Neler Yeni

Araba nasıl çalıştırılmalı?

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Hem frene hem debriyaja basmadan çalışmayan arabalar var.
Ben el frenine güvenip viteste veya boşta debriyaja basar çalıştırırım. Frene basarsan kendini koruma altına almış gibi olursun. İlla boşta çalıştır çok bariz fark var diyemem.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Aracı çalıştırırken boşa alıp debriyaja basmadan çalıştırıyorum genelde ancak bazı kişilerden ve sitelerden gördüğüm kadarıyla arabayı çalıştırırken boşa almakla birlikte debriyaja da basmak gerekliymiş? Tam olarak doğru bir bilgi midir? Ne işe yarıyor tam olarak debriyaja basarak çalıştırmak? Sadece boşa alsak yetmez mi? Şimdiden teşekkür ederim.
Her araba debriyaj a basmadan çalışmaz örnek ülkemizde en çok satılan fiat egea debriyaj a basmazsan araba çalışmıyor debriyaj a basman şart. Tofaş Şahinlerde falan debriyaj a basmadan da çalışıyor sen yinede vitesi boş a al ve debriyaj a bas tabi düz yerde değilse frenede basman gerekli.

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Bende Megane 2 den alışkanlık debriyaj + frenle boşa atıp çalıştırıyorum, uyarı çıkıyordu ekranda sadece debriyajla çalıştırmaya çalıştığımda diye hatırlıyorum

ExploiT

80+ Bronze
Benimde alışkanlığımdır boşa alsam da debriyaja basıp marş basarım. Aracım Opel Astra H 2012 1.3CDTi ne kadar gerekli bilmiyorum ama her zaman için alışkanlığımdır :)

Serhat ''FurBauZz''

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
694
İsim
Serhat Akdemir
Aracı çalıştırırken boşa alıp debriyaja basmadan çalıştırıyorum genelde ancak bazı kişilerden ve sitelerden gördüğüm kadarıyla arabayı çalıştırırken boşa almakla birlikte debriyaja da basmak gerekliymiş? Tam olarak doğru bir bilgi midir? Ne işe yarıyor tam olarak debriyaja basarak çalıştırmak? Sadece boşa alsak yetmez mi? Şimdiden teşekkür ederim.
11 model L200’ümüz var 2.5 motor var boşa alıyorum marşa basıyorum gaz vs. vermene gerek yok manuel araba için ki dizel, otomatik arabalarda da frene basmadan çalışmıyor. Bazı eski model manuel araçlarda da debriyaja basmadan çalışmıyordu.

Enes_dmr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Enes DEMİR
İlgilendiği Kategoriler
Gaming pc
bazı arabalarda önlem gibi bir şey sanırsam viteste unutursan diye , debriyaja tam basmassan marş cevirmiyor.

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Marş sistemine şöyle yük biner demişlerdir. Aracı çalıştırırken debriyaja basarsanız. Şanzımanı devre dışı bırakmış olursunuz yani şanzıman içindeki dişliler dönmez.Marş motoru ve volant soğuktan ağırlaşan yağıyla şanzımanı döndürmek yerine sadece motoru çevirir.Motordan şanzımana gidecek güç kaybını önlemiş olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,263
Üyeler
161,021
Son üye
Ferit608
Top Bottom