hocam ben şimdi hiç sorgulamadan ne derseniz yaptım ama neydi sorun ne oldu ? şimdi daha mı iyi? böyle mi kullanmalıyım biraz aydınlatır mısınız
oc mi yaptık biz şimdi
ama daha çnce 4000 mhz de çalışıyordu genelde şimdi 4100
ama daha çnce 4000 mhz de çalışıyordu genelde şimdi 4100
dediğim gibi bu uv oc olaylarını çok bilmiyorum araştırarak öğrenebildiğim kadar yaptım bir şeyler o yüzden soruyorum ve merak ediyorum.
Sistemin performansı arttı galiba yaptığımız ayarlarla doğru mu
peki bu durumda pc normal çalışır durumda da çok fan sesi yapmayacak mı? çünkü bana overclock sanki pc yi dengeli ( yaptığın işleme göre hızlanan ) durumdan yüksek performansa alıyoruz gibi geliyor. daha önce laptoıp kullanırken bu durum çok ses yapmasına sebep olurdu. ek olarak 4.5 yaptığımızda bana ne gibi bir avantaj sağlar şu anki durumdan fazla?Evet.
Silikon güzel, isterseniz 4.5 GHz yapabiliriz.
peki bu durumda PC normal çalışır durumda da çok fan sesi yapmayacak mı? çünkü bana overclock sanki PC yi dengeli ( yaptığın işleme göre hızlanan ) durumdan yüksek performansa alıyoruz gibi geliyor. daha önce laptoıp kullanırken bu durum çok ses yapmasına sebep olurdu. ek olarak 4.5 yaptığımızda bana ne gibi bir avantaj sağlar şu anki durumdan fazla?
yapalım o zaman çok sıcaklık artarsa 4.4 4.3 yaparız0.4 GHz daha hızlı çalışacak.
Yani FPS'e etki edecek ve işlemci güçlenecek.
Fan sesinin artıp, artmayacağını bilemiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ve biraz daha sıcak çalışacak.