Elinde yapabildiğin bir meslek varsa eğer usta birliğinde söyleyebilirsin, diğer türlü nöbet tutarsın belki iş yapmak nöbetten kurtarır. Acemi birliğinde yürümek istemiyorsan eğer yazıcı olmayı dene, bütün acemi birliği boyunca içtimaya katılmaz, yürümez, eğitim görmezsin. Tek işin komutanlar ile beraber diğer er'lerin evraklarını doldurmak olur. ( Sağını solunu bilmeyen arkadaşlar olduğundan tavsiye ederim) android telefon işi biraz şans işi ama genellikle usta birliğinde alınabilir. Ben usta birliğine giderken yanıma almıştım ve teslim etmiştim. 1-2 hafta sonra komutanım telefonumu vermişti. Diğerleri de bulundukları bölgeye komutanın ismi ile kargolatmiştı. Bunu genellikle takım komutanın veya öyle seni seven iyi anlaştığın bir komutanın yapar veya yardımcı olur.
Genel tavsiyeye gelirsek acemi birliği evet biraz yorucu, sıkıcı, bunaltıcı. Hatta ilk girdiğin an keşke bedelli yapsaydım dediğin yer ama belirli bir zaman sonra alışmaya başlıyorsun ve rahatlıyor kafan. Hatta bazen tatil gibi bile gelebilir. Ben bu aralar kendime çok söylüyorum keşke usta birliğinde ki dönemime şuan beri geri koysalar diye.