acerhizm
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 2
- İsim
- bedirhan
- acerhizm
- Steam
- acerhizm
- Discord
- acerhizm#0997
Kasa olarak Corsair 3000D ve sıvı soğutma olarak Thermaltake water 3.0 ARGB kullanıyorum. Ancak, bunların bağlantıları farklı şekilde yapılmış. Kasayı topladığımda fazla dikkat etmemiştim, ta ki geçen güne kadar. O gün kasayı söküp, teker teker bağlantıları kendim yaparken fark ettim ki, kasada kontrolcü yok. Bu yüzden sıvı soğutma kendi manuel kontrolcüsüne takılmış, ön fanlar ise sadece 5 TL'lik ucuz bir kontrolcüye bağlanmıştı. Yalnızca ön fanları anakarta bağlayabildim çünkü sadece o üç fan, normal 3 pinli ARGB dişi girişine sahipti. Thermaltake sıvı soğutma için farklı bir kablo gerekiyor, fakat bu kablo ne kutuda ne de kasada bulunuyor. O kablo, sanırım 3 ya da 4 pinli bir girişe takılıyor. Benim istediğim, bu çıkışı ARGB'ye çevirmek ve ön kasa ile sıvı soğutmanın ARGB'lerini birleştirici bir kablo ile birleştirip, kasanın ARGB girişine takarak tek bir noktadan yönetebilmek. Güncel olarak çalışacağını düşündüğüm 2 adet kablo var birisi 3pinli olanı çoğaltan diğeri ise 3 pine çeviren. Bunlar Kablo 1 ve Kablo 2 ve kablo 1in asıl hâli fotoğrafta R ile belirtilen kablo.