Neler Yeni

Aranızda Rx5600XT ile 240Hz Monitör kullanan varsa bakabilir mi?

Nikmikyok

80+
Selamlar.

240Hz monitör ile beraber Yeni nesil AMD ekran kartı kullanan arkadaşlar var ise eğer problemi özet ile anlatayım.
Montirü aldım kullanmaya başladım 1 gün sonra farkettim ki sistem 240Hz de çalışırken ekran kartının ısı değerleri 60 dereceyi gösteriyor.
Sonra bir takım denemeler yaptım 120Hz çektim ayarı ısı düştü, eski monitör 75Hz di böyle bir problem yaşamadım.
Kullandığım monitör, GamePower İntense X40 240Hz 27"
Problemi AMD'ye mail attım 2 ayrı sürücü kurduk sonuç değişmedi.
Asus!a mail attım dönen olmadı :) İşin garip tarafı Hz ayarı düşünce ısı da düşüyor ve aklıma sistem sürekli 240Hz de çalışmak için ekran kartını yük altına alıyor gibi bir cevap geliyor ama doğru cevap bu mu onuda tam olarak bilemiyorum. Konu ile alakalı benzer donanımlar kullanıp bu şekilde sorun yaşayıp çözebilen varmıdır?
Ben kendimce sistem boşta olunca 120Hz çekiyorum oyun vb. işlemlerde 240Hz çekiyorum monitörün ayarını ama bu çözüm sinir bozucu ve bu durumu problem olarak görüyorum.
Yaptıklarımdan da kısaca bahsedeyim de soracak olan var ise baştan cevap olsun.
Durumu gördükten sonra Windows 10 yeniden kurdum.
3 ayrı stabil ekran kartı sürücüsü kurup denmedim.
vBios sürümü güncel.
Anakar Bios sürümü ve sürüceler güncel
Windows 10 güncel.
Monitörü başlka bir sistem ile denyemedim elimde eski bir laptop var dp port yok hdmi 240Hz desteklemiyor.

DA-MD2

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
240hz monitör cs, lolde falan anca işe yarar.

Gripen

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
ya.
dinleme su sistemi bas 240 ı :D

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Ya Radeon ayarları sapıtmıştır yada hakikaten böyle saçma bir şey oluyordur.

Artık AMD Radeon kartların bu durumlarına şaşırmıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

MSI After Burner dan da bakın aynı değerlemi veriyor diye.

Nikmikyok

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
3 ayrı program ile bakıyorum değerlerde sorun yok :)
  • Aida64.
  • Msi Ab.
  • GPU Z.
Bir çok kullanıcı sorunun yazılım ile ilgi olduğunu düşünüyor da çözüm yok.

Xeraton

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
893
İsim
Halil İbrahim Memiş
Selamlar.

240Hz monitör ile beraber Yeni nesil AMD ekran kartı kullanan arkadaşlar var ise eğer problemi özet ile anlatayım.
Montirü aldım kullanmaya başladım 1 gün sonra farkettim ki sistem 240Hz de çalışırken ekran kartının ısı değerleri 60 dereceyi gösteriyor.
Sonra bir takım denemeler yaptım 120Hz çektim ayarı ısı düştü, eski monitör 75Hz di böyle bir problem yaşamadım.
Asus!a mail attım dönen olmadı :) İşin garip tarafı Hz ayarı düşünce ısı da düşüyor ve aklıma sistem sürekli 240Hz de çalışmak için ekran kartını yük altına alıyor gibi bir cevap geliyor ama doğru cevap bu mu onuda tam olarak bilemiyorum. Konu ile alakalı benzer donanımlar kullanıp bu şekilde sorun yaşayıp çözebilen varmıdır?
Ben kendimce sistem boşta olunca 120Hz çekiyorum oyun vb. işlemlerde 240Hz çekiyorum monitörün ayarını ama bu çözüm sinir bozucu ve bu durumu problem olarak görüyorum.
vBios sürümü güncel.
Windows 10 güncel.
Monitörü başlka bir sistem ile denyemedim elimde eski bir laptop var dp port yok hdmi 240Hz desteklemiyor.
60 derece o ekran kartı ıcın hıcbırsey cek 240 a rahatına bak

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,323
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
143 Hz ve üstünde AMD kartları Memory olarak eritiyor.
Kartın memory clockunu son hızda çalıştırıyor. Boşta 60 derece olmasının zararı yok. Yine bir endişeniz var ise fan hızını %25 olarak ayarlayın boştayken. Oyuna girerken auto' ya alırsınız.

Nikmikyok

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
60 derece o ekran kartı ıcın hıcbırsey cek 240 a rahatına bak

Zaten max. 63 derece üzerini görmüyor kart soğutma konusunda çok iyi ama boşta bu dereceler çıkması yıpratır kartın ömrü azalır diye evham yapıyorum.

!Mustafa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,101
İsim
Mustafa Topcu
Rx5600xt o ya cek 240 oluversin 60

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
dostum benim sorum biraz farklı senin konundan o yüzden özür dileyerek soruyorum.Hangi marka ve model rx 5600 xt ? Kasan hangi model ? ve son olarak oyunlarda 240Hz açıkken max kaç derece oldu.Şimdiden Teşekkürler

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,260
İsim
Fatih
Selamlar.

vBios sürümü güncel.
Windows 10 güncel.
Bu amd kartlarda kronik sıkıntı galiba 239 hz yapınca çözülüyor diye duymuştum

T.P.G.

80+ Titanium
Bazı AMD kartlarda oluyor bu. Fan hızını artır bence. %20 25 yeter. Oyunda autoya al, ki boşta 60 derece çalışsa bile bu kart için hiçbir şey, tamam normal değil ama bunun bir sorun olduğunu, oyunda 63 dereceyi geçmediğini ve kartın 110 dereceye kadar dayandığını düşünürsek
sıkıntı bile değil.

Top Bottom