Arabanın Üstüne Ağaç Devrildi

bahtsizbedevi23

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,333
Su Tesisatı 2. Sezon 6. Bölüm Final.

Artık bokunu çıkartmadan burada bitireyim diyorum. Bugünde harbiden final gibi birgün oldu. Birçok şeyi anlatamayacam anlatırsam hayati tehlikeye girebilirim.

Güne ilk iş bizim evden başladık. Ustamla benim evdeki prizleri değiştirdik. Dolap pistonu arızalıydı onu hallettik. Derecelendirme yaparsak cingenlerden sonraki en korkunç ev benim ev.

Bizim evden çıktıktan sonra inşaata doğru yol aldık. Ondan önce insaattan çok ayrı bir binaya gittik bende arıza var sandım eldivenleri giydim arabadan indim malzemeyi alacam usta dedi dur dur inme konum atacam o yüzden geldim. Dedim usta konum atmak için illa oraya gitmen lazim değil. Bu bilgi ustama çığır açıcı mucize bir buluş gibi geldi gurur duydu adam benimle.

Ordan inşaata geçtik kalan 2 tuvaleti bağladık birkaç ufak tefek iş yaptık. Sonra içinde olduğumuz daireyi satın alan adam geldi. Daha hâlâ kaba inşaat halinde daire. Adam banyodaki lavabonun yerini 3 kez değiştirmiş 4. Kez değiştirmek için geldi bizim ustaya rica ediyor. Birde bizim alt bağlantısını yani giderini yapmadığımız tuvaletlere inşaatta çalışan işçiler içten dışa boşaltım yapmış rezalet bir koku var kokuyu geçtik alt bağlantı yapacağımız zaman bunların bokunun içinde bağlantı yapacaz. Adamlar hayvan gibiler ya duvarlara isiyolar bağlanmamis tuvalete bırakıyorlar. Yedikleri yemekleri olduğu gibi daire içine atıyorlar tlcdeki çöplük evlere dönmüş inşaatın 1. Katı. Hayır camdan aşağı atsa en azından oradaki çöpleri iş makinesi toplayacak onu bile yapmıyorlar.

Ustamla insaattan çıktık ustamin donunu çaldırdığı mahalleye eczanenin kalan işini tamamlamaya yola çıktık. Ustam yine oyunlar bozkurtum açmış gaza gelmiş ilk defa ustami bu kadar maganda gibi araç sürerken gördüm. Cadde de bir f30 ile inatlaşti makas attı adama (f30'un yarıştan haberi yok ama olsada alamazdi) ustam önündeki herkese söve söve sinirli sinirli makas ata ata götürdü bizi. Birde kasislere geliyoruz arabayı çapraz geçiriyor hemde aşırı abartı bir şekilde çapraz geçiyor neredeyse 180derece dönüyor olduğu yerde. İşin tuhaf yani arabası alçak degil düz gecsede çok rahatlıkla geçer. Dönüş yolunda aynı kasislerden düz geçti. Oyunları bozkurtum çalmıyor diye herhalde
Sonunda vardık eczaneye. Bizim o ustamin donunu caldirdigi gün arabayı park ettiğimiz yere biz ordan ayrıldıktan sonra eczacı arabasını park etmiş arabanin üstüne ağaç devrilmiş arabanin tavan gitmiş. Ustamla kendi aramızda bir hasbihal ettik ulan donu çaldırdık diye üzülüyoruz her şerde bir hayır varmış. Neyse artık o eczaneyi açarken gusulsuz mu açtılar nedir tam su baglantisi yaparken boru patladı içerisi yine göle döndü. Tabi boru patlayınca benimde hızlıca eşyaları kaldırmam lazim seyyar var ona su girerse hepimiz carpilacaz o telaşla seyyari kaldırdım boru kaynatma ütüsü seyyara temas etmiş az birsey eritmiş kabloyu bir belada ordan atlattık neyse ki fark ettim. Orada da bizden ayrı mobilyaci alcipancilar falan çalışıyordu insaattaki kadar hayvan insanlar değil özel esnaflar hepsi ustamin tanıdığı. Zar zor oradaki suyu kesip bağlantıyı yapıp kendimizi kurtardık ordan.

