Neler Yeni

Arkadaşlar lütfen soğutma için fikir verin Allah aşkına çıldırıcam

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
499
İsim
Sezer Aktaşlı
120mm veya 240mm boyutunda Ryzen 7 7700x’i besleyen ve kasayı taşırken borusundan hiçbir yerinden sıvı sızıntısı yapmayacak kadar güvenli kaliteli sıvı soğutucu arıyorum.

ID Cooling olursa Gelbura mağazasından çok ucuza alabilirim tedarikçi olduklarından fakat başka marka önerilerinize de açığım .

Gameboostor çok güzel uygun fiyatlı ama korkutuyor . Rampage de aynı şekilde . Bütçem ortalama 1500₺

İşlemciye çok nadir oc çekerim 4Kda kullanacağım.

Eğer önerini yoksa 5 borulu ID-50X ile soğuturum

halitxct

80+ Silver
120mm veya 240mm boyutunda Ryzen 7 7700x’i besleyen ve kasayı taşırken borusundan hiçbir yerinden sıvı sızıntısı yapmayacak kadar güvenli kaliteli sıvı soğutucu arıyorum.

ID Cooling olursa Gelbura mağazasından çok ucuza alabilirim tedarikçi olduklarından fakat başka marka önerilerinize de açığım .

Gameboostor çok güzel uygun fiyatlı ama korkutuyor . Rampage de aynı şekilde . Bütçem ortalama 1500₺

İşlemciye çok nadir oc çekerim 4Kda kullanacağım.

Eğer önerini yoksa 5 borulu ID-50X ile soğuturum
120mm sıvı soğutma yetmez 7700xe mümkünse 360mm lik alın

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,523
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack

Andromakhe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,085
İsim
AAAAA
İlgilendiği Kategoriler
Anime / Tarih /Eğitim / Siyaset / Teknoloji
id cooling 120mm sıvı soğutmayı r5 5600 için kullanıyorum gayet yetiyor ona ancak.... kasam el vermediği için 240 almadım yoksa kesinlikle 240 ve üstü türevlerini öneriyorum id cooling güzel markadır 240mm versiyonunu alabilirsin

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
499
İsim
Sezer Aktaşlı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
id cooling 120mm sıvı soğutmayı r5 5600 için kullanıyorum gayet yetiyor ona ancak.... kasam el vermediği için 240 almadım yoksa kesinlikle 240 ve üstü türevlerini öneriyorum id cooling güzel markadır 240mm versiyonunu alabilirsin

Kabloları sağlam mı peki ? Sızma ihtimaline karşın ?

Yamoima

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
386
İsim
Ahmet Utku Kargı
Steam
https://steamcommunity.com/id/YamoimaTR/
Discord
Yamoima#1664
Sıvı Soğutmaların kablolarından geçen sıvılar iletken olmuyor hocam. Boru akıtma yapsa bile (ki akıtma yapma olasılığı çok çok az) sisteminize zarar gelmeden rahatça temizlersiniz. Son olarak 1500 liraya kaliteli 240mm veya 360mm bulamazsınız. Bütçe artırmanız gerek.

Lunchx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
834
İsim
Hasan Ciftci
Ben H100i Elite Capellix White ile 12600kf sogutuyorum ucu ucuna yetiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

O islemcinin hakki 360mm.

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
499
İsim
Sezer Aktaşlı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ryzen 7 7700x'i Eco mod ile kullanırım gerekiyorsa. Yeterki 80-90 deree çalışmasın. Donanımarşivi 100 TL Snoman M200 ile Ryzen 9 7950x'i 70 derecenin altında çalıştırdı Eco Mod sayesinde . Zaten 4K Ultra oynayacam , yüzdelik kullanımım düşük olacak . Amacım yeterli soğutsun bii 70 derece de kafi Eco Mod en kötü 125w'ı görebileyim hadi olmadı 105w TDP.

Kendinden emin , her şeyi son derece kaliteli gerekiyorsa 120mm boyutlu sıvı soğutucuya da razıyım çünkü kasama Noctua NH-D15 gibi fanlar sığmıyor yoksa onu alsam bana yeterdi.

Sıvı soğutmanın akma olasılığı baya düşük ama benim gibi kasayı enine masaya koyup taşırken dikine taşıyan biri için kablo bağlantıları kablolar en sağlam soğutucuyu almam gerekli

Sanırım bu konuda da en iyii Arctic Freezer . Hem garanti veriyor hem de en sağlam sıvı soğutucuyu yapıyor ama 2700 TL istiyor 240mm için. 120mm olsa alırdım.

