Neler Yeni

Asgari Ücret 5500 TL (Komedi)

Ritim Ustası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,086
İsim
Mehmet Yılmaz
Asgari ücreti 5500 TL yapmışlar her şeyin fiyatı 2-3 kat artmış durumda yeni asgari ücret eski asgari ücretin 2 katından daha düşük milletvekillerine gelince %40 zam yapmasını biliyorlar, memura gelince enflasyon üzerinden zam yapmasını biliyorlar, asgari ücrete gelince 3 maymunu oynuyorlar seçimde görüşürüz diyorum o kadar! Açlık sınırı 6391 TL bu arada.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Asgari ücreti 5500 TL yapmışlar her şeyin fiyatı 2-3 kat artmış durumda yeni asgari ücret eski asgari ücretin 2 katından daha düşük milletvekillerine gelince %40 zam yapmasını biliyorlar, memura gelince enflasyon üzerinden zam yapmasını biliyorlar, asgari ücrete gelince 3 maymunu oynuyorlar seçimde görüşürüz diyorum o kadar! Açlık sınırı 6391 TL bu arada.
Asgari ücreti devlet vermiyor, şirketler, kurumlar veriyor. Kafana göre asgari ücreti 2 katına çıkaramazsın, çıkarırsan firmalar maliyet azaltmak için çalışan azaltırlar ve hem işi olanların çalışma koşulları zorlaşır hem iş bulmak zorlaşır hem işten çıkarılan birsürü kişi ortada kalır.

Yiğit2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
526
İsim
Yiğit
%0 zam yapılmış oluyor zaten
Örneğin zam almadan önce ekmek 3tl di
Aldıktan sonra 6 oldu

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,185
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri

Junlx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Yiğit Yardımcı
Erken seçim aga hemde hemen

Ritim Ustası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,086
İsim
Mehmet Yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Asgari ücreti devlet vermiyor, şirketler, kurumlar veriyor. Kafana göre asgari ücreti 2 katına çıkaramazsın, çıkarırsan firmalar maliyet azaltmak için çalışan azaltırlar ve hem işi olanların çalışma koşulları zorlaşır hem iş bulmak zorlaşır hem işten çıkarılan birsürü kişi ortada kalır.
Sen cidden özel sektörün enflasyondan etkilendiğine inanıyor musun şuanda enflasyondan etkilenen tek kesim asgari ücret ve emekliler burada devlet milletvekillerine zam yapacağına asgari ücretliye destek çıkmalı zaten milletvekillerinin alayının ek geliri var aldıkları maaşa bile ihtiyaçları yok! Enflasyona ezdirmeyeceğiz diyorlar enflasyon yüzdesinin altında zam yapıyorlar! Ayrıca sen enflasyondan etkilenen işveren gördün mü ben görmedim hepsi arabalarının modelini yükseltmeye devam ediyor, yeni işler kuruyor bence siz biraz gözünüzü açın!

• Beğen
Reaksiyonlar: Exe_

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Sen cidden özel sektörün enflasyondan etkilendiğine inanıyor musun şuanda enflasyondan etkilenen tek kesim asgari ücret ve emekliler burada devlet milletvekillerine zam yapacağına asgari ücretliye destek çıkmalı zaten milletvekillerinin alayının ek geliri var aldıkları maaşa bile ihtiyaçları yok! Enflasyona ezdirmeyeceğiz diyorlar enflasyon yüzdesinin altında zam yapıyorlar! Ayrıca sen enflasyondan etkilenen işveren gördün mü ben görmedim hepsi arabalarının modelini yükseltmeye devam ediyor, yeni işler kuruyor bence siz biraz gözünüzü açın!
Ben şirketler batar demedim, zor durumda kalırlar da demedim. Mesajı okursanız öyle bir artışın yine asgari ücretle çalışmaya çalışanları zor durumda bırakacağından bahsettim.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Uzun vadeli planlamalar yapılmalı yoksa bu gidişat kötü.
Uzun vadeli plan iyi ise çok iyi sonuçları olur ama bir süre sorunları çekilir.
Ama kısa süreli çözümlere aşık olmuşuz
Aslında bu ülke hep bunu yapmış.
Uzun vade değil kısa vadeli çözümler.
Ekonomi bu yüzden düzelemedi.

Ritim Ustası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,086
İsim
Mehmet Yılmaz
Ben şirketler batar demedim, zor durumda kalırlar da demedim. Mesajı okursanız öyle bir artışın yine asgari ücretle çalışmaya çalışanları zor durumda bırakacağından bahsettim.
Kardeşim zaten şuanda en az elemanla çalışıyor herkes pandemi zamanında bir çok kişi çıkarıldı işten zaten pandemi bitti yine alım yapmıyorlar mecbur kaldıkça alıyorlar yani asgari ücrete zam geldi diye kimse işten çıkartılmaz merak etme sen

Critaes

80+ Bronze
Asgari ücret 4.250TL iken yoksulluk sınırı 13.000TL
Asgari ücret 5.500TL oldu ve yoksulluk sınırı 21.000TL

İstatistikler yalan söylemez, ekonomi de baştan sağma kararlarla düzeltilmez. Onca ekonomi üstüne kitap boşuna mı yazıldı ? Rasyonel olmayan kararlarla ancak kısa vadeli düşüş yaparsınız. Bir süre sonra düzgün olmayan ekonomide enflasyon, döviz artışı, alım gücünün düşmesi gibi birçok ekonomik olay patlak verir.

Top Bottom