Neler Yeni

Askerliğe elverişli - elverişsiz yardım!

qawiline

80+
Göğüs hastalıklarından 1 kere (15 gün) - Ruh sağlığı hastalıklarından 1 kere (21 gün) 2 defa hava değişimi aldım 3. sonuç ne olur?

Merhaba, ben zatürre nedeniyle gata hastanesinde 4 gece yattım ve doktor bana 15 gün hava değişimi verdi. Sürem bitince tekrar askere gittim. Sonra geçmişten gelen sıkıntılarım askerde çoğaldı. RDM'ye çıktım beni psikiyatri ye sevk etti. Kapalı zarf eşliğinde hastaneye gittim. Oradan da F43-2 C/17 Uyum Bozukluğu sebebi ile 21 gün hava değişimi ve iki adet ilaç verdi doktor (Lustral 50mg - Redepra 15mg). Sorunlarım hala devam ediyor. Benim sormak istediğim 3. defa hastaneye sevk edilirirsem yine hava değişimi verirler mi yoksa direkt elverişsiz mi verirler. Bilenler yardımcı olabilir mi?

(RAPOR)

-AÇIKLAMA-

Psikiyatrik açıdan bilinen ilk işlemidir.
Yakınması: Askeri ortamlarda sıkıntı, gerginlik, bunalım, askerliğe uyum sağlayamama, ailesel sıkıntılar, keyifsizlik, mutsuzluk
Geliş Ruhsal Muayenesi: Ayakta ve yaşında görünümde, çevresine ilgisi azalmış, giyiniş ve tuvaletine özeni azalmış, mizacı sıkıntılı, sosyabilitesi beklentili, konuşma ve ses tonu ağlamaklı, mimik ve jestleri sıkıntı ifade eder tarzda, hareketleri huzursuz, uyku azalmış, iştah azalmış, bilinç açık, yönelim tam, algı tabii, düşünce akışı normal olup amaca varıyor, düşünce içeriği sosyal-ailesel sorunları ile birlikte askerliğe uyum sorunları üzerine yoğunlaşmış, dikkat normal, bellek normal, nesnel ve öznel yargı tam, zeka normal düzeyde, duygulanım gerginlik tarzında bozulmuş, davranışları gözleme göre psikomotor aktivitesi normal olup askeri işlevselliği azalmıştır, homisidal suisidal düşünce plan saptanmadı.
Öyküsüne göre; 25 yaşında, bekar, 2 aylık er, sivilde psikiyatri başvurusu ve ilaç kullanımı olmadığı, sivilde de uzun süredir keyifsizliğin eşlik ettiği, isteksizlik nedeniyle genelde evden çıkmadığı, askerliğe uyum sağlamakta zorluk çektiği, yakınmalarının birlik içerisinde arttığı, keyifsizliğinin olduğu, enerjisiz hissettiği, uykuya dalmakta güçlük çektiği, iştahının azaldığı bu nedenle tarafımıza sevki ile birlikte başvurduğu anlaşılmaktadır. Kıta anket formunda askerin uyku düzeni, iştahsızlığının bozukluğu ve aşırı duygusallığı yönünde gözlemlerin olduğu anlaşılmaktadır. Yapılan ruhsal durum muayenesi ve klinik gözlem sonucunda mevcut tablosunun "uyum bozukluğu" ile uyumlu olduğu tıbbi kanaatine varılmış olup tedavisine hava değişiminde devam etmesi uygundur.

