Araba alırken dolandırıldım yardım.

ice3h

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
198
Merhaba, dün bir galeriden araç satın aldım. Km bilgisi yalan, değişen yalan, exper raporu yalan, hasar kaydı yalan. Adamın söylediği her şey yalan çıktı. Ayrıca tüm bunları kabul ettiğime dair (baktım, araştırdım, inceledim, sorumluluklar tarafıma ait diye.) sözleşme imzalattılar. Fakat böyle olduğunu bilmiyordum. Haklarım neler mahkemeye versem en az 9 ay sürecek. Geri versem paranın %10'u yanacak. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Merhaba, dün bir galeriden araç satın aldım. Km bilgisi yalan, değişen yalan, exper raporu yalan, hasar kaydı yalan. Adamın söylediği her şey yalan çıktı. Ayrıca tüm bunları kabul ettiğime dair (baktım, araştırdım, inceledim, sorumluluklar tarafıma ait diye.) sözleşme imzalattılar. Fakat böyle olduğunu bilmiyordum. Haklarım neler mahkemeye versem en az 9 ay sürecek. Geri versem paranın %10'u yanacak. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Galericiyle konuştun mu ne diyorlar?

Birdaha galeriden araç alma. Alıyorsan bile alırken neden plaka sorgulaması , adam akıllı expertiz yaptırmadın?

Bende bilmiyordum diyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bana exper raporu verdiler güncel tarihli bende inandım işte bi anlık gaflet uğruna dolandırıldık.
Ahh ah hocam geçmiş olsun , en azından arabayı vermişler buna dua et . Bunlar insanı ayakta soyar.

Hukukçu değilim ama yüksek ihtimalle bir şey çıkmaz oradan. O imzayı zaten mahkemeye veremeyesin diye attırmışlar.
Geçmiş olsun akıllanmış oldunuz artık iyi tarafından bakın.

Çok parayamı aldın hocam ne kadar araç

Sözleşme nedeniyle arabayı verip parayı alman zor.
%10 Kesintiyle parayı almak ( galeri bu şart ile geri alıyorsa ) en mantıklısı gibi geliyor bana.

1M'e aldıysan 100 bin gidecek ama 900'e yine araba alıcaksın öyle düşün.

Sözleşme nedeniyle arabayı verip parayı alman zor.
%10 Kesintiyle parayı almak ( galeri bu şart ile geri alıyorsa ) en mantıklısı gibi geliyor bana.

1M'e aldıysan 100 bin gidecek ama 900'e yine araba alıcaksın öyle düşün.
En mantıklısı bu

Büyük geçmiş olsun kötü bir deneyim yaşamışsınız. Hukuki süreçlere başvurmayı mutlaka deneyin. Ve bundan sonra babanızın oğlundan dahi alsanız eksper yaptırın, ekspere giren arabayla alacağınız arabanın şasi numaralarını mutlaka noterdeyken karşılaştırın. Burada bile oyun çevirip eksper de başka noterde başka araba satmaya çalışanlar var. Ve araç alırken galerici veya satıcı kimsenin sunduğu belgeleri imzalamayın. İmzalayacağınız tek şey noterde ki satış belgesi olsun. Hukuki mücadeleyi mutlaka verin tekrardan geçmiş olsun..

ve unutmayın para sizde malını satmak isteyen o, para kazanmak isteyen kendisi, para sizdeyken oyunda kral sizsiniz verilen ve söylenen hiç bir söze itibar etmeyin. Malına güvenen böyle şeylerle uğraşmaz belgede imzalatmaya kalkmaz. Para sizdeyken nerden isterseniz her zaman mal bulursunuz unutmayın.

Büyük geçmiş olsun kötü bir deneyim yaşamışsınız. Hukuki süreçlere başvurmayı mutlaka deneyin. Ve bundan sonra babanızın oğlundan dahi alsanız eksper yaptırın, ekspere giren arabayla alacağınız arabanın şasi numaralarını mutlaka noterdeyken karşılaştırın. Burada bile oyun çevirip eksper de başka note
Galerinin memleketi tahmin edelim arkadaşlar Rize mi Trabzon mudur sizce? Ben Trabzon diyorum.

rde başka araba satmaya çalışanlar var. Ve araç alırken galerici veya satıcı kimsenin sunduğu belgeleri imzalamayın. İmzalayacağınız tek şey noterde ki satış belgesi olsun. Hukuki mücadeleyi mutlaka verin tekrardan geçmiş olsun..

ve unutmayın para sizde malını satmak isteyen o, para kazanmak isteyen kendisi, para sizdeyken oyunda kral sizsiniz verilen ve söylenen hiç bir söze itibar etmeyin. Malına güvenen böyle şeylerle uğraşmaz belgede imzalatmaya kalkmaz. Para sizdeyken nerden isterseniz her zaman mal bulursunuz unutmayın.
Sen bu arabaya bin elime başka araba gelince veriyim diyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,308
Üyeler
183,411
Son üye
Erevgn
Geri