Artık bunlara dur deme vakti geldi

1 2 kişi demeden haber edersek çevremize toplanırsak bizim sesimiz yeter
Zor dostum zor ona bakarsan sadece o değilki yaşanılan birçok mağduriyet var firmalar tarafından onuda yapmanız lazım sadece dolar değil hakkımız yeniden birçok şey var ama birlik beraberlik olmayınca cooook zor

keyfi fiyat yükseltene bir şey diyemezsin maalesef. serbest piyasa yüzünden oluyor. adam sana ne kardeşim mal benim ürün benim istersem 100 bin dolara satarım dese karşı çıkabilir misin? hayır. halkın yapabileceği tek şey boykot edip almıyoruz demesi. alınmayınca mecbur fiyatı yükseltmeyecek. bu konuda asıl çözümü devlet yapabilir. her ürün için min-max fiyat belirlerse anca çözülür. mesela 1 gofretin markete gelene kadar ki üretim, lojistik maliyetlerinin hepsini hesaplayıp bu gofreti örnek veriyorum en az 15, en fazla 30 tl ye satabilirsin diyerek satıcıya bir fiyat aralığı koyması gerekir. bu da dünyanın hiçbir yerinde kabul görecek bir kural değil. o yüzden serbest piyasaya karşı yapılabilecek tek çözüm tüketimi azaltmak. 4090 ı olan adam gidip yeni çıktı diye 5000 serisi ekran kartı almasın mesela. gerek yok. ama insanlar yeni ürün almayı seviyor.
asgari ücretlinin en üst model telefon tercih ettiği ülkede napıcaz biz bilmiyorum

keyfi fiyat yükseltene bir şey diyemezsin maalesef. serbest piyasa yüzünden oluyor. adam sana ne kardeşim mal benim ürün benim istersem 100 bin dolara satarım dese karşı çıkabilir misin? hayır. halkın yapabileceği tek şey boykot edip almıyoruz demesi. alınmayınca mecbur fiyatı yükseltmeyecek. bu konuda asıl çözümü devlet yapabilir. her ürün için min-max fiyat belirlerse anca çözülür. mesela 1 gofretin markete gelene kadar ki üretim, lojistik maliyetlerinin hepsini hesaplayıp bu gofreti örnek veriyorum en az 15, en fazla 30 tl ye satabilirsin diyerek satıcıya bir fiyat aralığı koyması gerekir. bu da dünyanın hiçbir yerinde kabul görecek bir kural değil. o yüzden serbest piyasaya karşı yapılabilecek tek çözüm tüketimi azaltmak. 4090 ı olan adam gidip yeni çıktı diye 5000 serisi ekran kartı almasın mesela. gerek yok. ama insanlar yeni ürün almayı seviyor.
Evet haklısın tamda bunun için toplanıcaz hashtag ile sesimizi duyurucaz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Zor dostum zor ona bakarsan sadece o değilki yaşanılan birçok mağduriyet var firmalar tarafından onuda yapmamanız lazım sadece dolar değil hakkımız yeniden birçok şey var ama birlik beraberlik olmayınca cooook zor
O kitleye sahip insanlarda gerçekten susuyor yazıklar olsun

Evet haklısın tamda bunun için toplanıcaz hashtag ile sesimizi duyurucaz
hashtag bir işe yaramıyor. Ne insanlar gördüm tw de boykot diye haykırıp market arabasını 1 saat sonra ağzına kadar dolduran

Doların durumuna göre hareket ediyoruz yalanı ile sabit dolar üzerinden PC sistemlerine getirdikleri fahiş fiyatlara artık dur dememiz gerekiyor durduk yere hicbirsey olmadan nasıl olurda parçalara 4 5 6 bin TL fiyat gelir bunlara artık bir dur deme vakti gelmedi mi sizce sesimizi kimlere duyurabiliyorsak duyuralım birlikten Güç doğar hadi beyler
Almayacağız talep arz düştü mü fiyatta zorla düşecek bence

Almayacağız talep arz düştü mü fiyatta zorla düşecek bence
forum olarak komple toplu boykota başvursak birşeyler yapabiliriz aslında. Gelsin adam desin sistem alacağım acil alması gerekmiyorsa boykot var diyelim önermeyelim bir şey.

asgari ücretlinin en üst model telefon tercih ettiği ülkede napıcaz biz bilmiyorum
bu hiçbir zaman değişmez. bizim insanımızın kanında eziklik psikolojisi var. kendimi de dahil ediyorum ha Türk halkına nefret kusuyorum gibi algılanmasın. her zaman maddi şeylerle statü sahibi olabileceğimizi düşünüyoruz. adam çıkıp arkadaşlar çok bütçem yok acaba ip16 proyu 12 taksitle alabileceğim bir yer var mı diyor. gariban ama gidip dünyanın en pahalı telefonlarından birisini almak için gerekirse kredi çekmeyi düşünüyor. demiyor ki ulan ben bunla instada karı kız reelsi like layacağım ip 16 olmasın 13 olsun çok fark etmez. illa en pahalısı olacak ki sokakta yürürken insanlar görsün ve vay be telefonu çok pahalı, kesin zengin bir adamdır desin. amaç tamamen maddiyatla toplumda bir otorite oluşturmaya çalışmak. ben eşek gibi gidip bir telefona 100 bin vereceğime bunun 1/4 fiyatına aynı işi gören bir telefon alayım kalan parayla da yabancı dil kursu olur, extreme sporlar olur o tarz kültürümü ve kendi beynimi geliştirebileceğim bir şeyler yaparım demiyor.

bu hiçbir zaman değişmez. bizim insanımızın kanında eziklik psikolojisi var. kendimi de dahil ediyorum ha Türk halkına nefret kusuyorum gibi algılanmasın. her zaman maddi şeylerle statü sahibi olabileceğimizi düşünüyoruz. adam çıkıp arkadaşlar çok bütçem yok acaba ip16 proyu 12 taksitle alabileceğim bir yer var mı diyor. gariban ama gidip dünyanın en pahalı telefonlarından birisini almak için gerekirse kredi çekmeyi düşünüyor. demiyor ki ulan ben bunla instada karı kız reelsi like layacağım ip 16 olmasın 13 olsun çok fark etmez. illa en pahalısı olacak ki sokakta yürürken insanlar görsün ve vay be telefonu çok pahalı, kesin zengin bir adamdır desin. amaç tamamen maddiyatla toplumda bir otorite oluşturmaya çalışmak. ben eşek gibi gidip bir telefona 100 bin vereceğime bunun 1/4 fiyatına aynı işi gören bir telefon alayım kalan parayla da yabancı dil kursu olur, extreme sporlar olur o tarz kültürümü ve kendi beynimi geliştirebileceğim bir şeyler yaparım demiyor.
diyecek söz bulamıyorum bu tarz insan görünce. Bunu yapan insanında suçu yok cahil çünkü

Fiyat arttırması hiçbir zaman bitmiyecek bugün alma düşürürler yarın yine aynısı olur çünkü bu konuya mesaj yazanlarda dahil ülkenin %99u dolandırıcı herkes birbirine geçirme derdinde.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,098,860
Üyeler
174,791
Son üye
MortalX
Geri