Neler Yeni

Asgari ücret ile türkiyede hayatta kalmak

The Batman

80+ Silver
yaklaşık 19 aydır asgari ücret ile günde 8-8.5 saat arası garson komi olarak çalışıyorum ama gerek aldıgım paranın az gelmesi gerek haftada 6 gün ayakta çalışmak bu konuyu hem dertleşme hemde bizim durumumuzda olan insanlar için belki fikir olur diye açtım
+8 saat civarı çalışmak
+yemek olması
+iş az iken işsiz olmamak

-sürekli ayakta çalışmak
-müşterilerin cahil olması
-müdürlerin mobing yapması
-diger çalışanların kuyunu kazması
-asgari ücret ile geçim sıkıntısı
-şartların yıllar geçse bile aynı kalması

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
berhan
Sanayide uretim yapan bir firmada ise girip calismak daha mantikli. asgari verildigi zaman calisan 1 ay calisip isten cikiyor ya da ise gelmekten vazgeciyor, uretim aksiyor. Bizim buradaki sanayide (beylikduzu osb) asgari ucret diye birsey yok. 2024 yili icin vasifsiz eleman minimum 20-22 binden basliyordu. calisma ise firmaya gore haftada 5-6 gun arasi degisiyor. mesai ile aylik 30 bini gecmek mumkun oluyordu. imkaniniz var ise sanayiye gidip bakin tehlikesi dusuk uretim yapan firmalara girmek icin konusun derim.

2025 yili icin henuz bir bilgim yok.

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,963
İsim
Mert Can Ergün
Yapabileceğin başka iş yok mu ya da daha yüksek veren maaş veren restorantlara bak

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,069
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Ehliyet alıp kurye olarak çalışmanı öneririm.

eneskaya6

80+ Silver
Sizin gibi gencleri anlamıyorum 19 aydır neden garsonluk yaparsın ki. 19 ay el işçiliği ustalık isteyen bi yerde çalıssaydın çoktan iş bilen biri teknik eleman olmuş olacaktın. şimdi işten cıksan yine vasıfsızsın(okul vs yoksa). 19 ay bi lastikcide calıssan kendi lastik dükkanını acar insan. Neye ilgin varsa garsonluktan cıkıp o işe başla derim

Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
At avrat silah
Arkadaşlar ülkemizin fırsatlar ülkesi değil. Fırstçılar ülkesi.

The Semih

80+ Gold
yaklaşık 19 aydır asgari ücret ile günde 8-8.5 saat arası garson komi olarak çalışıyorum ama gerek aldıgım paranın az gelmesi gerek haftada 6 gün ayakta çalışmak bu konuyu hem dertleşme hemde bizim durumumuzda olan insanlar için belki fikir olur diye açtım
+8 saat civarı çalışmak
+yemek olması
+iş az iken işsiz olmamak

-sürekli ayakta çalışmak
-müşterilerin cahil olması
-müdürlerin mobing yapması
-diger çalışanların kuyunu kazması
-asgari ücret ile geçim sıkıntısı
-şartların yıllar geçse bile aynı kalması
Sendika olan bir fabrikaya gir, kolay iş yok ama en azından hakları var, 35K dan başlıyor.

Top Bottom