Araç kaporası iadesi mümkün mü? 50 dakika sonra cayma durumu

HaLoUsBeY

80+
Reaksiyon skoru
5
merhaba arkadaşlar,

Dün beğendiğim bir araç için 10.000 TL kapora verdim. Kaporayı IBAN'a gönderirken açıklama kısmına da “araç kaporası + plaka” bilgisini yazdım.

Ancak yaklaşık 50 dakika sonra araçtan vazgeçtim. Sebebi, ekspertiz sonucunda bazı parçalarda “sök-tak” ibaresi çıkması ve bu durumun bende güven sorununa yol açmasıydı. Ayrıca ekspertizde yağ kartelinin contasından yağ kaçırdığı da ortaya çıktı. Bunun dışında aracın tramer kayıtları da, eski yıllardaki piyasa değerleriyle kıyaslandığında oldukça yüksek seviyedeydi. Bu durum da beni rahatsız etti.

Satıcıya vazgeçtiğimi bildirdim. Buna rağmen satıcı:

• Kaporanın 1 kuruşunu bile geri vermeyeceğini,
  • Kendi açısından “vakit nakit” kaybı yaşadığını,
  • Bunun karşılığında bana hizmet verdiklerini söyledi.

Fakat gerçekte satıcının yaptığı tek şey aracı tanıtmak oldu. Ekspertize de kendim götürdüm. Yani ekstra bir hizmet vermedi.

Ben de orta yolu bulmak adına “tamam, bu 1 saatlik zaman kaybınız için belli bir ücret ödeyeyim, kalanını iade edin” dedim. Ancak bunu da reddetti.

sorum şu:
Hukuki olarak kaporamı geri alma şansım var mı? Böyle bir durumda izlemem gereken yol nedir? Daha önce benzer bir durum yaşayan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?

merhaba arkadaşlar,

Dün beğendiğim bir araç için 10.000 TL kapora verdim. Kaporayı IBAN'a gönderirken açıklama kısmına da “araç kaporası + plaka” bilgisini yazdım.

Ancak yaklaşık 50 dakika sonra araçtan vazgeçtim. Sebebi, ekspertiz sonucunda bazı parçalarda “sök-tak” ibaresi çıkması ve bu durumun bende güven sorununa yol açmasıydı. Ayrıca ekspertizde yağ kartelinin contasından yağ kaçırdığı da ortaya çıktı. Bunun dışında aracın tramer kayıtları da, eski yıllardaki piyasa değerleriyle kıyaslandığında oldukça yüksek seviyedeydi. Bu durum da beni rahatsız etti.

Fakat gerçekte satıcının yaptığı tek şey aracı tanıtmak oldu. Ekspertize de kendim götürdüm. Yani ekstra bir hizmet vermedi.

Ben de orta yolu bulmak adına “tamam, bu 1 saatlik zaman kaybınız için belli bir ücret ödeyeyim, kalanını iade edin” dedim. Ancak bunu da reddetti.

sorum şu:
Hukuki olarak kaporamı geri alma şansım var mı? Böyle bir durumda izlemem gereken yol nedir? Daha önce benzer bir durum yaşayan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?
avukat tanıdıgın varsa danış kaporayı atmayacağına dair kanıtın varmı

Kanka simdi soyle bisi var kapora kesin alcagin takdirde atılır en sonki iştir yani baktin begendin exper vs herseyi kafada onayladin geriye almak kaldi ama baskasida almasin diye. Kapora atarsin buyuk ihtimal alamazsin yanar o kapora

Avukata ver. Söke söke alırsın o parayı.

Telefon ile kendisine ulaştım. Bana aynen şu ifadeyi kullandı: “İstersen gel, istersen gelme; sana 1 kuruş bile vermeyeceğim.”
git döv hocam mis gibi işin şakası şu olay var dediklerinden ekstra sıkıntılar çıktıgı için expertiz raporu ile kanıtlarsanız avukat daha iyi bilir tabikide ama zaten bankadan parayı öyle göndermekle iyi yapmışsınız expertiz raporu ile kanıtlanır bence

İlk başta Araç durumunu satıcı tarafından kanıtlayacağınız mesaj kayıt varsa sonraki duruma göre kusur üzerinden yalan söylem haksız kazanç üzere dolandırıcılıktan dava açın.

merhaba arkadaşlar,

sorum şu:
Adam sana arabam şöyle böyle dediyse ona göre kapora attıysan ama eksperde çıkan sonuç çok farklıysa bu yüzden caydıysan tabi ki haklısın kaporayı geri vermesi gerekir tabi adamın böyle dediğine dair falan kanıt olmalı eski mesajlarda falan öyle bir söylemi varsa belgele eksper raporunu da sakla.

