Arkadaşlar gözümde doğuştan kayma ve astigmat var yoklama kaçağına düşmüşüm. Yoklama başvuru yapmadan direk aile hekimine gidip durumu anlatırsam heyete sevk eder mi? Salı gününe randevu aldım.
askerlik şubesine gidip yoklama işleminizi başlatın. Zaten sağlık muayenesinden geçmeden sizi asla askere almazlar. Şube sizi aile hekimine yönlendirir. Aile hekimime durumu anlattığınızda sizi direkt devlet hastanesinin ilgili bölümüne sevk eder. İlgili birimdeki doktor uygun görürse o sizi sağlık kuruluna sevk eder. Süreç bu şekilde işliyor hocam.
askerlik şubesine gidip yoklama işleminizi başlatın. Zaten sağlık muayenesinden geçmeden sizi asla askere almazlar. Şube sizi aile hekimine yönlendirir. Aile hekimime durumu anlattığınızda sizi direkt devlet hastanesinin ilgili bölümüne sevk eder. İlgili birimdeki doktor uygun görürse o sizi sağlık kuruluna sevk eder. Süreç bu şekilde işliyor hocam.
sene 2016 çocuk önünü göremiyordu ama nasıl olduysa askere gelmişti hemde dağ başına şırnakta bir üs bölgesi üsteğmenden bir posta dayak yedikten sonra çürük almıştı tabura gidip
Arkadaşlar gözümde doğuştan kayma ve astigmat var yoklama kaçağına düşmüşüm. Yoklama başvuru yapmadan direk aile hekimine gidip durumu anlatırsam heyete sevk eder mi? Salı gününe randevu aldım.
Aile hekimine gidip durumu anlatıyorsun o seni hastane de tsk bölümü var sabah erken gidip evrak teslim edip o seni doktora yönlendiriyor doktor da elverişli değil raporu hazırlayıp heyete giriyorsun
e devletten askerlik islemi başlatın eger bedelliye paranız yetiyorsa bedelli yetmiyorsa normal olarak başlatın zaten aile hekimine gitmeniz gerekiyor aile hekimine gidip askerlik için geldim diyeceksiniz aile hekiminiz size sorular sorucak sizde sorunlarınıız söyleyeceksiniz o zaten direk askeri hastaneye göndericek sizi ordaki işlemleriniz bitince çürük raporu heyet tarafından karar verilicek size imzanızı atıp verilen kagıt ile askerlik subenize gidip askerlige elverişli degildir diye kayda geçiricekler.