-KARAR-

TANI: F43.2-Uyum Bozukluğu
KARAR: C/17, 21 (YİRMİ BİR) GÜN HAVA DEĞİŞİMİ UYGUNDUR.
İNZAR: HAVA DEĞİŞİMİ SONRASINDA KITASINA KATILMASI RDM TARAFINDAN TAKİP EDİLMESİ, TEDAVİ ALDIĞI SÜREÇTE BİRLİK İÇİNDE UYUM ARTTIRICI ÖNLEMLERİN ALINMASI (SİLAHLI GÖREV VERİLMEMESİ, CAN DOSTU VERİLMESİ, SPOR İÇİN DESTEKLENMESİ PSİKOLOG GÖRÜŞMELERİNİN YAPILMASI, GÖREV VERİLİRKEN NİTELİKLERİNİN GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMASI VB.) ÖNERİLİR. YAKINMALARININ DEVAMI HALİNDE İVEDİLİKLE SIRALI SİCİL AMİRLERİ TARAFINDAN İMZALANMIŞ, FOTOĞRAFLI, ONAYLI ASKERİ İŞLEVSELLİK DEĞERLENDİRME VE KIT?A KANAAT FORMU (MEVCUT DURUMDA ASKERİ İŞLEVSELLİĞİNİN NASIL OLDUĞUNU BELİRTEN; NÖBET TUTUP TUTAMADIĞINI, SİLAHLI GÖREVLERE KATILIP KATILAMADIĞINI, BİRLİK İÇERİSİNDE KÖTÜ ÖRNEK TEŞKİL EDİP ETMEDİĞİNİ, KENDİSİNE VEYA ETRAFINA RİSKLİ DAVRANIŞLARININ OLUP OLMADIĞI GİBİ ÖZELLİKLERİ BELİRTEN) FOTOĞRAFLI ONAYLI, TARİHLİ, EVRAK NUMARALI SEVK YAZISI İLE PSİKİYATRİ POLİKLİNİĞİ MÜRACAATI UYGUNDUR.

Aisen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
128
İsim
Ali Burak
Bölüğündeki komutanlar hastayı izleyecek, durumunda düzelme olmaması, kötüye gitme durumunda hastaneye sevk verecek, sonrası büyük ihtimal kurul raporu ile askerlik hizmeti son bulacak.
92/3 olarak yaptım. Bu gibi durumlarda psikolojik rahatsızlık durumunda komutanlar risk almazlar.
Ağrı sınırda askerlik yaptım. İntihar vakası ile karşılaştığım için süreci biliyorum, ayrıca askeri mahkeme tecrübem de var hastane tecrübemde

Devam ederse bu sorunların komutanlar hakkında görüş ve durum bildirir resmi evraklar doldurup tekrar sevk edecekler. O evraklara ve kurula göre ne olacağı belli olacak.

qawiline

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bölüğündeki komutanlar hastayı izleyecek, durumunda düzelme olmaması, kötüye gitme durumunda hastaneye sevk verecek, sonrası büyük ihtimal kurul raporu ile askerlik hizmeti son bulacak.
92/3 olarak yaptım. Bu gibi durumlarda psikolojik rahatsızlık durumunda komutanlar risk almazlar.
Ağrı sınırda askerlik yaptım. İntihar vakası ile karşılaştığım için süreci biliyorum, ayrıca askeri mahkeme tecrübem de var hastane tecrübemde
Teşekkürler ederim geri dönüşünüz için. Ben de çok kötüyüm doktora intihar düşüncem yok dedim ama var aslında her şey tekrar askeri birliğime dönünce çoğalıyor yapamıyorum buradan çıkmam gerekiyor diyorum hep kendi kendime bilmiyorum ne yapmam gerektiği hiç.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Devam ederse bu sorunların komutanlar hakkında görüş ve durum bildirir resmi evraklar doldurup tekrar sevk edecekler. O evraklara ve kurula göre ne olacağı belli olacak.
Teşekkürler ederim. 3. Hava değişimi verilmiyormuş galiba bu doğrumu onun yerine direkt elverişsiz yani çürük verip muaf ediyorlarmış. Bir de benim şimdi ilk hava değişimim farklı bir bölüm ikinci hava değişimim farklı bir bölüm bir sıkıntı çıkar mı acaba bu konuda.

