.örneğin 30-35fps arası aldığım bir oyunda bir fark olur mu acaba?
AMD'nin sitesinde 2933mhz yazıyor bellek için destek fakat ben zaten 3200de kullanıyorum.Hocam zaten apun kaç mhz destekliyor ki?
Anakart olarak da 4400mhz destekliyor anakartım.Hocam zaten apun kaç mhz destekliyor ki?
Öyle nasıl oluyor işlemciye göremi bellek hızı ayarlıyoz anakarta göre mi?AMD'nin sitesinde 2933mhz yazıyor bellek için destek fakat ben zaten 3200de kullanıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Anakart olarak da 4400mhz destekliyor anakartım.
İyide işlemcinin desteklediği bellek hızı işe yaramıyor mu. Misal işlemci 3200 destekliyor, anakart 3600 desteklese bile ramlar 3200 hızında çalışması gerekmiyor mu?Anakarta göre diye biliyorum
Bu bilginin doğrusunu nereden öğrenebiliriz benim kafam karıştı şimdi xDYani öyle olsaydı şuan 2933 mhz kullanıyor olurdum