Beni 7700x ile 1080p 2K'da overclock çekecek veya otomatikte kullanacak biri sanmayın. Altıüstü 3090'ı 4K veya 4K DLSSQ ile beslesin başka isteğim yok. TDP 125w ile R9 7950X tam performans çalışıyorsa 7700X mutlaka daha düşük TDP ile yeterli besler.

Yamoima

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
386
İsim
Ahmet Utku Kargı
Steam
Discord
Yamoima#1664
Ryzen 7 7700x'i Eco mod ile kullanırım gerekiyorsa. Yeterki 80-90 deree çalışmasın. Donanımarşivi 100 TL Snoman M200 ile Ryzen 9 7950x'i 70 derecenin altında çalıştırdı Eco Mod sayesinde . Zaten 4K Ultra oynayacam , yüzdelik kullanımım düşük olacak . Amacım yeterli soğutsun bii 70 derece de kafi Eco Mod en kötü 125w'ı görebileyim hadi olmadı 105w TDP.

Kendinden emin , her şeyi son derece kaliteli gerekiyorsa 120mm boyutlu sıvı soğutucuya da razıyım çünkü kasama Noctua NH-D15 gibi fanlar sığmıyor yoksa onu alsam bana yeterdi.

Sıvı soğutmanın akma olasılığı baya düşük ama benim gibi kasayı enine masaya koyup taşırken dikine taşıyan biri için kablo bağlantıları kablolar en sağlam soğutucuyu almam gerekli

Sanırım bu konuda da en iyii Arctic Freezer . Hem garanti veriyor hem de en sağlam sıvı soğutucuyu yapıyor ama 2700 TL istiyor 240mm için. 120mm olsa alırdım.

Beni 7700x ile 1080p 2K'da overclock çekecek veya otomatikte kullanacak biri sanmayın. Altıüstü 3090'ı 4K veya 4K DLSSQ ile beslesin başka isteğim yok. TDP 125w ile R9 7950X tam performans çalışıyorsa 7700X mutlaka daha düşük TDP ile yeterli besler.
Hocam ben sizin önceki konunuzda da bahsetmiştim. Buraya da yazayım. AMD Eco Mode ile 7700X kullanıyorum. Geçici olarak Cooler Master Liquid Lite 120mm kullanıyorum. Maximum 75 derece gördüm, bu bahsettiğim değerde 2560x1440 çözünürlük Call of Duty Modern Warfare 2 Ultra ayarlarda ve Cyberpunk 2077 Ultra ayarlarda oynuyorum. İşlemci eco mode açıkken max 75w tdp çekiyor, ki bence yeterli çünkü işlemci max frekansta çalışıyor. Eğer render vs almayacaksanız oyunlarda bir zararını görmezsiniz.

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
499
İsim
Sezer Aktaşlı
Hocam ben sizin önceki konunuzda da bahsetmiştim. Buraya da yazayım. AMD Eco Mode ile 7700X kullanıyorum. Geçici olarak Cooler Master Liquid Lite 120mm kullanıyorum. Maximum 75 derece gördüm, bu bahsettiğim değerde 2560x1440 çözünürlük Call of Duty Modern Warfare 2 Ultra ayarlarda ve Cyberpunk 2077 Ultra ayarlarda oynuyorum. İşlemci eco mode açıkken max 75w tdp çekiyor, ki bence yeterli çünkü işlemci max frekansta çalışıyor. Eğer render vs almayacaksanız oyunlarda bir zararını görmezsiniz.

Doğru şimdi hatırladım hatta sizin yorumu gördüktn sonra 7700x't karar kıldım. Süper tekrar denk gelebildik. 75 derece bir sorun teşkil etmez benim için ve ben 4K'da daha düşük kullanımda 70 dereceyi görebilriimö. Peki Coolermaster Lite 120mm kalitesi iyi hissettiriyor mu malzeme olarak ? Ve akıntıda herhangi bir garanti sağlayacaklarını söylediler mi sistem için ?

https://www.itopya.com/gamebooster-infinity-240-white-edition-argb-sivi-sogutcu_u20525

bir de şunu gördüm ama nasıldır bilemedim

Hocam şimdi baktım sizin soğutucuya 4000 TL yav. Tek fanlı ve Lite yazıyor diye 1300-1500 arasıdır diyordum :D

Yamoima

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
386
İsim
Ahmet Utku Kargı
Steam
Discord
Yamoima#1664
Doğru şimdi hatırladım hatta sizin yorumu gördüktn sonra 7700x't karar kıldım. Süper tekrar denk gelebildik. 75 derece bir sorun teşkil etmez benim için ve ben 4K'da daha düşük kullanımda 70 dereceyi görebilriimö. Peki Coolermaster Lite 120mm kalitesi iyi hissettiriyor mu malzeme olarak ? Ve akıntıda herhangi bir garanti sağlayacaklarını söylediler mi sistem için ?

