Neler Yeni

Öneri ARC B580 OVERHEAD PROBLEMİ

chiccobl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Esad Çelik
Dostlar selamlar, Intel i5 11400 işlemciye sahibim. Arc B580 almak istiyorum ancak i5 11400 ile yarı yarıya düşük performans alabileceğim konusunda bir kaç şey okudum. Tamamı yabancı forumlardandı ve 2 ay önceki konulardı. Şuan bu problem devam ediyor mu ve sizce bu işlemciyle bu ekran kartı dışında kullanabileceğim maksimum 20k bütçe ile alabileceğim başka bir kart var mı?

Vemoxis

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
117
İsim
Berkay
Güncel olarak orta fiyatlara alınabilecek iyi kartlardan. Belki AMD muadilleri vardır bilgili arkadaşlar yardımcı olur. Bence B580 almak mantıklı. 4060 vesaire tavsiye etmiyorum artık 4060 furyası bitsin.

chiccobl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Esad Çelik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Peki i5 11400 ile nasıl bir performans alacağım konusunda bir bilgin var mı? Driver overhead sorunu hala devam ediyor mu?
Güncel olarak orta fiyatlara alınabilecek iyi kartlardan. Belki AMD muadilleri vardır bilgili arkadaşlar yardımcı olur. Bence B580 almak mantıklı. 4060 vesaire tavsiye etmiyorum artık 4060 furyası bitsin.

QCerberusQ

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
634
İsim
Furkan Enes Kaplan
redditte bir arkadaş konu paylaşmış ve intelin bu konu hakkında bilgisi oldugunu ve bu hata üzerinde çalıştıklarını belirtmiş

Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
Berkay Şenocak
İlgilendiği Kategoriler
Monitör, Ekran kartı, Overclock, Undervolt
Peki i5 11400 ile nasıl bir performans alacağım konusunda bir bilgin var mı? Driver overhead sorunu hala devam ediyor mu?
Oynadığın oyunlar ve çözünürlüğün çok önemli

Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
nightlessx
Belli bi vakit sonra çözülür diye düşünüyorum, 20K bütçe varsa en basitinden 7700XT alabilirsiniz darboğaz sorun olmayacaksa.

chiccobl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Esad Çelik
Bir arkadaş, 1080p monitörde 2K oynamak için ayar önermişti; darboğaz sorununu böyle çözebileceğini söyledi ama emin değilim. 18.500 TL vermeye değecek bir kart mı değil mi konusunda şüphelerim var. Fiyatlar ilk çıkış fiyatlarına yakınsa alabilirim, öneriyorsanız.
Belli bi vakit sonra çözülür diye düşünüyorum, 20K bütçe varsa en basitinden 7700XT alabilirsiniz darboğaz sorun olmayacaksa.

Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
nightlessx
Bir arkadaş, 1080p monitörde 2K oynamak için ayar önermişti; darboğaz sorununu böyle çözebileceğini söyledi ama emin değilim. 18.500 TL vermeye değecek bir kart mı değil mi konusunda şüphelerim var. Fiyatlar ilk çıkış fiyatlarına yakınsa alabilirim, öneriyorsanız.
İndirimler takip edilse daha iyi olur diye düşünüyorum. B580 alsanız üzmez güzel fiyatta ama 2K'ya darboğaz için aldığınızda bu sefer kartın kendi gücü yetmeyeceği için biraz anlamsız olur, fixlenirse tabi 1080p'de sıkıntı çıkarmaz. Aynı sorun Ryzen 5 5600'de mevcut, Rebar'da açılması gerek.

chiccobl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Esad Çelik
Konuyu inceliyorum teşekkürlet. Aklımda RX 7700 XT ve Arc B580 var. Eğer B580'in çok fazla sorun çıkarmayacağına ikna olabilirsem alacağım. Bir de RX 6750 XT Amazon'da 14.000 TL'ye satılıyor; sizce onu düşünmeli miyim?
redditte bir arkadaş konu paylaşmış ve intelin bu konu hakkında bilgisi oldugunu ve bu hata üzerinde çalıştıklarını belirtmiş
Mesaj otomatik birleştirildi:

İndirimler takip edilse daha iyi olur diye düşünüyorum. B580 alsanız üzmez güzel fiyatta ama 2K'ya darboğaz için aldığınızda bu sefer kartın kendi gücü yetmeyeceği için biraz anlamsız olur, fixlenirse tabi 1080p'de sıkıntı çıkarmaz. Aynı sorun Ryzen 5 5600'de mevcut, Rebar'da açılması gerek.
Rebar desteği anakartımda ve işlemcimde mevcut; bu açıdan sorun yok. Ancak, sürücünün işlemciyi çok yorması sebebiyle darboğaz oluşuyor sanırım. Bu sorun donanım temelli mi yoksa yazılım temelli mi, bunun hakkında bir açıklama bulamadım. Aramızda bu konuyla ilgilenen varsa belki konuyu görüp açıklığa kavuşturabilir.

QCerberusQ

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
634
İsim
Furkan Enes Kaplan
Konuyu inceliyorum teşekkürlet. Aklımda RX 7700 XT ve Arc B580 var. Eğer B580'in çok fazla sorun çıkarmayacağına ikna olabilirsem alacağım. Bir de RX 6750 XT Amazon'da 14.000 TL'ye satılıyor; sizce onu düşünmeli miyim?

Mesaj otomatik birleştirildi:

Rebar desteği anakartımda ve işlemcimde mevcut; bu açıdan sorun yok. Ancak, sürücünün işlemciyi çok yorması sebebiyle darboğaz oluşuyor sanırım. Bu sorun donanım temelli mi yoksa yazılım temelli mi, bunun hakkında bir açıklama bulamadım. Aramızda bu konuyla ilgilenen varsa belki konuyu görüp açıklığa kavuşturabilir.
donanım temelli olacağını pek düşünmüyorum bir ara epic games de amd işlemcilere gereksiz yük biniyordu ve güncelleme ile çözmüşlerdi

Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
nightlessx
Kartın bunun dışında da problemleri yok değil, bazı oyunlarda 4060'dan da geriye düştüğü görülüyor. (Driver)
Aceleniz yoksa bekleyin, 6000 serisi sıfır da alınmaz bu arada.

chiccobl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Esad Çelik
Açıkçası acelem var, projelerim var, yetiştirmem gereken işlerim var. Laptopumu sattım, oyun için bekleyebilirim. İleride düzelicekse, benim için oyun konusunfa bir sorun yok, halihazırda Playstation 5'e sahibim.Ancak almışken iyi bir şey almak istiyorum. 6000 serisini hiç dikkate almıyorum. O zaman alternatiflerim RX 7700 XT ve RTX 4060.
Kartın bunun dışında da problemleri yok değil, bazı oyunlarda 4060'dan da geriye düştüğü görülüyor. (Driver)

QCerberusQ

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
634
İsim
Furkan Enes Kaplan
driverlarla optimizasyon alıyor ve optimize olan oyunlarda 4060ti yakalıyor ama iş için alınacaksa 7700xt veya 4060ti alınmalı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,069,448
Üyeler
169,860
Son üye
halil46
Top Bottom