Adam sana her şeyi söylediyse ve zaten söylenen şeyler yüzünden kapora ve eksper sonrası biraz düşünüp vazgeçtiysen kapora adamındır sen caymış oluyorsun.

Satıcı bana araçta bazı boyalı kısımlar olduğunu söylemişti fakat karterden yağ kaçırdığı konusunda hiçbir bilgi vermedi. Ayrıca ekspertiz raporunda sök-tak notlarının yer alması da güvenimi sarstı. Bu sebeplerden dolayı araçtan vazgeçtim.

yağ kaçağı falan yapılırdı fiyatta anlaşırdınız onu sök tak olayı için bir şey diyemem hassas olabilirsiniz

Kapora attıktan sonra eksper mi yaptırdın 50 dakika sonra sonucu gördün? bir de sorgulamayı önceden yapıp veya yapmayıp "Tarih-fiyat oranlamasını" sonradan görmek senin hatan.
Bu durumda kaporayı satıcı vermesi lazım ama vermiyorsa hukuki olarak yol ara.

Geçen aylarda evin kullanılmayan aracını sattım. Adamlar gelmeden ısrarla biz bu aracı alacağız diyip 5K kapora attı, eskişehirden trenle gelip araca baktılar, dediklerimin dışında hiçbir şey yoktu. Sonra birileriyle 30 dakika telde konuştuktan sonra gelip aracın önceden de baktıkları yağ çubuğuna tekrar bakıp "bu yağ da metal parçaları var araba yatak sarmaya başlamış" dediler. Araba daha 140K KM deydi ve motoru 1.4 D4D :d en sorunsuz motorlar arasında. Ben de böyle bir şey olmadığını, kendim elime yağı sürünce metal parçaları olmadığı, ekspere gidip eksperde çıkarsa kabul ederim dedim. Utanmadan kapora üstüne yol masraflarını istediler :d Ben yol parasını vermem dedikten sonra da tamamdır sen kaporayı atarsın biz başka arabaya daha bakacağız deyip gittiler :d

Hangi galeri söylede yanlısıkla gitmiyelim araç söylendıgı degilse kaporanı alman lazım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kapora attıktan sonra eksper mi yaptırdın 50 dakika sonra sonucu gördün? bir de sorgulamayı önceden yapıp veya yapmayıp "Tarih-fiyat oranlamasını" sonradan görmek senin hatan.
Bu durumda kaporayı satıcı vermesi lazım ama vermiyorsa hukuki olarak yol ara.

Geçen aylarda evin kullanılmayan aracını sattım. Adamlar gelmeden ısrarla biz bu aracı alacağız diyip 5K kapora attı, eskişehirden trenle gelip araca baktılar, dediklerimin dışında hiçbir şey yoktu. Sonra birileriyle 30 dakika telde konuştuktan sonra gelip aracın önceden de baktıkları yağ çubuğuna tekrar bakıp "bu yağ da metal parçaları var araba yatak sarmaya başlamış" dediler. Araba daha 140K KM deydi ve motoru 1.4 D4D :d en sorunsuz motorlar arasında. Ben de böyle bir şey olmadığını, kendim elime yağı sürünce metal parçaları olmadığı, ekspere gidip eksperde çıkarsa kabul ederim dedim. Utanmadan kapora üstüne yol masraflarını istediler :d Ben yol parasını vermem dedikten sonra da tamamdır sen kaporayı atarsın biz başka arabaya daha bakacağız deyip gittiler :d
bir araç göriceksen yoldan geliceksen eğer kapora verirsin araca müşteri cıkmasın dıye vermesende satıcı ister bunu adamın suçu yok

Geri