En son sanayide ustamin arabasını satıp parasını alamadığı tanıdık arkadaşının dükkanına gittik asil kurtlar sofrasi orasiymis insaat ne ki. Adamin biri orada bir başka ustayla düşmanlıkları var böyle birbirlerini vurup öldürecekleri kadar düşmanlık. Ustamida araci olarak kullanıyorlar ustam üzerinden birbirlerine mesaj gönderiyorlar.

Asıl ustamin arkadaşı Black hüseyin telefonda dümdüz küfür ediyor birilerine o sanayide herkes küfürle iletişim kuruyor her 5 kelimenin 3ü küfür. Black hüseyinin çıraklarından biri bir çocuğa Senin babanın alnına kondurayim diye bir küfür etti boyle bağırarak tabi Black huseyinin ofisten duyuluyor sesler. Black huseyin çağırdı söven elemanı. Söven eleman bu küfürüde ustanın oğluna etmis yani küfür doğrudan Black hüseyine. Bir takım fiziksel sevgi gösterileri yaşandı herkes birbirini dövüyor.
Black hüseyinin işyerinden bir fotoğraf atayım size

Sonra ortama bu bölgede sosyal medyada ünlenen hırtın biri geldi arabasını buraya eklemek isterim ama bu adamlarla çalışma sürem boyunca illa ki denk geleceğim için ufak bir ihtimal de olsa bizi niye öyle anlattın diyip bıçaklanmak istemem. Elemanın arabasının ön cami yok ve bu ön cam yaklaşık 2 aydır yok benim bildiğim. Eleman harbiden hırt yani atletle dolaşıyor çirkin kapkara keko cingen hersey bulunuyor elemanda. Atletle dolaştığı için vücudundaki jilet izleri belli eleman kendini kokoreçe çevirmiş. Yanında da ufak bir oğlu var tahminimce 14-15 yaşında aynı kendisi gibi yetiştiriyor oda atletle geziyor. Bu eleman ayaküstü ustama 500e 2 araç satmaya çalıştı ustam la olum nidecem diyerek reddetti.

Bugün o kadar garip insanlara iş ustundeyken denk geldim ki tıpkı gta 5 de soru işareti olan yerlere gidersin bir anda hafif bir zoom olur olayın içine dalarsın aynı öyle sahneler.

O sanayiden de canımızı kurtardiktan sonra benim eve geldik bir çay koyduk ustamla oturduk sohbet muhabbet. Ustam önceki iş hayatındaki hikayelerini anlattı. Bu adam benim 2 haftada yaşadığım şeyleri 30 senedir iş hayatında hergun yaşıyor asıl hikayeler onda.

İlk hikayede ustamin Hamdi diye bir çırağı var ustam bir iş makinesinin yamulttugu demir su borusunu tamire gitmiş. Çırağı hamdiye bu borunun etrafını kazma ile kaz demiş. Hamdi kazmayı kaldırdığı gibi sivri ucu ustsmin başına geçirmiş. Biraz kötü yaralanmış ustam. Hamdinin şoförlüğüde olmadığı için zar zor varmislar hastaneye. Acilde ustsmin yarasını görüp bu emniyetlik diyip polisi çağırmışlar ustam yaw tamam polisi çağırın önce beni tedavi edin kafamdan musluk gibi su akıyor demiş. Yok önce polis gelecek diye adamı o haliyle bırakmışlar. Ustam cozumu kendisi bulmuş hamdiyi yollamış arabadan 1 poset tütün ile elektrik bandı getirmiş kafasına sarmış özel hastaneye gitmişler. Hamdiyide kovmuş.

İkinci hikaye ustamin çalıştığı bir başka inşaatta fatih diye bir çırak duvarı deliyor matkapla duvarın arkasından da başka çırak eliyle duvarın delindigi yeri tersten delmeye çalışıyor. Matkap çıkıp bunun eline saplanıyor. Bu hikaye ustamin çok komiğine gittiği için anıra anıra anlattı ustam bunu.