https://www.itopya.com/gamebooster-infinity-240-white-edition-argb-sivi-sogutcu_u20525

bir de şunu gördüm ama nasıldır bilemedim

Hocam şimdi baktım sizin soğutucuya 4000 TL yav. Tek fanlı ve Lite yazıyor diye 1300-1500 arasıdır diyordum :D
yok hocam 4000 tl olduğuna bakmayın ben bu ürünü 2017 de amazon amerika üzerinden aldım :D Artık üretilmeyen bir seri olduğu için türkiyedeki satıcı yüksek fiyat koymuş. Bu ürünün şuanki ederi diğer markaların 120mm'ine denk gelir. Kalite olarak ben beğeniyorum açıkçası. 120mm olarak iyi iş yaptığını söyleyebilirim. Performansı da idarelik iş görüyor benim için :) Akıntı garantisi vs var mı hiç bilmiyorum, dediğim gibi ürünü çok önceden almıştım. Eski kasama sığmadığı için 2017'den bu yana evde bir dolabın üstünde beklettim. Yaklaşık 1 ay kadar önce yeni sistem dizince kullanma kararı aldım. Yaklaşık 5-6 sene dolap üstünde öylece durduktan sonra çalışması beni şaşırttı açıkçası :D Eğer akma falan yapacak olsaydı şuana kadar yapardı diye düşünüyorum. Son olarak o attığın Gamebooster sıvı soğutma hakkında hiç bilgim yok maalesef.

Hocam bu arada şunu da belirteyim. Ben soğutucu ve kasa fanlarını full hızda çalıştırmıyorum. Eğer siz full hızda çalıştırırsanız dediğiniz gibi 4K çözünürlüğün de vermiş olduğu rahatlık ile belki bir ihtimal işlemciyi 120mm sıvı soğutma ile 65-70 derece arasında tutabilirsiniz diye düşünüyorum.

bkrozdmr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Bekir özdemir
Sıvı Soğutmaların kablolarından geçen sıvılar iletken olmuyor hocam. Boru akıtma yapsa bile (ki akıtma yapma olasılığı çok çok az) sisteminize zarar gelmeden rahatça temizlersiniz. Son olarak 1500 liraya kaliteli 240mm veya 360mm bulamazsınız. Bütçe artırmanız gerek.
Vatan bilgisayarda cooler master MasterLiquid ML240L sıvı sogutma 1.600 tl civarı indirime giriyor 2 güne bir tavsiye ederim.

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
499
İsim
Sezer Aktaşlı
Bugün gittim tüm firmaları gezdim. Sadece Coolermaster " Eğer sıvı dökülürse parçalarınızı karşılarız " dedi. Diğer tüm markalar adı Corsair Thermaltake farketmez hepsi " Karşılamıyoruz " dedi. Bıktım artık şu ikilemden. Coolermaster da karşılıyoruz dese bile ne kadar karşılar yani kalkıp benim Japonya garantili 3090ımı zerre ödemez. Fatura da benim adıma değil zaten.

Kısacası sıvı soğutucu işi yaş . Muhtemelen 7700X işlemciyi 95w TDP ile güçlü low profile cooler ile kullanacağım. Sıvı dökülse Coolermaster dahil bir tanesi bile parçalarımı karşılamaz hatta gelirler incik cıncık ayırarak " bu fatura adınıza değil " gibi sözler söyler bir kısmını öderler.

Noctua NH-L9A-AM5 alacağım gibi duruyor. 7700X tüm çekirdekler full frekansta çalışmazsa soğuyabildiği iddia ediliyor.

@Abdullah Hacıgül Allah aşkına firmalar bile kendilerinden bir haber . Yardımcı olur musun çok lazım.

Kasayı taşımak çok zorundayım ve laptopa geçmek istemiyorum. Sıvı soğutma alsam Coolermaster hariç hiçbir firma bilgiayar parçalarını karşılama garantisi vermiyor . Coolermaster yani Vektör'e de güvenemiyorum bazı faturalar adıma değil 2. el. Low profile cooler ne alınır 7700x için max 5.5 cm soğutucu takabiliyorum kasam DAN A4-H20 LIAN LI .

Sıvı soğutmalar çok pahal kalitelisini alsam, tek fanlısını alsam uygun ama bu sefer herkes " soğutmaz " diyor. Soğutsa bile akıtma riski var. Kasayı satsam taşıyamam . Ne yapayım hocam sen söyle ne önerirsin . Hiçbir facebook grubu , sayfası , mağazalar , markalar kesin çözüm söyleyemiyor bari sana danışayım.

Top Bottom