Argb dönüştürücüye rağmen Rgb yanmıyor

xpg99

80+
Reaksiyon skoru
22
Arkadaşlar bende Corsair H100 Rgb sıvı soğutma var lakin ben dönüştürücüye rağmen bu Rgb'yi yakamadım, fotoğraflarını ekliyorum. Rgb 4 pinli kabloyla geliyor ancak kutusundan bir de 4 pini 3 pine dönüştüren bir dönüştürücü çıkıyor onunla birlikte 3 pinli Argb dönüştürücüye bağlıyorum ancak yine yanmıyor bu durum sıvı soğutma fanlarının Rgb'si içinde geçerli yardımcı olur musunuz bana arkadaşlar. Dönüştürüce 1 yazan yere sıvı soğutmadan geleden 4 pinli kabloyu takıyorum, sonra 3 pinli olan kabloyu da Rgb dönüştürücüye takıyorum nerede yanlış yapıyorum bu 4 pin başka hiçbir yere olmuyor. 5 aydır yakmadım Rgb'yi artık yakmanın zamanı geldi bence. Kasanın kendi Rgb'si var ancak onda yer yok onu nasıl çoğaltırım bilmiyorum onların kablosu da Rgb 4 pinli kablo. Kasam Corsair Spec Delta.

1.jpeg
2.JPG
3.JPG

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yardım

Anakart ve kasa modelin nedir?

Arkadaşlar bende Corsair H100 Rgb sıvı soğutma var lakin ben dönüştürücüye rağmen bu Rgb'yi yakamadım, fotoğraflarını ekliyorum. Rgb 4 pinli kabloyla geliyor ancak kutusundan bir de 4 pini 3 pine dönüştüren bir dönüştürücü çıkıyor onunla birlikte 3 pinli Argb dönüştürücüye bağlıyorum ancak yine yanmıyor bu durum sıvı soğutma fanlarının Rgb'si içinde geçerli yardımcı olur musunuz bana arkadaşlar. Dönüştürüce 1 yazan yere sıvı soğutmadan geleden 4 pinli kabloyu takıyorum, sonra 3 pinli olan kabloyu da Rgb dönüştürücüye takıyorum nerede yanlış yapıyorum bu 4 pin başka hiçbir yere olmuyor. 5 aydır yakmadım Rgb'yi artık yakmanın zamanı geldi bence. Kasanın kendi Rgb'si var ancak onda yer yok onu nasıl çoğaltırım bilmiyorum onların kablosu da Rgb 4 pinli kablo. Kasam Corsair Spec Delta.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

yardım
Güç veriyorsun demi çoklayıcı ya hocam

Evet hocam Psu'ya bağlıyorum

Gigabyte b450m k, kasa Corsair Spec Delta
Kasanın fanlarını kontrol edebiliyor musun, kendi kontrolcüsü var mı?

Kasanın fanlarını kontrol edebiliyor musun, kendi kontrolcüsü var mı?

Evet var ancak o 4 pinli ve pin girişleri fotoğrafını attığım donüştürücü var ya onun aynısı tek fark dönüştürücü 3 pin kasanın kendi kontrolcüsü 4 pin. Bende 3 pin Argb çoklayıcı aldım ancak yine Rgb yanmadı

3pin= argb, 4 pin=rgb. Kasanın kontrolcüsü rgb, soğutucunun fanları argb. O yüzden çalıştırma şansın yok. Anakartında da argb girişi olmadığı için usb2 ile bağlanan bir kontrolcü almalısın.

3pin= argb, 4 pin=rgb. Kasanın kontrolcüsü rgb, soğutucunun fanları argb. O yüzden çalıştırma şansın yok. Anakartında da argb girişi olmadığı için usb2 ile bağlanan bir kontrolcü almalısın.

Hocam bu aldığım Argb çoklayıcıyla neden olmuyor peki? Çünkü 4 pini 3 pine çevirip takıyorum olmuyor

Çalıştıramazsın, senin aldığın sadece çoklayıcı görevi görüyor anakartında 3 pin ARGB olmak zorunda. Ayrıca 4 pini 3 pine çeviremezsin voltajları farklı. Umarım aydınlatmaya zarar vermemişsindir.

Geri