Aşı bağışıklığı kazanma süreci

Resourn

80+
Reaksiyon skoru
36
Selamlar. 10 Haziran gibi otobüs ile yolculuk yapacağım ve şu ana kadar ne hasta oldum ne de aşı. Aşı randevusunu en yakın zamanda bugün yarın alıp, yaptırmayı düşünüyorum. Bu zamana kadar da BioNTech'in bazı yan etkilerine karşı olan endişelerimden dolayı yaptırmadım ama hastalık kapmaktan daha iyi bir seçenek gibi duruyor.
Benim soruma gelirsek, önümüzdeki günlerde aşı olacağım fakat bağışıklık kazanma ve koruyuculuk süreci 14+ günden sonra kazanıldığı söyleniyor. Sizce otobüste vb. sıkıntı yaşanabilir mi, hastalık bulaşabilir mi birisinden? Ne düşünüyorsunuz?

Dikkat ederseniz sıkıntı çıkmaz,zaten otobüslerde yan yana oturmak yasak değil miydi ? Ek önlem olarak aşı olabilirsiniz veya gelince olursunuz size kalmış bir durum.

Selamlar. 10 Haziran gibi otobüs ile yolculuk yapacağım ve şu ana kadar ne hasta oldum ne de aşı. Aşı randevusunu en yakın zamanda bugün yarın alıp, yaptırmayı düşünüyorum. Bu zamana kadar da BioNTech'in bazı yan etkilerine karşı olan endişelerimden dolayı yaptırmadım ama hastalık kapmaktan daha iyi bir seçenek gibi duruyor.
Benim soruma gelirsek, önümüzdeki günlerde aşı olacağım fakat bağışıklık kazanma ve koruyuculuk süreci 14+ günden sonra kazanıldığı söyleniyor. Sizce otobüste vb. sıkıntı yaşanabilir mi, hastalık bulaşabilir mi birisinden? Ne düşünüyorsunuz?
Aşı gibi durumlar burda forumda sorulmaz bir doktora veya aile hekimine sor bir doktor tanıdık varsa ona sor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Camlar açık yolculuk yapılıyor galiba mesafe var ve internetten N95 veya FPP2 - FPP3 maske al onları tak bir cacık olmaz

Kişiden kişiye degisir. BioNTech ilk dozdan 2-3 hafta sonra korumaya başlar deniyir. Her şekilde aşıyı ol ama önlemini de al mutlaka.

İkinci doz Biontech olup 3-4 hafta geçince maksimum koruma sağlar deniyor.

İki doz sinovac olanlara etkisiz kaldığı için 3. Doz actilar. BioNTech tavsiye ediliyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,189
Üyeler
192,636
Son üye
revexserv
Geri