Araç kaporası iadesi mümkün mü? 50 dakika sonra cayma durumu

adamın dediği dışında şeyler çıkmış sanırsam vermek zorunda

Kapora attıktan sonra eksper mi yaptırdın 50 dakika sonra sonucu gördün? bir de sorgulamayı önceden yapıp veya yapmayıp "Tarih-fiyat oranlamasını" sonradan görmek senin hatan.
Bu durumda kaporayı satıcı vermesi lazım ama vermiyorsa hukuki olarak yol ara.

Geçen aylarda evin kullanılmayan aracını sattım. Adamlar gelmeden ısrarla biz bu aracı alacağız diyip 5K kapora attı, eskişehirden trenle gelip araca baktılar, dediklerimin dışında hiçbir şey yoktu. Sonra birileriyle 30 dakika telde konuştuktan sonra gelip aracın önceden de baktıkları yağ çubuğuna tekrar bakıp "bu yağ da metal parçaları var araba yatak sarmaya başlamış" dediler. Araba daha 140K KM deydi ve motoru 1.4 D4D :d en sorunsuz motorlar arasında. Ben de böyle bir şey olmadığını, kendim elime yağı sürünce metal parçaları olmadığı, ekspere gidip eksperde çıkarsa kabul ederim dedim. Utanmadan kapora üstüne yol masraflarını istediler :d Ben yol parasını vermem dedikten sonra da tamamdır sen kaporayı atarsın biz başka arabaya daha bakacağız deyip gittiler :d
toyota çıkarım senle her yola

merhaba arkadaşlar,

Dün beğendiğim bir araç için 10.000 TL kapora verdim. Kaporayı IBAN'a gönderirken açıklama kısmına da “araç kaporası + plaka” bilgisini yazdım.

Ancak yaklaşık 50 dakika sonra araçtan vazgeçtim. Sebebi, ekspertiz sonucunda bazı parçalarda “sök-tak” ibaresi çıkması ve bu durumun bende güven sorununa yol açmasıydı. Ayrıca ekspertizde yağ kartelinin contasından yağ kaçırdığı da ortaya çıktı. Bunun dışında aracın tramer kayıtları da, eski yıllardaki piyasa değerleriyle kıyaslandığında oldukça yüksek seviyedeydi. Bu durum da beni rahatsız etti.

Satıcıya vazgeçtiğimi bildirdim. Buna rağmen satıcı:

• Kaporanın 1 kuruşunu bile geri vermeyeceğini,
  • Kendi açısından “vakit nakit” kaybı yaşadığını,
  • Bunun karşılığında bana hizmet verdiklerini söyledi.

Fakat gerçekte satıcının yaptığı tek şey aracı tanıtmak oldu. Ekspertize de kendim götürdüm. Yani ekstra bir hizmet vermedi.

Ben de orta yolu bulmak adına “tamam, bu 1 saatlik zaman kaybınız için belli bir ücret ödeyeyim, kalanını iade edin” dedim. Ancak bunu da reddetti.

sorum şu:
Hukuki olarak kaporamı geri alma şansım var mı? Böyle bir durumda izlemem gereken yol nedir? Daha önce benzer bir durum yaşayan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?
Dükkanı kurşunla bak nasıl hesabında para

Ben kaporayı aracı başkasına satmasın diye verdim. Ancak ekspertiz raporunda karter (yağ karteri) çevresinde kaçak olduğuna dair notlar çıktı — satıcı bunu bana söylememişti. Boyalı kısımlar olduğunu söylemişti ama karterden yağ kaçırdığı bilgisini vermedi.

Ben kaporayı aracı başkasına satmasın diye verdim. Ancak ekspertiz raporunda karter (yağ karteri) çevresinde kaçak olduğuna dair notlar çıktı — satıcı bunu bana söylememişti. Boyalı kısımlar olduğunu söylemişti ama karterden yağ kaçırdığı bilgisini vermedi.
Benin anlamadığım kısım sen eksper raporuna neden kapora attıktan sonra baktın? Satıcı vermiyorsa dava açarak alırsın.

Benin anlamadığım kısım sen eksper raporuna neden kapora attıktan sonra baktın? Satıcı vermiyorsa dava açarak alırsın.
Satıcı, eksperde dediklerinin dışında bir şey çıkmadığını söyledi. Ben de raporu okudum, ilk bakışta sıkıntı gözüme çarpmadı. Ancak yağ kaçırdığına dair not dikkatimden kaçmış, onu fark etmem biraz geç oldu.

Satıcı, eksperde dediklerinin dışında bir şey çıkmadığını söyledi. Ben de raporu okudum, ilk bakışta sıkıntı gözüme çarpmadı. Ancak yağ kaçırdığına dair not dikkatimden kaçmış, onu fark etmem biraz geç oldu.
İşte bu durumda satıcı biraz haklı oluyor. Raporu sana atmış, sen görmemişsin. Yine de Kaporayı iade etmesi lazım sonuçta 50 DK gibi bir sürede vazgeçmişsin. 1 Gün sonra vs vazgeçseydin ben de olsam vermezdim herhalde.

ticaret gerçekleşmediği için kapora yanmaz imzalı sözleşme yapılmadığı taktirde. Hacize verecen paranı geri alırsın. Avukata ver avukat ve mahkeme parasınıda öder.

merhaba arkadaşlar,

Dün beğendiğim bir araç için 10.000 TL kapora verdim. Kaporayı IBAN'a gönderirken açıklama kısmına da “araç kaporası + plaka” bilgisini yazdım.

Ancak yaklaşık 50 dakika sonra araçtan vazgeçtim. Sebebi, ekspertiz sonucunda bazı parçalarda “sök-tak” ibaresi çıkması ve bu durumun bende güven sorununa yol açmasıydı. Ayrıca ekspertizde yağ kartelinin contasından yağ kaçırdığı da ortaya çıktı. Bunun dışında aracın tramer kayıtları da, eski yıllardaki piyasa değerleriyle kıyaslandığında oldukça yüksek seviyedeydi. Bu durum da beni rahatsız etti.

Satıcıya vazgeçtiğimi bildirdim. Buna rağmen satıcı:

• Kaporanın 1 kuruşunu bile geri vermeyeceğini,
  • Kendi açısından “vakit nakit” kaybı yaşadığını,
  • Bunun karşılığında bana hizmet verdiklerini söyledi.

Fakat gerçekte satıcının yaptığı tek şey aracı tanıtmak oldu. Ekspertize de kendim götürdüm. Yani ekstra bir hizmet vermedi.

Ben de orta yolu bulmak adına “tamam, bu 1 saatlik zaman kaybınız için belli bir ücret ödeyeyim, kalanını iade edin” dedim. Ancak bunu da reddetti.

sorum şu:
Hukuki olarak kaporamı geri alma şansım var mı? Böyle bir durumda izlemem gereken yol nedir? Daha önce benzer bir durum yaşayan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?
Arabayı almak için buluşun kendisinden yüz yüze almayı teklif et ama 3 4 kisi gidin

Arkadaşlar, satıcı galericidir. normal bir arkadaş satmıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,901
Üyeler
184,698
Son üye
Turaninho
Geri