Neler Yeni

Arkadaşlar F/P Sistem varmı bu ay önerilerinizi bekliyorum ?

Nasıl bir düşünceymiş bu? Anlaşamadığımızı belirttim bunun nesi anormal.
Mesaj otomatik birleştirildi:

2. el alıp riske atmak istemiyorum. Benim ilk başta paylaştığım ddr5 sistemi 15-16k ya bulup paylaşabilirseniz sevinirim.
O fosil kartı bile sıfır alan birinin dolandırılmış olması yeterli bir sebep hocam iyi forumlar.

Bünyamina

80+ Platinum

anon021

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
anon anonin
Buradaki herkes aynı şeyi söylüyorsa bir düşün demek ki bir sıkıntı var. RX580 sıfır alınır mı yahu ?
7500f x123 soğutucu 1TB M2 16x2 6000mhz ram a620 Dark kasa high power psu. 16k ya sıfır bunları çok rahat alırsın.
RX580 0'ını 3450 TL'ye almışım. 2. el fiyatları ne kadar bilmiyorum. Onun haricinde benim sistemi 16k ya toplanabiliyorsa link atın bir bakayım çünkü uzun süredir yeni bir sistem için araştırma yaptım daha ucuzu yoktu.
Ayrıca Türkiye'de yaşayan insanlar olarak takdir edersiniz ki herkesin aynı şeyi söylemesi her zaman doğru olduğu anlamına gelmiyor.

Bünyamina

80+ Platinum

anon021

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
anon anonin
cad yazılımları için güçlü gpu seçmen lazım
Aslında single core processing power çok daha önemli oluyor. Mesla AutoCad'de neredeyse hiç bir işlem multi-processing yapmıyor (neredeyse). Bu yüzden tek işlemci hızı yüksek işlemciler ön plana çıkıyor. Aynı zamanda RAM hızının yüksek olması da önemli oluyor. Bunlar haricinde gpu da önemli tabi fakat daha çok rendering kısımda göz önüne çıkıyor. Bir de modelleme yaparken daha smooth bir deneyim veriyor. Ben daha önceden laptoptan CAD kullanıyordum. GPU'su nvidia mx250. Buna kıyasla iyi güncelleme oldu bence.

Bünyamina

80+ Platinum
RX580 0'ını 3450 TL'ye almışım. 2. el fiyatları ne kadar bilmiyorum. Onun haricinde benim sistemi 16k ya toplanabiliyorsa link atın bir bakayım çünkü uzun süredir yeni bir sistem için araştırma yaptım daha ucuzu yoktu.
Ayrıca Türkiye'de yaşayan insanlar olarak takdir edersiniz ki herkesin aynı şeyi söylemesi her zaman doğru olduğu anlamına gelmiyor.
Forum için bu geçerli bir şey değil. Burada insanlara yardımcı olmak, indirimleri önceden görüp faydalanmak ve paylaşmak için buradayız.
Bu anakart incehesap gaming gecesinde bugün yanılmıyorsam 2799tl ye düşecek. Senin burada ilgilenmen gereken en önemli parçalar 1. işlemci 2. ekran kartı. Diğerleri arka planda kalır. Sen yine diğer parçalara takılacaksın doğal olarak. :D

Sezerinho10

80+ Bronze

anon021

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
anon anonin
Forum için bu geçerli bir şey değil. Burada insanlara yardımcı olmak, indirimleri önceden görüp faydalanmak ve paylaşmak için buradayız.
Bu anakart incehesap gaming gecesinde bugün yanılmıyorsam 2799tl ye düşecek. Senin burada ilgilenmen gereken en önemli parçalar 1. işlemci 2. ekran kartı. Diğerleri arka planda kalır. Sen yine diğer parçalara takılacaksın doğal olarak. :D
Ben anakartı 3428'e almışım. Şuan incehesapta 3319 TL çok büyük bir fark yok. Bu gece 2799'a düşecekse keşke anakart için bekleseymişim. Ayrıca konudan bağımsız olarak incehesap dün neredeyse çoğu bilgisayar bileşenlerinin fiyatını arttırdı. Bunu nerden biliyorum diye soracak olursanız o siteden baya bir ürünü takip ediyordum ve dün neredeyse bazıları 20% civarında arttı.
Benim aldığım ram ile bu ramin fiyatı birbirine yakın. Bir tek bu ramin latency değeri bir tık daha düşük.
Benim ssd 400 lira civarı daha pahalı ama o da okuma ve yazma hızlarının 3 kat fazla olmasından kaynaklanıyor.
Benim psu 2049 lira çünkü verimlilik sertifikası 80 + gold. Uzun vadede elektrik faturasında karlı çıkacağım.
İşlemci için ekstra 2 çekirdeğin ve tek çekirdek hızını daha büyük önbelleğe neden tercih ettiğimi belirtmiştim zaten. Ha yine de fark sadece 500 lira.
Monitör hariç sistem zaten 22k tutmuş.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Alperen
CPU: AMD Ryzen 7 8700F
GPU: AMD Radeon RX 580
RAM: Kingston 2X16GB 5200Mhz DDR5 CL36
SSD: Kingston 1TB Read 6000MB/s Write 4000MB/s
Motherboard: GIGABYTE A620M H mATX
PSU: Gigabyte 650W P650G 80+ Gold
Screen: Viewsonic 21.5" FHD 1ms 100Hz VA
Case: GameBooster GB-G1956BB FRGB USB 3.0 ATX Mid Tower
Az önce siparişini verdiğim sistem. Senin bütçenin 10000 TL altında. Daha iyi bir ekran kartına harcayabilirsin.
aga ince hesapta r5 5600 + 4060 lı sistem 19999 tl sen fena kazık yemişsin

Bünyamina

80+ Platinum
Ben anakartı 3428'e almışım. Şuan incehesapta 3319 TL çok büyük bir fark yok. Bu gece 2799'a düşecekse keşke anakart için bekleseymişim. Ayrıca konudan bağımsız olarak incehesap dün neredeyse çoğu bilgisayar bileşenlerinin fiyatını arttırdı. Bunu nerden biliyorum diye soracak olursanız o siteden baya bir ürünü takip ediyordum ve dün neredeyse bazıları 20% civarında arttı.
Benim aldığım ram ile bu ramin fiyatı birbirine yakın. Bir tek bu ramin latency değeri bir tık daha düşük.
Benim ssd 400 lira civarı daha pahalı ama o da okuma ve yazma hızlarının 3 kat fazla olmasından kaynaklanıyor.
Benim psu 2049 lira çünkü verimlilik sertifikası 80 + gold. Uzun vadede elektrik faturasında karlı çıkacağım.
İşlemci için ekstra 2 çekirdeğin ve tek çekirdek hızını daha büyük önbelleğe neden tercih ettiğimi belirtmiştim zaten. Ha yine de fark sadece 500 lira.
Monitör hariç sistem zaten 22k tutmuş.
Beklediğimden daha insaflı değerlendirdin teşekkür ediyorum.

Top Bottom