Neler Yeni

🙃 Araba kullanmayı kaç yaşında ve nasıl öğrendiniz?

Araba kaçırdınız mı? Fırça yediniz mi?

• Evet başıma çok bela aldım

Oylar: 5 8.6%
  • Hayır hiç böyle şeyler yapmam

Oylar: 53 91.4%

• Oy kullanan toplam üye
    58

cr4ck

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
868
İsim
Doğukan

xxefe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
478
İsim
Efe Aksu
21'e girdim bende de durum aynı, arabalarla karşı bir ilgi heveste yok.
aslında sürmek isterim ama araba var öğreten yok kaçırmaklada olmaz arabayı paramparça ederim ben ve ya zarar veririm gerek yok ehliyete gitmek en iyisi drekt ama pahalı o yüzdende gidesim yok biz forzadan dewam hocam.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,992
İsim
Burak Karadağ
21'e girdim bende de durum aynı, arabalarla karşı bir ilgi heveste yok.
Benim ilk hevesim Hızlı ve Öfkeli izleyerek başladı. Eclipse, Skyline, EVO, RX7, Supra, Mustang, 350Z, Silvia, Charger, S2000 .... <3 <3

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,002
İsim
Oğuz Oğuz
Dostlar herkesin bir araba kullanma, öğrenme ve kaçırma anısı illa ki olmuştur. Sizin hiç yaşadığınız ilginç ve komik bir anınız var mı? 🙃
Mesela araba kullanmayı ilk kaç yaşınızda nasıl, kimden ve nasıl bir hevesle öğrendiniz? Hiç tırsma, korkma oldu mu ve araç kaçırdınız mı? :d Arabayı vurdunuzmu, stop ettirdiniz mi vs. vs.

Ben, ilk araç kullanmayı 16 yaşımda babam da 2012 bir Jetta var iken onun bana öğretmeyi istemesiyle başlamıştım ama çok korkuyordum ve direksiyonun başına geçince elim ayağıma dolandı korkudan ayak bileğim ve elim titriyordu ve çok fena terlemiştim. Kaza yapmaktan korkuyordum. Bir de maalesef arabayı çok fena bağırttırıyordum ve 7. defada ancak kaldırabilmiştim arabayı, hep stop ettirdim :kekw: Güzelim Jetta'nın içine ettiydim o gün maalesef
Vites atarken de debriyajı iyi dengeleyemiyordum. Arabanın 2 haftada anasını ağlatmıştım ve babam öğretmek istediğine pişman oldu sonrasında hiç heveslenmedim araba kullanmaya. İçimden gelmiyordu.
Siz neler yaşadınız? :)

Bu videoyu da atmazsam içim rahat etmez sjsjsjsjs
23 yaşındayım sürücü koltuğuna bile oturmadım. Debriyaj nedir gecen ay öğrendim. Arabalar hakkında bilgim çok az.

TRG-Onur

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
11 yaşında babam doğum günü hediyesi olarak araba sürmeyi öğretmişti, o zaman 1.6 dizel citroen c elysee vardı bizde, ilk başta biraz sancılı geçmişti ama düzenli kullana kullana debriyaja, fren ayarına, gaz hassasiyetine, vites geçişine alışmaya başladım. Belli bir zaman sonra direksiyon hakimiyetim biraz daha gelişti.
Şuan ise istanbul trafiğinde kullanabilecek potansiyele sahibim, ehliyeti almayı bekliyorum sadece :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,191
İsim
a l p e r
ehliyet parası önemli değil de kendime dikkat konusunda güvenimiyorum. yoldan bı karı kız geçer bakarım ya kendimi ya birini öldürürüm al başına belayı

Mert

80+ Silver
Sanırım 13-14 yaşlarımda trafiğe kapalı bir alanda denedim ilk kez. Ehliyeti alana kadar da asla trafiğe çıkmadım. Ehliyet alalı 5 seneyi geçti, asli kusurlu olduğum bir kaza da yaşamadım çok şükür. Hem kısa hem de uzun yol, düz ve otomatik vites, eski araç ya da sıfır araç olmak üzere çok sayıda da araca binme şansım oldu.

MuhammedKazan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
250
İsim
Muhammed Kazan
İlgilendiği Kategoriler
bılgısayar ve bılgısayar bıleşenlerı toplama ve bılgı verme (Bende Olmayan Bılgısyar)
İlk önce 14,15 yaşımda direksiyon seti ile temeli öğrendim sonra 16 yaşımda babamın reno scenic 2013 otomatik arabasını sürdüm ve ilk sürüşüm olmasına rağmen beni trafiğe çıkardı ve o sitres ile birlikte sürmeye başladım yaklaşık 30dk trafikte dolandım. Ama bence otomatik araba sürmek çook kolay araba sürmeyi öğrenmek isteyen manuel sürmeli bence.
Mesaj otomatik birleştirildi:

23 yaşındayım sürücü koltuğuna bile oturmadım. Debriyaj nedir gecen ay öğrendim. Arabalar hakkında bilgim çok az.
Gençlerin sayısına bak herkes adam olmuş. (Moderatör olduğun için korkuyorum saygılar)

ReyMysterio619

80+ Bronze
İzlediğim videolardan öğrendim. 12 yaşında dedemin BMW 540 kasasıyla başladım. Şuan 16 yaşındayım motor, araba, jetski, traktör, ve kamyoneti sorunsuz bir şekilde sürüyorum.

Son düzenleme:

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Dayımın arabasını kaçırmıştım. Birkaç kilometre gitmiştim sabah vakti. Hiç trafik olmadığı için rahat gidip gelmiştim.
Aramızda kalsın biraz lastik yakmıştım keyfine. :D

Videolardan öğrendim ilk kez 15-16 yaşında direksiyona geçtim

Top Bottom