Hiçbir fark olmaz ms süresi veya mprt gibi özelliklere göre değişkenlik gösterir kaliteli monitörler bu farkı anlarsınızHz FPS arttırmaz ama 120Fps alınan bir sistemde 144 yerine 240Hz kullanırsan 240 FPS alamasa da yine de akıcılık farkı oluşuyor. İsteyen bu dediğimi 144 vs 60Hz monitör de deneyebilir.
Sebebini bilmiyorum ben deneme yaptım 144Hz vs 60Hz iki Monitörü yanyana koydum ikisinde de oyunu 50Fps'e ayarladım 144Hz olan açıkça çok daha akışkandı.Niye öyle bir fark oluşuyor hocam kareleri dolduramama gibi bir olay mı? Yani daha ayrıntılı biliyor musunuz? benim bildiğim şu şekilde Ekranın akıcılık ile falan alakası yok sadece görülebilecek FPS sınırını belirliyor. mesela 120 FPS alıp 60Hz kullanıyorsa sadece 60 Hz görüntüleyecek ama 120FPS alıp 120Hz kullanırsa tamamını görür Kare Hızının.
Ben kendim denediğimi aktarayım.Hiçbir fark olmaz ms süresi veya mprt gibi özelliklere göre değişkenlik gösterir kaliteli monitörler bu farkı anlarsınız
Mönitorlerin panelleri farklı ve sıcaklıklarda farklı bu değerler arttıkça performans düşücektirSebebini bilmiyorum ben deneme yaptım 144Hz vs 60Hz iki Monitörü yanyana koydum ikisinde de oyunu 50Fps'e ayarladım 144Hz olan açıkça çok daha akışkandı.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ben kendim denediğimi aktarayım.
144Hz va 1mrpt vs 60Hz Tn panel 1ms iki Monitörü 50 fps de karşılaştırdığımda 144hz paneli olanda akıcılık farkı vardı.
Ben gördüğümü söylüyorum kağıt üstünde ne olduğu önemli değil bu bilgileri bende biliyorum ben kendi gözlemimi aktardım isteyen varsa iki farklı monitörü deneyebilir.Mönitorlerin panelleri farklı ve sıcaklıklarda farklı bu değerler arttıkça performans düşücektir
Biri Mag27Cq 144 Va Panel diğeri Benq Rl2755 60hz tn panel.Hocam şöyle MS farkı var akıcılık ondandır.