Aisen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
128
İsim
Ali Burak
Teşekkürler ederim geri dönüşünüz için. Ben de çok kötüyüm doktora intihar düşüncem yok dedim ama var aslında her şey tekrar askeri birliğime dönünce çoğalıyor yapamıyorum buradan çıkmam gerekiyor diyorum hep kendi kendime bilmiyorum ne yapmam gerektiği hiç.
Kardeşim sana tek verebileceğim tavsiye, duygu durumdaki bu bozukluk ilelebet devam etmeyecek. Bunun bilincinde ol ve mantıklı hareket et.
Hayatta her şey insanoğlu için; kötü günler, iyi günler anlam kazansın diye var. Bunu aklının bir köşesine yaz.

qawiline

80+
Kardeşim sana tek verebileceğim tavsiye, duygu durumdaki bu bozukluk ilelebet devam etmeyecek. Bunun bilincinde ol ve mantıklı hareket et.
Hayatta her şey insanoğlu için; kötü günler, iyi günler anlam kazansın diye var. Bunu aklının bir köşesine yaz.
Sağ ol abi. Umarım ani kararlar verecek noktaya gelmem. Kötüyüm maalesef kendimi de çok iyi ifade edemiyorum zaten o yüzden kimseyi üzecek duruma gelmem umarım.

Sağ ol abi. Umarım ani kararlar verecek noktaya gelmem. Kötüyüm maalesef kendimi de çok iyi ifade edemiyorum zaten o yüzden kimseyi üzecek duruma gelmem umarım.
Bir de abi acaba bu konuda bir bilgin var mı? "3. Hava değişimi verilmiyormuş galiba bu doğrumu onun yerine direkt elverişsiz yani çürük verip muaf ediyorlarmış. Bir de benim şimdi ilk hava değişimim farklı bir bölüm, ikinci hava değişimim farklı bir bölüm bir sıkıntı çıkar mı acaba bu konuda."

Teşekkürler ederim. 3. Hava değişimi verilmiyormuş galiba bu doğrumu onun yerine direkt elverişsiz yani çürük verip muaf ediyorlarmış. Bir de benim şimdi ilk hava değişimim farklı bir bölüm ikinci hava değişimim farklı bir bölüm bir sıkıntı çıkar mı acaba bu konuda.
Ben büyük ihtimal elverişsiz verirler diye düşünüyorum. Ama bu ihtimale çok odaklanıp aksi gelirse çok daha can sıkıcı olabilir senin için ona göre kendini hazırla. Doktora ne hissediyorsan onu anlat ne eksik ne fazla. Ve Aisen'in dediği gibi çoğu insan bu süreçlerden geçiyor ama bu durum değişecek emin ol. Sen değerlisin,hayatın değerli. Sıkıntılarını arkadaşlarınla ve aile bireyleriyle paylaş.

qawiline

80+
Ben büyük ihtimal elverişsiz verirler diye düşünüyorum. Ama bu ihtimale çok odaklanıp aksi gelirse çok daha can sıkıcı olabilir senin için ona göre kendini hazırla. Doktora ne hissediyorsan onu anlat ne eksik ne fazla. Ve Aisen'in dediği gibi çoğu insan bu süreçlerden geçiyor ama bu durum değişecek emin ol. Sen değerlisin,hayatın değerli. Sıkıntılarını arkadaşlarınla ve aile bireyleriyle paylaş.
Teşekkür ederim. Umarım dediğiniz gibi olur aksi bir durum olursa zaten yapacağım bir şey yok buna yazacağım hiçbir şey yok gibi hissediyorum ama sağ olun yinede cevapladığınız için

Aisen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
128
İsim
Ali Burak

Bir de abi acaba bu konuda bir bilgin var mı? "3. Hava değişimi verilmiyormuş galiba bu doğrumu onun yerine direkt elverişsiz yani çürük verip muaf ediyorlarmış. Bir de benim şimdi ilk hava değişimim farklı bir bölüm, ikinci hava değişimim farklı bir bölüm bir sıkıntı çıkar mı acaba bu konuda."
3.cü hava değişimi olarak verilmiyordu bizim zamanımızda, değişti ise onu bilemem.
Gata hala aktif mi bilmiyorum ama genelde gatadan elverişsiz raporu veriyorlardı

qawiline

80+
3.cü hava değişimi olarak verilmiyordu bizim zamanımızda, değişti ise onu bilemem.
Gata hala aktif mi bilmiyorum ama genelde gatadan elverişsiz raporu veriyorlardı
Gata şu an Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi abi. Hem sivillere hem de askerlere bakıyor.

Top Bottom