Mahmut Yılmaz
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 9,445
kavradıktan sonra zorlanmazısn
Hayatımda 2 3 kere araba kullandım en son dün köyde sürdüm tekte kalktım sen traktör kullanıyormuşsun zorlanmazsın
benimde direksiyon eğitimleri başlayacak bakalım inş kalmayız sınavda
Bugün ilk derse girdim korktuğum kadar varmış zorlanmadım ama traktör ile araba bir değil. Fren ve direksiyon konusunda çok sorun yaşadım. Kalkışta istop eder korkusuyla fazla gaz verdim halbuki araç yeni gaz vermeye gerek yok debriyajla kalkıyor. Beni doğrudan trafiğin içinde başlattı korkuyorum kavşağa yanaştım freni traktör gibi sert sandım yavaşlayayim derken frene aniden bir koydum. Araba kizakladi hocada kızdı. Ya kardeşim ben ilk defa sürüyorum beni niye doğrudan trafikte baslatiyon. Neyse bugünkü yarım saatlik dersi hiç istop etmeden dubalara surtmeden hallettim. Ama direksiyon ve fren konusunda hiç iyi değildim hocanın müdahaleleri oldu baya.Farkında olsanda olmasanda elin yatkın ben 6 ay motor kullandım sonra ilk defa araba kullaniyim deneyeyim dedim gayet istop etmeden kaldirip babam yanımdayken köye götürdüm yani. Motorun dilinden anliyorsun ister istemez
Pratik yapacak araba yok ki ama hocanın yöntemler çok iyiydi basit kolay tek sorun ben direksiyon ve frene alışamadım çok hassas fren. Direksiyonda da sıkıntılarım varGüzel pratik yapıp heyecanlanmazsan ehliyet hayırlı olsun![]()
hocam sinavda park ezber isi baya kolayBende korku falan yokta sınavda parkları yapamam dubaya falan surterim diye bir endişem var
Ya bu paralel park l park falan bir sürü saçma sapan şeyleri var yok aynadan dubanin surasini gorcen burasını gorcen ondan sonra direksiyon çevirecen falan baya kafa karıştırıcı. Yani traktörde arkada büyük romorkla her yere girip çıkabiliyorum hissederek ama arabada hissetme falan olayı yok herhalde
Hocam pratik yapmak isterim ama araba yok yani. Dersler 2 hafta sürecek 2 haftada kavrarmiyim bilmiyorum yani hiç araba kullanmamisim doğrudan trafiğe çıkmak beni aşırı tedirgin ettiGüzel pratik yapıp heyecanlanmazsan ehliyet hayırlı olsun![]()
Ya hocam keşke eski araba verseler toros tofas falan bugün opel astra kullandım Ya bu kadar hassas pedal olur mu ya hiçbirini dengeli kullanamadim. Kalkış yaparken devri yükseltiyorum halbuki gerek yok araba debriyajla kalkıyor gaz istemiyoryog zorlanmassin ben hicbisey bilmeden bizim eski pusku arabayla dag yollarinda gidiyodum sen duzgun yollarda hayli hayli gidersin
dıreksıyona elını surmemıs bırıne gore tabıkıde cok avantajlısın ama traktorden arabaya gecınce basta afallarsın dıye dusunuyorum max 1 hafta20 yaşındayım daha önce hiç araba kullanmadim. Ama 7-8 senedir traktör kullanıyorum. Öyle arada bir in bin şeklinde değil bahçe işleri için hergun yoğun şekilde kullandım. Ama araba traktör kadar kolay değil diyorlar traktorde sen 360 derece etrafını rahatça görebiliyorsun diyorlar. Birde arabada el gazı olmadığı için kalkış yapmak o kadar kolay değil diyorlar.
Hoca nereye kızıyor anasının karnından arabaylami cikmisBugün ilk derse girdim korktuğum kadar varmış zorlanmadım ama traktör ile araba bir değil. Fren ve direksiyon konusunda çok sorun yaşadım. Kalkışta istop eder korkusuyla fazla gaz verdim halbuki araç yeni gaz vermeye gerek yok debriyajla kalkıyor. Beni doğrudan trafiğin içinde başlattı korkuyorum kavşağa yanaştım freni traktör gibi sert sandım yavaşlayayim derken frene aniden bir koydum. Araba kizakladi hocada kızdı. Ya kardeşim ben ilk defa sürüyorum beni niye doğrudan trafikte baslatiyon. Neyse bugünkü yarım saatlik dersi hiç istop etmeden dubalara surtmeden hallettim. Ama direksiyon ve fren konusunda hiç iyi değildim hocanın müdahaleleri oldu baya.
Yani direksiyona geçeli 15-20 saniye olmuş ilk defa sürüyorum ani fren yapınca biraz gerildi ortam. Sanki yıllardır şoförlük yapıyorumHoca nereye kızıyor anasının karnından arabaylami cikmis