Üçüncü hikaye herhalde en komiği. Ustamin Kadir diye bir çırağı varmış. Benim adaşım. Ama zeka olarak gerçekten çok geri bir elemanmis. Ustam bu kadiri eve bırakacak kadir evini tarif edemiyor mahalleyi epey bir turluyorlar en son ustam merkeze dönüp kadiri otobus durağına bırakıyor kadir o şekilde evini buluyor. Çözüm önerisini kadir yapmış durağa gidelim ben evi bulurum demiş. Sonra bir ara bir inşaata borunun gideceği yerleri ustam tarif etmiş kadire. Ve demiş ki kadir bak borulari bu duvarın arkasından götüreceğiz. Duvarla işin yok yerden gelip duvarın arkasından dön ben malzeme alıp geliyorum demiş. Ustam dönmüş ki kadir 5 metre uzunluğundaki koca duvarı komple yıkmış aşağı indirmiş. Yani normalde duvarda bir işlem varsa hafif bir hat acilir içinden geçilir duvar hiçbir zaman yıkılmaz kadir gitmiş duvarı komple indirmiş. Ustam tesisati falan bırakmış duvarı sıfırdan örmüş tekrar. Kadiride işten kovmuş kadir Kırklarelinde üniversiteye gitmiş ama kadiri koşarken tek şartı ben sana haftalığıni vermeye devam edecem ama sen işi bırakacaksın. Kadire 1 sene haftaligini ödemiş. O sırada ustamds Facebookta çırak ilanlari açmış hepsinin altına kadir, usta gelip çalışayım mi diye yazmış ustam her birine kadir haricindeki herkes gelebilir kadir gelmesin yazmis. Kadir 1 sene sonra ustami aramış, usta bana daha para gönderme ben ise girdim demiş. Kadir 1 hafta sonra tekrar aramış ustami usta ben işten çıktım bana yine para gönder. Ustam sormuş neden çıktın kadirin girdiği yeni su tesisati ustasi kadiri 20lik pprc boruyla dövmüş.

Son finale sakladığım hikayeye gelirsek. Ustamin gençlik dönemleri istanbulda kalıyorlar bekar arkadaşlarıyla 3-4 kişi. Odada bir kişi çok horluyor çorapları kokuyor falan hep bunu uyariyorlar uyariyorlsr hep aynı. Ustamla arkadaşları bu kendisini düzeltsin diye bunun çoraplarını uyurken mandalla burnuna takmışlar eleman uyanmamış. Üstüne ustam 1 kutu tıraş köpüğünü bu elemanın donunun için sıkmış. Eleman yarım saat sonra uyanmış başım çok ağrıyor diye (koku etki yapmış) lavaboya gitmiş alt takım komple kopuk içinde. Lavaboda ağlamış çıkıp hanginiz düdükledi ulan beni diyip ağlamaya devam etmiş.

Çok uzun bir bölüm oldu burada noktalayayim diyorum belki böyle çok çok ekstrem bir durum olursa özel bölüm diye atarım. Birde bu haftaki bölümleri yarın bir ankete sunacam en iyi bölümü hep beraber seçelim.

yok abi ben kabul etmiyorum hergün atacan yeni bölüm pazarda at pazarda çalış boşver tatili

Bi an tanıyamadım, ism ile yazı başlığının yerlerini mi karıştırdın?

.İkinci hikaye ustamin çalıştığı bir başka inşaatta fatih diye bir çırak duvarı deliyor matkapla duvarın arkasından da başka çırak eliyle duvarın delindigi yeri tersten delmeye çalışıyor. Matkap çıkıp bunun eline saplanıyor. Bu hikaye ustamin çok komiğine gittiği için anıra anıra anlattı ustam bunu.
Usta acıdan zevk alıyor herhalde : D ama başkasına olunca
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Anlamadığım şey usta kadire neden para vermeye devam etti ? Hemde 1 sene

Usta acıdan zevk alıyor herhalde : D ama başkasına olunca
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Anlamadığım şey usta kadire neden para vermeye devam etti ? Hemde 1 sene
Kadir biraz gariban bir çocukmuş benim gibi. Annesi babası ayrılmış. 3 kardeşler 2 kardeşi annesinde kendisi babasıyla tek yaşıyor. Ustamin dediğine göre annesi uyanık iki akıllıyı kendine almış avel olanı babaya itelemis. Ustam zaten bizim gibi ciraklara az verdiği için muhtemelen haftaligi ustama koymayacagi bir miktardır. Benim biraz insancıl hareketlerimde inşaatta esnaf arasında falan meshur oldu 2-3 usta gelip bana bu ustadan ayrılırsan bizim yanımıza gel diyorlar. Yolunacak kaz bulmuşlar tabi. Ben başkasına bu kadar sabretmem zaten ustam aile dostumuz sevdiğim saydığım birisi diye

Geri