Neler Yeni

Aracın Son Hızı nasıl artar?

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Geniş yollarda araç ile ilerlemek daha rahat oluyor, trafik daha az oluyor ve genelde dümdüz oluyor otobanlar. Bu yüzden normal anayollardan daha güvenli oluyor hız olarak. He bir de radar olmuyor. 😁😁
belli olmaz ne olacağı . dikkat et.

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
Hocam inan bana cevremde o kadar hizli arabalara binen insanlar var.(ferro s2k 350z 530 e350) vs vs. Ama degmez. Can sokakta bulunmuyor. Hız da kesmiyor belli bir yerden sonra. He illa yaparim dersen. Turbo yazilim intercooler. Ama yazılımı dr ecu d ayapmani oneririm. Ama ondansa arabanin disina bir seyler yapsan daha iyi olur. Her baktiginda icin acilirm
Hocam araba ticari olduğu için orijinal hali daha hoş duruyor bence. Geçenlerde sadece kaliperleri kırmızıya boyadım o kadar. Onun dışında belki farları led yaparım. Onun dışında modifiye ticari araçlara kötü duruyor bence.

Spektrumdx3

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Hocam çok haklısınız ama genelde boş ve geniş yollarda basıyorum. Bu arada hybrid turbo takarsam intercooler büyütmek farz oluyor zaten. Enjektörler yanlış bilmiyorsam bu tarz büyük motor hacmine sahip araçların zaten büyük oluyormuş. Egzoz olarak düz boru egzoz buldum onu taktırmayı düşünüyorum, yazılım olarak 1000 TL'ye anlaştım yarın gidip yaptıracağım. 30 HP, 50'de tork artışı olacağını söylediler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Öyle diyince kötü oldum ya. :(
135 binde motoru gayet düzgün çalışan dizel bi araca yazılım attırıp, duman atmasına sebep olmak ve motorun ömrüne etki etmek saçma bence.
1.5 dci 85 hp megane sahibiyim. İstersem 110 hp yazılım atılabilir ama ne gerek var. Ş içi 70 ş dışı 110 benim her türlü işimi görür.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,068
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Stage 1 yazılım.
Intercooler.
Açık hava filtresi.
Bütçe yeterse daha büyük Turbocharger. (Aracın desteklediği kadar.)

Parayı daha iyi harcama yolları mevcut bu arada.

nealean

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,114
İsim
Yusuf
Bence gerek yok hocam ama yine de siz bilirsiniz, yazılımını vs... arttırarak.

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
135 binde motoru gayet düzgün çalışan dizel bi araca yazılım attırıp, duman atmasına sebep olmak ve motorun ömrüne etki etmek saçma bence.
1.5 dci 85 hp megane sahibiyim. İstersem 110 hp yazılım atılabilir ama ne gerek var. Ş içi 70 ş dışı 110 benim her türlü işimi görür.
Şuan için motoru çiçek gibi. Tabi bir yandan sizin dediğiniz gibi araca zarar vermek de istemiyorum çünkü 135'e kadar gayet güzel kullanıldı bu saatten sonra da bozmak istemem. Sanırım gereksiz bir harcama olacak. En iyisi stok halde devam etmek. Zaten fazla hıza elverişli bir araba da değil. Yüksek olduğu için bu gün 160 - 170 gibi beni bir güzel salladı rüzgar. Korkmadım değil açıkçası...

Stage 1 yazılım.
Intercooler.
Açık hava filtresi.
Bütçe yeterse daha büyük Turbocharger. (Aracın desteklediği kadar.)

