Neler Yeni

🙃 Araba kullanmayı kaç yaşında ve nasıl öğrendiniz?

Araba kaçırdınız mı? Fırça yediniz mi?

• Evet başıma çok bela aldım

Oylar: 5 8.6%
  • Hayır hiç böyle şeyler yapmam

Oylar: 53 91.4%

• Oy kullanan toplam üye
    58

Evren avcı

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,281
İsim
Evren avcı
hayatımda hiç araba sürmeden ehliyete yazılıp öyle almıştım. erkeklere update geliyo geceleri öyle öğreniyor. 700+ fh4 oynadıktan sonra ilk direksiyon başına geçişimden 3 dk sonra 94 yapmıştım. araba sürmek kolay iş

Dahası  
Reaksiyon skoru
145
İsim
emre yokuş
14 yaşında babam bağa giderken öğretmeye başlamıştı. 95 model Nissan D21 pickup ta öğrendim. Yaş 21 ve hala o aracıda kullanıyorum. Bana artısı şu oldu, kullanması zor bir araçta öğrenince diğer tüm otomobilleri rahatlıkla kullanır hale geldim. Ah birde direksiyonu hidrolik olsa ...

The Semih

80+ Gold
Dostlar herkesin bir araba kullanma, öğrenme ve kaçırma anısı illa ki olmuştur. Sizin hiç yaşadığınız ilginç ve komik bir anınız var mı? 🙃
Mesela araba kullanmayı ilk kaç yaşınızda nasıl, kimden ve nasıl bir hevesle öğrendiniz? Hiç tırsma, korkma oldu mu ve araç kaçırdınız mı? :d Arabayı vurdunuzmu, stop ettirdiniz mi vs. vs.

Ben, ilk araç kullanmayı 16 yaşımda babam da 2012 bir Jetta var iken onun bana öğretmeyi istemesiyle başlamıştım ama çok korkuyordum ve direksiyonun başına geçince elim ayağıma dolandı korkudan ayak bileğim ve elim titriyordu ve çok fena terlemiştim. Kaza yapmaktan korkuyordum. Bir de maalesef arabayı çok fena bağırttırıyordum ve 7. defada ancak kaldırabilmiştim arabayı, hep stop ettirdim :kekw: Güzelim Jetta'nın içine ettiydim o gün maalesef
Vites atarken de debriyajı iyi dengeleyemiyordum. Arabanın 2 haftada anasını ağlatmıştım ve babam öğretmek istediğine pişman oldu sonrasında hiç heveslenmedim araba kullanmaya. İçimden gelmiyordu.
Siz neler yaşadınız? :)

Bu videoyu da atmazsam içim rahat etmez sjsjsjsjs
Bana kimse öğretmedi ben kendim öğrendim kullanmayı, Ehliyet direksiyon sınavında ben hariç herkes kalmıştı, Sınav gününde diğer arabalardan sonra kalkışa geçin çok faydası oluyor.

BabaVoss7

80+ Silver
18 yaşında kursa yazıldım orda öğrendim ailede arabada yoktu. ehliyet snavını tekte geçtim sonra bi nevi şöförlük olan işe girdim direkt. şehir içi 100 km yapınca 8 saatte öğreniyo insan. hiç kaza yapmadım 3 kere arkadan vurdular lambalarda fln

PokemonTR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
589
İsim
Salih ÇARDAK
25 yaşında kenarda dursun düşüncesiyle ehliyet aldım, 29 yaşında aracımı alınca ilk hafta kullanmayı öğrendim. İlk bindiğim gün 4 yıl önceki ehliyet derslerinde aldığım derslerin verdiği cesaretle tek başıma 200 km yol yaptım ilk hafta yoğun kullandım kolay oldu. Arabamı alınca kullanmayı öğrenirim düşüncesi süreci geciktirdi ancak aracım olmadan araba kullanmayı ya da ehliyet almayı hâlâ gereksiz görürüm. Araba kullanma olayı bilmeyenler için konuşuyorum çok basit bir olay ilk haftadan sonra kıyafet giyip çıkarmak gibi bir şey.

Top Bottom