Neler Yeni

Arkadaşlar overclock Nedir?

goshawk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
960
İsim
Çağrı Ö
Alıntıyı görüntüle
Buda arkadaşın sorusu. Yeterince konuyu kirlettin git artık.
bak ilk dediğine karşılık verdim. bunu da vereyim ama önce rica edeyim forum kurallarına bak.
nasıl yapılır kısmında ise ben zaten silikon bulacağı (ve bulmak için cb23 indireceği) bir rehber attım (kendim rehberim de değil bir kazancım yok yani) onu yaptıktan sonra konuyu güncellerdi ve çok sayıda insan yardım ederdi zaten. burada saldıran ve konuyu kirleten sensin. boşluğunu al ve başkalarına yap lütfen.

Zaquare

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
823
İsim
Mert
Hız aşırtma bileşeninizi normalinden %30 a kadar belkide performansını arttırmaktır.

Mojo jojo

80+ Silver
Eğer her şeyin cevabı Google de çıksaydı forum olmazdı. Seni mizahşör.

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,915
İsim
Mehmet
Hız aşırtma bileşeninizi normalinden %30 a kadar belkide performansını arttırmaktır.
Oc için böyle bir sayı vermenin sağlıklı olduğunu sanmıyorum. Performans artışı değişken olduğu gibi sağlıksız oc performans azalmasına dahi yol açabilir. (Stabilizasyon sağlanamazsa vs)

Ayrıca herzaman aradığınız şeyi bulamayabilirsiniz ve bunun için konu açılabilir, belki önceden konusu açılmıştır da bulamamışsınızdır o da tamam ancak ben sizin bu konuda tek bir arama dahi yaptığınızı sanmıyorum...

J4rvisM

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,189
İsim
Jarvis-M
Zatı üstat bilginleri arayıp bulmuş ........................ğı

goshawk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
960
İsim
Çağrı Ö
forum yöneticileri birazdan bakar diye umuyorum. yaptığım dalga geçme manası taşıyorsa ya da yasaksa da cezayı verirler.

haktanugur3

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,538
İsim
Ahmet Haktan Uğur
Instagram
haktanugur3
Steam
haktanugur3
Twitter
haktanugur3
Discord
haktanugur3
Reddit
haktanugur3
Hız aşırtma, (İngilizce'de "Overclock") bilgisayar parçalarının sınırlarını zorlamak demektir. Mesela 3.2 GHz hızında çalışan bir işlemciyi 4.0 GHz hızında çalışan bir işlemci haline basit birkaç ayarla getirebilirsiniz.

İşlemcilerin hızları şu ölçütlere göre bellenir:

FSB (Front Side Bus)xÇarpan (Ratio)= Saat hızı (Clock Speed)

3.2 GHz olarak fabrikadan çıkan bir Intel Pentium 4 işlemci 200 MHz FSB (ön veriyolu) hızında ve 16 çarpan ile çıkar. Buradan {\displaystyle 200x16=3200}
{\displaystyle 200x16=3200}
sonucu çıkar. 3200 MHz=3.2 GHz. Anakartın izin verdiği sınırlar içinde FSB oranı arttırılabilir.

Ayrıca {\displaystyle FSBx2=Ram}
{\displaystyle FSBx2=Ram}
Hızı formulü de vardır. DDR400 bir RAM, {\displaystyle 250x2=500MHz}
{\displaystyle 250x2=500MHz}
yapar ki çok pahalı bellekler (RAM) dışında hiçbir bellek bu hızı kaldıramaz. O yüzden anakart üreticileri FSB:DRAM oranı koymuşlardır. Bu oran 5:4 olduğunda {\displaystyle FSBx4/5}
{\displaystyle FSBx4/5}
formülü kullanılır. Örneğin 250FSB de {\displaystyle 250x4/5=200MHz}
{\displaystyle 250x4/5=200MHz}
yapar. Bu durumda RAM'e hiç hızaşırtma yapmadan işlemci gücü artabilir. AMD işlemcilerde de benzer şekilde hızaşırtma (overclock) yapılır.

Zaquare

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
823
İsim
Mert
Oc için böyle bir sayı vermenin sağlıklı olduğunu sanmıyorum. Performans artışı değişken olduğu gibi sağlıksız oc performans azalmasına dahi yol açabilir. (Stabilizasyon sağlanamazsa vs)

Ayrıca herzaman aradığınız şeyi bulamayabilirsiniz ve bunun için konu açılabilir, belki önceden konusu açılmıştır da bulamamışsınızdır o da tamam ancak ben sizin bu konuda tek bir arama dahi yaptığınızı sanmıyorum...
Ben sadece örnek verdim %30 arttır diye bir şey demedim o.O2

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Benim için ekran kartını yormadan ETS 2 Fhd orta düşük ayarlarda oyanabilmek demektir.

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,915
İsim
Mehmet
Ben sadece örnek verdim %30 arttır diye bir şey demedim o.O2
%30'a kadar arttırır dediniz, bu sayı kimi bileşenlerde çok az kimi bileşenlerde çok fazla olabilir. Ben de hehangi bir durumda böyle bir sayı vermenin bende mantıklı olmadığını söyledim, sizin %30 arttırma iddiasında bulunduğunuzu söylemedim. Bence bu konuda iddialı veya iddiasız bir sayı ihtimali vermeden sadece ihtimalin varlığından bahsetmek daha uygun bunu belirttim.

Top Bottom