Neler Yeni

Arduino röle şifreleme

Wilot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Alp Kaan CEYLAN
Merhabalar, Arduino ile bir proje yapmak istiyorum fakat projemde 220V elemanlar kullanacağım için röle ile arduino bağlantılarını sağlayacağım. Bu sistemi başka yerlere kuracağımdan dolayıda dışarıdan bir müdahale edilmesin istiyorum. Herhangi bir röle bozulduğunda, çıkarılıp takıldığında, değiştirildiğinde hata kodu verecek ve röle değiştirilse bile hata kodunda kalmasını sağlayabilir miyim? Eğer sağlayabilirsem nasıl yapabilirim?

pcustası

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yiğitcan Avcı
12 volt 220 dönüştüren regülatör kullanabilirsin
Mesaj otomatik birleştirildi:

bunu anca plc ile yapabilirsin

ardunıo ile bozuk ise kırmızı led sağlamsa yeşil led yanabilir

z1rqdym

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mehmet
Bu dediğini yapabilirsin plc şart değil. Plc işini çok çabuk yapmanı sağlar.

Wilot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Alp Kaan CEYLAN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
12 volt 220 dönüştüren regülatör kullanabilirsin

bunu anca plc ile yapabilirsin

ardunıo ile bozuk ise kırmızı led sağlamsa yeşil led yanabilir
1-Arduinoya gücü 5V Regülatör ile sağlayacağım zaten fakat diğer elemanlara 5V-220V röle ile güç vermeyi düşünüyorum.
2-PLC İle nasıl yapabilirim örnek proje veya anlatım makalesi tarzı bir şey var mı?
3-Pek işime yararlı olmaz zaten arıza tespitini kendim yapabilirim lakin bana gerekli olan röle değiştirildiğinde sorunun düzelmeyip hata kodunda kalması.

Bu dediğini yapabilirsin plc şart değil. Plc işini çok çabuk yapmanı sağlar.
Nasıl yapabileceğime dair örnek proje vs var mı acaba? Mümkünse PLC kullanmadan Arduino ile olursa sevinirim.

z1rqdym

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mehmet
1-Arduinoya gücü 5V Regülatör ile sağlayacağım zaten fakat diğer elemanlara 5V-220V röle ile güç vermeyi düşünüyorum.
2-PLC İle nasıl yapabilirim örnek proje veya anlatım makalesi tarzı bir şey var mı?
3-Pek işime yararlı olmaz zaten arıza tespitini kendim yapabilirim lakin bana gerekli olan röle değiştirildiğinde sorunun düzelmeyip hata kodunda kalması.

Nasıl yapabileceğime dair örnek proje vs var mı acaba? Mümkünse PLC kullanmadan Arduino ile olursa sevinirim.
Arduino ile röle kontrolü diye araştırabilirsin röleleri optokuplör ile sürebilirsin hatta o şekilde hazır röle kartları var. Yazılım konusunda şifreleme algoritmasını kendin geliştirmelisin örnek bulman o konuda zor olur bulsan da anlamaya çalışman zaman kaybı bana göre.

gtr34

80+
Röle en basit elemanlardan birisidir. Temelde içerisinde sadece bir bobin vardır. Doğal olarak röleyi değişip değişmediğini anlaman için bir mekanizma kuramazsın. Kurmak için rölenin içinde de bir mikrokontrolcü olup arduinoya bağlandığında şifre ile orjinalliğini kanıtlaması lazım ama bu dünyanın en basit ve en ucuz komponentlerinden birisi için çok gereksiz olduğundan hiç böyle bir röleye denk gelmedim. Varsa da gereğinden çok daha pahalı olduğuna eminim.

Top Bottom