Parayı daha iyi harcama yolları mevcut bu arada.
Turbo işine açıkçası fazla girmek istemiyorum çünkü motorun başına ne geliyorsa turboyla oynamaktan geliyor.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
260 binde aldığımız Megane 2'miz vardı. O arabaya deneyelim diye bir şeyler yaptıkta. Araba 105 hp 5 ileri 2008 model Expression model.
O zamanlar kuzenimle beraber topladık arabayı o da biraz hız seven birisi. Motoru söktükten sonra komple rektefiye yapıldı ve kılına kadar yıkadım baksan sıfır motor dersin , civataları bile benzinde fırçalayıp yıkadım o derece bir temizlik yaptım. Neyse işte rektefiyeci pistonlarla oynadı biraz hani sanırım hacim olarak 1.6 civarı oldu. Arabayı topladık yolda da denedik hani araba harbiden uçuyor 1 , 2 , 3 iyi yürüyor . Uzun yolda şanzıman işe giriyor işte. 5 ileri olduğu için 200' de bitiyordu. Bu işte öyle olacak. Connect ağır bir araba hacim var , iyi yürüyor ama uzunda 6.vites olmadığı sürece hem fazla yakacak hem fazla gitmeyecek.
Ekleyeyim arabayı keyfine sökmedik araba da kompresör yoktu ne yatak kalmıştı ne sibop . O yüzden söktük

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
260 binde aldığımız Megane 2'miz vardı. O arabaya deneyelim diye bir şeyler yaptıkta. Araba 105 hp 5 ileri 2008 model Expression model.
O zamanlar kuzenimle beraber topladık arabayı o da biraz hız seven birisi. Motoru söktükten sonra komple rektefiye yapıldı ve kılına kadar yıkadım baksan sıfır motor dersin , civataları bile benzinde fırçalayıp yıkadım o derece bir temizlik yaptım. Neyse işte rektefiyeci pistonlarla oynadı biraz hani sanırım hacim olarak 1.6 civarı oldu. Arabayı topladık yolda da denedik hani araba harbiden uçuyor 1 , 2 , 3 iyi yürüyor . Uzun yolda şanzıman işe giriyor işte. 5 ileri olduğu için 200' de bitiyordu. Bu işte öyle olacak. Connect ağır bir araba hacim var , iyi yürüyor ama uzunda 6.vites olmadığı sürece hem fazla yakacak hem fazla gitmeyecek.
Ekleyeyim arabayı keyfine sökmedik araba da kompresör yoktu ne yatak kalmıştı ne sibop . O yüzden söktük
Hocam cidden 5 ileri dediniz iyi dediniz. O benim hiç aklıma gelmedi. Araç zaten şuan bile stok haliyle 5. vites de kesiciye giriyor.

Hocam cidden 5 ileri dediniz iyi dediniz. O benim hiç aklıma gelmedi. Araç zaten şuan bile stok haliyle 5. vites de kesiciye giriyor.
Aslında tam olarak kesiciye girmiyor. 4500 kesici ancak 4200'den sonra boş çeviriyor. aşağı yukarı 200 gibi de 4400 devirde falan oluyor.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1

Aslında tam olarak kesiciye girmiyor. 4500 kesici ancak 4200'den sonra boş çeviriyor. aşağı yukarı 200 gibi de 4400 devirde falan oluyor.
Hocam işte o araba 6.vites istiyor . Tabii bunu yapmak kolay ve masraflı olacaktır bence uğraşmaya gerek yok

kyagizzz

80+ Bronze

Guzlel ticari modifiyeler var yapabilirsin.

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
6. vites aslında uğraşılsa takılır ama çok uğraştırır.
Şanzımana sığrdıramassın o dişlileri. Arabanın şanzımanını indirmek zaten ölüm gibi basit ama çok ağır 2 kişi zor indiriyorsun. Aynı motora takılmış 6 ileri bir şanzıman olsa direk takılır. Yoksa kolay kolay uygulanabilecek bir şey değil. Yaa yapılır yapılmasına da ne gerek var yani. Ne yapacak adam bulursun ne parça bulursun hiç bir şeyi kolay kolay bulamassın. Hee olsa çok güzel olur da yok işte.

Mr8ilgin

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,719
İsim
Yavuz
Araca yazılım attırin. 35 hp 70 nm artış gösteriyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,038,503
Üyeler
164,685
Son üye
JasonHartley