Nikmikyok
80+
Selamlar.
240Hz monitör ile beraber Yeni nesil AMD ekran kartı kullanan arkadaşlar var ise eğer problemi özet ile anlatayım.
Montirü aldım kullanmaya başladım 1 gün sonra farkettim ki sistem 240Hz de çalışırken ekran kartının ısı değerleri 60 dereceyi gösteriyor.
Sonra bir takım denemeler yaptım 120Hz çektim ayarı ısı düştü, eski monitör 75Hz di böyle bir problem yaşamadım.
Kullandığım monitör, GamePower İntense X40 240Hz 27"
Problemi AMD'ye mail attım 2 ayrı sürücü kurduk sonuç değişmedi.
Asus!a mail attım dönen olmadı
İşin garip tarafı Hz ayarı düşünce ısı da düşüyor ve aklıma sistem sürekli 240Hz de çalışmak için ekran kartını yük altına alıyor gibi bir cevap geliyor ama doğru cevap bu mu onuda tam olarak bilemiyorum. Konu ile alakalı benzer donanımlar kullanıp bu şekilde sorun yaşayıp çözebilen varmıdır?
Ben kendimce sistem boşta olunca 120Hz çekiyorum oyun vb. işlemlerde 240Hz çekiyorum monitörün ayarını ama bu çözüm sinir bozucu ve bu durumu problem olarak görüyorum.
Yaptıklarımdan da kısaca bahsedeyim de soracak olan var ise baştan cevap olsun.
Durumu gördükten sonra Windows 10 yeniden kurdum.
3 ayrı stabil ekran kartı sürücüsü kurup denmedim.
vBios sürümü güncel.
Anakar Bios sürümü ve sürüceler güncel
Windows 10 güncel.
Monitörü başlka bir sistem ile denyemedim elimde eski bir laptop var dp port yok hdmi 240Hz desteklemiyor.
240Hz monitör ile beraber Yeni nesil AMD ekran kartı kullanan arkadaşlar var ise eğer problemi özet ile anlatayım.
Montirü aldım kullanmaya başladım 1 gün sonra farkettim ki sistem 240Hz de çalışırken ekran kartının ısı değerleri 60 dereceyi gösteriyor.
Sonra bir takım denemeler yaptım 120Hz çektim ayarı ısı düştü, eski monitör 75Hz di böyle bir problem yaşamadım.
Kullandığım monitör, GamePower İntense X40 240Hz 27"
Problemi AMD'ye mail attım 2 ayrı sürücü kurduk sonuç değişmedi.
Asus!a mail attım dönen olmadı
Ben kendimce sistem boşta olunca 120Hz çekiyorum oyun vb. işlemlerde 240Hz çekiyorum monitörün ayarını ama bu çözüm sinir bozucu ve bu durumu problem olarak görüyorum.
Yaptıklarımdan da kısaca bahsedeyim de soracak olan var ise baştan cevap olsun.
Durumu gördükten sonra Windows 10 yeniden kurdum.
3 ayrı stabil ekran kartı sürücüsü kurup denmedim.
vBios sürümü güncel.
Anakar Bios sürümü ve sürüceler güncel
Windows 10 güncel.
Monitörü başlka bir sistem ile denyemedim elimde eski bir laptop var dp port yok hdmi 240Hz desteklemiyor.