Neler Yeni

Arkadaş nasıl edinilir?

efeleow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Mehmet Efe
Merhaba arkadaşlar. 16 yaşındayım ve gerçekten biraz fazla yalnız yaşadığımı farkettim :). Yakın arkadaş çerçevesi içinde konuştuğum çok insan yok ve sınıfta da çok sessizim insanlara nasıl yaklaşacağımı bilmediğimden sürekli sessiz kalıyorum. Genelde onlar benimle konuştukça rahat konuşabiliyorum ama ne yazik ki ben bir muhabbet veya ortama girerken zorluk çekiyorum. Evet girişken biri değilim ve genellikle yalnız yaşamayı tercih ederim ama artık biraz olsa da insanlarla konuşmam gerekiyor gibi hissediyorum. Nasıl insanlarla konuşabilirim? Bir insanla samimiyet nasıl kuruluyor? Nasıl yakın olabilirim?

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Merhaba arkadaşlar. 16 yaşındayım ve gerçekten biraz fazla yalnız yaşadığımı farkettim :). Yakın arkadaş çerçevesi içinde konuştuğum çok insan yok ve sınıfta da çok sessizim insanlara nasıl yaklaşacağımı bilmediğimden sürekli sessiz kalıyorum. Genelde onlar benimle konuştukça rahat konuşabiliyorum ama ne yazik ki ben bir muhabbet veya ortama girerken zorluk çekiyorum. Evet girişken biri değilim ve genellikle yalnız yaşamayı tercih ederim ama artık biraz olsa da insanlarla konuşmam gerekiyor gibi hissediyorum. Nasıl insanlarla konuşabilirim? Bir insanla samimiyet nasıl kuruluyor? Nasıl yakın olabilirim?
şunu söyleyeyim eğer ihtiyaç hissetmiyorsan yapmana gerek yok.
He eninde sonunda birisi çıkıyor işte o anda peşini bırakma yeter bence.
Gerek yok zorlamaya he etkinliklere katılabilirsin toplu aktiviteler olabilir ve konuşmaktan çekinme en kötü bir bakıp kendi aralarına dönerler kaybedeceğin çok şey yok

efeleow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Mehmet Efe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
şunu söyleyeyim eğer ihtiyaç hissetmiyorsan yapmana gerek yok.
He eninde sonunda birisi çıkıyor işte o anda peşini bırakma yeter bence.
Gerek yok zorlamaya he etkinliklere katılabilirsin toplu aktiviteler olabilir ve konuşmaktan çekinme en kötü bir bakıp kendi aralarına dönerler kaybedeceğin çok şey yok
Evet hocam haklısınız aslında ama artık depresyona girdiğimi düşünüyorum ve eskiye göre normal hobilerim dahil çoğu şeyden hevesim gitti. Genelde yakın olduğum arkadaşlarımla vakit geçirince depresif modundan çıkabiliyorum, eğlenebiliyorum ama anksiyeteden dolaydı sınıfta ve okulda rahat davranamıyorum :(

3.George

80+ Bronze
Konuşarak ortak bişeyler bularak, gündemden bi kaç ilgi çekici şeyden bahsederek konu başlatacaksın. Konu konuyu açıyorsa arkadaş oldunuz demek ama konuşmakla arkadaş olunmuyor malesef. ben herkesle konuşurdum herkeste benimle konuşurdu ama eve bir giderdim. Fakat hiç arkadaşım yokmuş. kaç sene böyle devam etti. Tam kafa yapın uyuşan gerçek arkadaş bulmak için epey bi çabalamak gerekiyor. ben bir türlü bulamadım ve sonunda yalnız kaldım. ev insanı ve asosyal olmak daha iyi geldi. sonrasında 1-2 arkadaşımla yetinmeye devam ettim.

Pukiina

80+ Bronze
Şuan bu yaptıklarının tam tersini yapmayı dene hocam. Aslında cevap yazıklarında tek yapman gereken şey biraz özgüven ve birazda girişkenlik sonrası gelir zaten

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Evet hocam haklısınız aslında ama artık depresyona girdiğimi düşünüyorum ve eskiye göre normal hobilerim dahil çoğu şeyden hevesim gitti. Genelde yakın olduğum arkadaşlarımla vakit geçirince depresif modundan çıkabiliyorum, eğlenebiliyorum ama anksiyeteden dolaydı sınıfta ve okulda rahat davranamıyorum :(
depresyonunuz cidden varsa doktora görünün ilaç tedavisi fenan verebiliyorlar bazen veya başka çözümler ama ciddi bir hastalıktır.
1 yıl yaşadım kötü bir şey.

omerkok_49

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,170
İsim
Ömer
Öncelikle sakin ol ve merhaba demeyi den hocam biraz fazla kolpa at yalan söyle bi zaman sonra zaten yalana ihtiyaç duymiyacaksın konu konuyu açar zaten çevrende ışıl ışıl gördüğün yanında o kadar çok arkadaşı olanlarında arkadaşı yok emin ol hocam artık arkadaşlık dediğin sadece beraber vakit geçirmekten öteye geçemiyor sınıftada durmadan saçma sapan şeyler söyle yok benimle dalga geçer bilmem ne muhabbetlerinide bırak zamanında kimseyle konuşamazdım bi gün dikkatimi çekti kim konuşsa saçma sapan konuşuyor yalan vs aklıma ne geldiyse söyledim çekinmedim en fazla arkamdan ***** der geçerler dedim ve senelerdir öyle devam ediyor artık öyle bir derdim yok hiçbirşey kafaya takılacak kadar değerli değil hocam bugün yanında olan yarın olmuyor çokta takmamak lazım

Top Bottom