Neler Yeni

Askerlik öncesi hazırlıklar

kyilmaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Kubilay Yılmaz
Öncelikle merhaba, geçtiğimiz günlerde acemi birliğim açıklandı ve önümüzdeki hafta sonu birliğime katılmam gerekiyor. Daha önce askerlik yapmış olanlar giderken ne götürülür veya şu lazım olabilir diyebileceğiniz varsa yorumlarınızı bekliyorum.

Bu arada acemiliğimi Manisa/Merkez de yapacağım varsa benden başka giden iletişime geçelim yabancılık çekmeyiz nispeten :)

Oscar

80+ Bronze
Benimde nisanda Manisa Merkez :d Şubat'ta bekliyordum nisana attılar.

The GodFather

80+ Silver
Hayırlı olsun kardeşim giderken kendine yük yapacak bişe alma sadece kişisel bakım eşyalarını ve (2-3er adet) çorap boxer atlet (haki renk) alsan yeter. Geri kalan herşeyi askeriye veriyor zaten. Eski askeri personelim. Sormak istediğin bişe varsa sorabilirsin

kyilmaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Kubilay Yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Benimde nisanda Manisa Merkez :d Şubat'ta bekliyordum nisana attılar.
Bende şubatta bekliyordum ya mart'a çıktı yapıcak bişey yok :)
Hayırlı olsun kardeşim giderken kendine yük yapacak bişe alma sadece kişisel bakım eşyalarını ve (2-3er adet) çorap boxer atlet (haki renk) alsan yeter. Geri kalan herşeyi askeriye veriyor zaten. Eski askeri personelim. Sormak istediğin bişe varsa sorabilirsin
Evet biliyorum traş köpüğü, bıçağı vs. kişisel bakım eşyalarını alıcam giderken. Bir tanıdığım büyük valizle git ordan aldığın kamuflajı falan koymak için lazım oluyor demişti ama haklı mı sizce?

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,967
İsim
tümen dağ
Haki renk olması zorunlu mu
2 3 az değilmi

The GodFather

80+ Silver
Bende şubatta bekliyordum ya mart'a çıktı yapıcak bişey yok :)

Evet biliyorum traş köpüğü, bıçağı vs. kişisel bakım eşyalarını alıcam giderken. Bir tanıdığım büyük valizle git ordan aldığın kamuflajı falan koymak için lazım oluyor demişti ama haklı mı sizce?
Sakın büyük valizle gitme orda zaten büyük valiz veriyorlar
Mesaj otomatik birleştirildi:

Haki renk olması zorunlu mu
2 3 az değilmi
Haki renk olması zorunlu farklı renk olursa ceza yiyebilirsin (ben eğitimdeyken birisi beyaz renk fanila giydi diye bir bölük ceza yemiştik). Ben ortalama yazdım zaten gittiğiniz yer size bunları verecek + gittiğiniz yerde askeri kantinlerde olacaktır oralardan eksiklerinizi temin edebilirsiniz.

The Batman

80+ Silver
yedek subay yada astsubay olayları nasıl oluyor

The GodFather

80+ Silver
Önlisans (asb) ve lisans (sb) mezunları arasından seçiliyor. Bazı askeri sınıflarda (piyade-bakım gibi sınıflar var tsk da) mezun olduğun notun yüksek olması lazım ama bazı sınıflarda mezun olduğun notun düşük olsa da olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

+ seçildiğinde eğitimdeyken her ay harçlık alırsın kıtaya çıktığında normal maaşını alırsın yani hem askerlik yapıyorsun hem para alıyorsun.

muhammetdd

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
653
İsim
Muhammet
Kardeşim hayırlı ve geçmiş olsun :D Yanlış hatırlamıyorsam Manisa'da acemilik yapanlar baya çekmişti, ona göre hazırla kendini şimdiden. Onun dışında her şey askeriye tarafından veriliyor (bazı yerlerde değişiklik olabilir) havlu, eşofman ve pijama takımı, çorap vb. sen ekstradan 4-5 çorap götür, birde çarşı için kıyafet.

kyilmaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Kubilay Yılmaz
Kardeşim hayırlı ve geçmiş olsun :D Yanlış hatırlamıyorsam Manisa'da acemilik yapanlar baya çekmişti, ona göre hazırla kendini şimdiden. Onun dışında her şey askeriye tarafından veriliyor (bazı yerlerde değişiklik olabilir) havlu, eşofman ve pijama takımı, çorap vb. sen ekstradan 4-5 çorap götür, birde çarşı için kıyafet.
Öğrendiğim kadarıyla acemilikte çarşı izni olmuyormuş. Evet Manisa'nın namını çok duydum ona göre mental anlamda hazırlıyorum kendimi :)

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,967
İsim
tümen dağ
Haki renk olması zorunlu farklı renk olursa ceza yiyebilirsin (ben eğitimdeyken birisi beyaz renk fanila giydi diye bir bölük ceza yemiştik). Ben ortalama yazdım zaten gittiğiniz yer size bunları verecek + gittiğiniz yerde askeri kantinlerde olacaktır oralardan eksiklerinizi temin edebilirsiniz
Teşekkürler

kyilmaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Kubilay Yılmaz
Er olarak yapacağınız için sizi fazla …..zler. Bizi çok ….şlerdi. 😂
Er olarakta yapsak sonuçta komando piyade olarak yapıcaz diğer erlere göre biraz daha fazla okşarlar diye tahmin ediyorum :D

Top Bottom