Neler Yeni

Arkadaşlar topladığım sistemi yorumlayabilir misiniz, gördüğünüz eksik var mı

Ohhcurf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mehmet Akoğul
Ekran Kartı: MSI RTX 4070 TI Super / Default / 36K
Anakart: Asus TUF GAMING Z790-PLUS WIFI / Default / 11K
İşlemci: Intel i7-14700K 20 Çekirdek 3.40 GHz / 15K
İşlemci Soğutucu: NZXT Kraken 360 RGB 360mm / Beyaz RGB / 8K
SSD: Samsung 990 PRO 2TB 7450 MB/s 6900 MB/s / 7K
Ram: GSKILL 64GB (4x16GB) Ripjaws M5 RGB Beyaz DDR5 6000Mhz / Beyaz RGB / 8.6K
Kasa: NZXT H9 Flow Siyah ATX / Beyaz / 7.5K
PSU: MSI 850W 80+ GOLD A850GL / 6.5K
Termal Macun : MX-6

Hepsinde İtopya garantisi var, itopya da indirimler tam gerçek fiyatını göstermese de güvenli yerden indirimle almaya çalıştım.
Monitörüm 2k, sizce fiyat ve sistem olarak bir hata yapmış mıyım? Sadece ekran kartı ve işlemci odaklı bir bilgisayar yapmak yerine her parçaları kaliteli seçmeye çalıştım, cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
226
İsim
Melih Baygör
intel seçmenin özel bir sebebi var mı hocam? güncel olduğu için amd ekosistemi seçmeni tavsiye ederim.
bunun yanında h9 büyük bir kasa, h6 gibi bir kasa işini görüyorsa onu tercih etmeni tavsiye ederim.
2. el düşünürsen 35k civarına bulabilirsin hatta bazı modelleri 39k civarına sıfır satılıyor.
sıvı soğutma için de asus vs gibi daha yeni nesil modellere bakmanı tavsiye ederim.
ram için de mümkün mertebe 2x32 tercih etmelisin. 4 slot yavaş çalışıyor ve sorun çıkartabiliyor.
1tb genel kullanıcı için yeterli ama sen bilirsin aradaki farkı ekran kartına yatırabilirsin.

Ohhcurf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mehmet Akoğul
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
intel seçmenin özel bir sebebi var mı hocam? güncel olduğu için amd ekosistemi seçmeni tavsiye ederim.
bunun yanında h9 büyük bir kasa, h6 gibi bir kasa işini görüyorsa onu tercih etmeni tavsiye ederim.
2. el düşünürsen 35k civarına bulabilirsin hatta bazı modelleri 39k civarına sıfır satılıyor.
sıvı soğutma için de asus vs gibi daha yeni nesil modellere bakmanı tavsiye ederim.
ram için de mümkün mertebe 2x32 tercih etmelisin. 4 slot yavaş çalışıyor ve sorun çıkartabiliyor.
Özel bir sebebi yok, amd de alabilirdim. H6 da güzel kasa evet ama h9 flow'u tercih ettim, hatta daha iyi kasa h6 diye toparlıyayım.
2. el düşünürsen diye bahsettiğiniz şeyi anlayamadım. Ram'i başta 32 aldım kader olaraktan 4x16'ya geçtik. Sıvı soğutma olarakta asus modellerini tercih edebilirdim ama kasa ile aynı olsun diye nzxt kraken 360 modelini tercih ettim, yanlış anlaşılmasın diye tekrardan belirtiyim ben bu parçarların hepsini aldım kasayı kurdum güncel olarak kullanıyorum, hata yaptım mı diye merak ettim o yüzden konu açmak istedim. Sadece fiyatı biraz daha uyguna getirebilirdim sanırım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Özel bir sebebi yok, amd de alabilirdim. H6 da güzel kasa evet ama h9 flow'u tercih ettim, hatta daha iyi kasa h6 diye toparlıyayım.
2. el düşünürsen diye bahsettiğiniz şeyi anlayamadım. Ram'i başta 32 aldım kader olaraktan 4x16'ya geçtik. Sıvı soğutma olarak ta asus modellerini alabilirdim ama kasa ile aynı olsun diye nzxt kraken 360 modelini tercih ettim, yanlış anlaşılmasın diye tekrardan belirtiyim ben bu parçarların hepsini aldım kasayı kurdum güncel olarak kullanıyorum, hata yaptım mı diye merak ettim o yüzden konu açmak istedim. Sadece fiyatı biraz daha uyguna getirebilirdim sanırım.
Vaktinizi almak için değil, gelecekte neleri değiştirebilirim diye de fikir edinmek istedim 🙏

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
226
İsim
Melih Baygör
aldıysan hayırlı olsun hocam. gelecekte ekran kartı güncellemesi yaparsın

Top Bottom