Artık Zamanı Gelmedimi ?

Xkarea

80+
Reaksiyon skoru
136
Herkese hayırlı günler dilerim arkadaşlar sorun şudur yerli üretim hiç bir pc donanımımız yok bundan dolayı her zaman dolara bağlı olarak bir şeyler almak zorunda kalıyoruz. Şuan ülkemizde dolar seviyesi 7.40
en azından (İşlemci,Ekran kartı,Anakart ) gibi ürünleri yapamasakta (KASA,PSU,SOĞUTUCU) gibi en azından yazılımsal olarak daha az gerek isteyen malzemelerin üretimi olamaz mı? en azından böyle üretimler yapılsa o firma desteklenmez mi ... bazı şeylere ülkece geri kaldığımı düşünüyorum ama hala vazgeçmek için bir sebep olmadığını düşünüyorum. Sizinde görüş ve önerilerinizi bekliyorum ... Hayırlı akşamlar

Herkese hayırlı günler dilerim arkadaşlar sorun şudur yerli üretim hiç bir PC donanımımız yok bundan dolayı her zaman dolara bağlı olarak bir şeyler almak zorunda kalıyoruz. Şuan ülkemizde dolar seviyesi 7.40
en azından (İşlemci,Ekran kartı,Anakart ) gibi ürünleri yapamasakta (KASA,PSU,SOĞUTUCU) gibi en azından yazılımsal olarak daha az gerek isteyen malzemelerin üretimi olamaz mı? en azından böyle üretimler yapılsa o firma desteklenmez mi ... bazı şeylere ülkece geri kaldığımı düşünüyorum ama hala vazgeçmek için bir sebep olmadığını düşünüyorum. Sizinde görüş ve önerilerinizi bekliyorum ... Hayırlı akşamlar
Kimse bu işe bulaşmak istemiyor maalesef yoksa devlet iyi destek veriyor.

Herkese hayırlı günler dilerim arkadaşlar sorun şudur yerli üretim hiç bir PC donanımımız yok bundan dolayı her zaman dolara bağlı olarak bir şeyler almak zorunda kalıyoruz. Şuan ülkemizde dolar seviyesi 7.40
rampage yapiyor çokda kötü yapiyor ne yapalim bence yerli yapmayalim bir fark yok yerli 350tl ise yabanci 400tl en azindan kalite

Kasa PSU soğutucu gibi şeyleri yapıyorlar zaten. Onlar önemsiz, işlemci gibi silikon işlemeyi öğrenmemiz lazım. Güneş panelleri için N ve P tipi silikon üreten firmalar var, Bereket gibi bir şeydi. Ne kadar işe yarar bilmiyorum ama balangıç gibi düşünebiliriz. Çip tasarlamak da bir iş, FPGA kullanarak çip tasarlamak hoş bir aktivite, sonrasında onu bastırabilirsiniz mesela. Tabii pahalı oluyor çünkü 10 tane sipariş ediyorsunuz.

rampage yapiyor çokda kötü yapiyor ne yapalim bence yerli yapmayalim bir fark yok yerli 350tl ise yabanci 400tl en azindan kalite
bi anda iyi bir şey ler çıkartmasını bekleyemessın kı boyle bir işte önceden tecrübemiz yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kasa PSU soğutucu gibi şeyleri yapıyorlar zaten. Onlar önemsiz, işlemci gibi silikon işlemeyi öğrenmemiz lazım. Güneş panelleri için N ve P tipi silikon üreten firmalar var, Bereket gibi bir şeydi.
yongatek işlemci 2020 sonları üretmeye başlayacaklar diye biliyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yapan kimse yok.
Belki 5-6 yıl sonra olur.
yongatek var tek bildiğim bu işlerle uğraşan arkadaşları toplayıp en azından bi proje ortaya çıkartılıp yapılabileceğini düşünüyorum

Kasa PSU soğutucu gibi şeyleri yapıyorlar zaten. Onlar önemsiz, işlemci gibi silikon işlemeyi öğrenmemiz lazım. Güneş panelleri için N ve P tipi silikon üreten firmalar var, Bereket gibi bir şeydi. Ne kadar işe yarar bilmiyorum ama balangıç gibi düşünebiliriz. Çip tasarlamak da bir iş, FPGA kullanarak çip tasarlamak hoş bir aktivite, sonrasında onu bastırabilirsiniz mesela. Tabii pahalı oluyor çünkü 10 tane sipariş ediyorsunuz.
Kasa, PSU, Soğutucu üretenler kimmiş?

Kasa, PSU, Soğutucu üretenler kimmiş?

Rampage, 2003 yılında kurulan Segment Bilgisayar Dış Ticaret Ltd. Şti. bünyesindeki; bluetooth aksesuar, diğer sarf ürünler, kablo tutucu, bilgisayar kasası, klavye, mikrofonlu kulaklık, monitör, mouse, notebook çantası, oyun kolu, oyuncu koltuğu, power supply, soğutucu, telefon kulaklığı markasıdır.

Mahmut ve Tuncay Dönmez’in yarı yarıya ortak olduğu Segment Bilgisayar, ürünlerini Çin’den ithal etmektedir.

türk marka ama yabancı üretim

bende onu diyorum yerli dedilerde işte onun için yazdım bunu
Marka yerli ama çinde uyduruk ürünlere marka basıp Türkiye'de satıyorlar. James Donkey'de aynı.

Geri