Neler Yeni

Öneri Aspire E5-571g için RAM tavsiyesi

byfaresiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
faresiz
Selam, eski Aspire E5-571g laptopumu canladırmak için RAM arayışındayım, teknik bilgim pek olmadığı için 3 link bırakacağım. Bilgi sahibi arkadaşların tavsiyelerini, yorumlarını bekliyorum teşekkürler.

1. https://www.hepsiburada.com/hynix-8...6afr8a-pb-notebook-ram-1-35v-pm-HBC00000YRDKO / direkt firmanın kendi satış mağazası gibi gözüküyor.

2.
GSKILL 8GB Value DDR3L 1600Mhz CL11 1.35V Tek Modül Notebook Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da / üstekinin aynısı gibi, farklılık var mı emin değilim.

3.
SKHYNİX Sk Hynix 8 Gb Ddr3 Pc3l-12800s Notebook Ram Fiyatı, Yorumları - Trendyol / Hynix ile arasında ne gibi farklılıklar var pek anlamadım.

Laptopun detaylı tüm bilgilerine linkten indirmeden ön izlemeli PDF olarak ulaşabilirsiniz => Aspire E5-571G.pdf

Ekler

• Aspire E5-571G.jpg
    Aspire E5-571G.jpg
    200.7 KB · Hit: 43
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,241
İsim
Yuzarsef
GSKILL al geç agam.

byfaresiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
faresiz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
GSKILL al geç agam.
Önerin için teşekkür ederim, aslında 2080 li bir ana sistemim var ama anakartı ile alakalı bir problem var. Artık bazı konular da doyuma ulaştığım için bu basit sistem de beni belli konularda götürdüğünü fark ettim yalnız browserlar da sekmeler, ekstra uygulamalar 4gb ram de bitik performans sergiliyor. Hynix baktığım da bellek konusunda boş bir marka gibi durmuyor, peki aradaki farka gerçekten değer mi ? GSKILL alırsam bana ekstrası ne olur ? bilgin doğrultusunda dönersen sevinirim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,241
İsim
Yuzarsef
Önerin için teşekkür ederim, aslında 2080 li bir ana sistemim var ama anakartı ile alakalı bir problem var. Artık bazı konular da doyuma ulaştığım için bu basit sistem de beni belli konularda götürdüğünü fark ettim yalnız browserlar da sekmeler, ekstra uygulamalar 4gb ram de bitik performans sergiliyor. Hynix baktığım da bellek konusunda boş bir marka gibi durmuyor, peki aradaki farka gerçekten değer mi ? GSKILL alırsam bana ekstrası ne olur ? bilgin doğrultusunda dönersen sevinirim.
GSKILL de voltaj değerleri manuel olarak kullandırılabiliyor ve de pc eski olsa bile OC yaparken diğer RAM ler den daha az ısınıyor. GTx 740M ile girmediğim oyun kalmamıştı dizüstü pc de ve maksimum OC yaptığımda bile sıcaklık üzerinden hiç üzülmedim. Onun dışında kullanılan çipler hakikaten çok iyi ve aralarında oksitlenme olmasın diye 3+1 farklı katmanlı veri yollarına sahip hakikaten 1600 MHz hızı en çok hissettiren veri yolları ile bana güven verdi. Bunları da geçtim elektrik performansı olarak diğer markalardan çok daha üstün performans sağlıyor ve dual kullanımda aşırtmayı otomatik olarak ayarlıyor ve 1800MHz e kadar güç veriyor. Kullanılan malzeme kalitesi de RAM odaklı oyunları oynarken gözden kaçırılamayacak bir biçimde kendini kanıtlarmışcasına gücünü hissettirir. Ama sana kalmış bana soracak olursan 1 kere para veririm adam gibi 1 ürüne para veririm ve gider GSKILL alırım.

byfaresiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
faresiz
@Demacia'lı Master Yi Bu bilgiler olayı anlamamı daha da kavrıyor teşekkür ederim, başka bir forum da Kingston önerisi sunuldu bir de gözüme Bigboy gözüktü GSKILL den biraz daha yüksek fiyatı ikisininde, araların da ki detay farkları nelerdir yani 4 markanın da avantajı dezavantajı nedir ? bilgin doğrultusunda aydınlata bilirsen çok sevinirim teşekkürler.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,241
İsim
Yuzarsef
@Demacia'lı Master Yi Bu bilgiler olayı anlamamı daha da kavrıyor teşekkür ederim, başka bir forum da Kingston önerisi sunuldu bir de gözüme Bigboy gözüktü GSKILL den biraz daha yüksek fiyatı ikisininde, araların da ki detay farkları nelerdir yani 4 markanın da avantajı dezavantajı nedir ? bilgin doğrultusunda aydınlata bilirsen çok sevinirim teşekkürler.
Kingston'ın avantajı kullandığı çip teknolojisinde yatmakta kısa-orta vadede tüm rakiplerini elemekte üstüne yok lakin uzun vadede çöp oluyorlar. Bunun sebebi ise 1600MHz olması gereken bir RAM de kapasiteyi 1000-1200MHz bandında tutarak bağlantı hızını entegre ayarlar ile OC hızına çeviriyorlar. Kısa ve orta vade de daha çok veri yolu olduğundan kullanışlı gelebilir lakin kullandıkları veri katmanları çok değişken ve ısındıkları zaman (Bunu Cities Skylines gibi RAM kullanımına yüklenen oyunlarda görebilirsin.) kullanımda sıcaklık değeri yükseldikçe performans kaybı yaşatıyor. Ve ileri dönük bakıldığı zamanda ömürleri GSKILL e oranla 3/2 oranında az olabiliyor.

SK Hynix de ise kullanılan veri katmanlarında büyük bir özen gösterilmektedir ki onun da en büyük eksisi çiplerinin aşırı kalitesiz oluşudur ve 2-4 yıldan daha uzun süre kullanımda RAM yuvalarını bozma oranları diğer rakiplerine oranla katbekat fazla olmaktadır. Bunun dışında katman olarak ve veri yolları olarak da uzun vade de GSKILL ile kapışabilir lakin dediğim gibi çiplerinin ömrü bunu görmeye dayanamaz.

Crucial'a gelecek olursak da DDR4 de büyük bir devrim yakalayıp zirveye oynuyor olsalar da DDR3 de durum tam tersidir. Bu modelde de veri yolları ideal kalitede çipleri aşırı sağlamdır. Fakat pinlerinde ki kalitesizlik her bilgisayarcı için unutulmaz bir kabus oluyor. 10 Yıldan fazladır bu işin içindeyim ve DDR 4 ve üstü serileri haricinde Crucial tam bir facia ile sonuçlanmıştır. Pinlerinde ki sıkıntılar ve uzun vadeli kullanımda oluşan oksitlenmeler hem aşırı belirgin hız kayıplarına hem de kullanım sıkıntılarına yol açmaktadır.

GSKILL de voltaj değerleri manuel olarak kullandırılabiliyor ve de pc eski olsa bile OC yaparken diğer RAM ler den daha az ısınıyor. GTx 740M ile girmediğim oyun kalmamıştı dizüstü pc de ve maksimum OC yaptığımda bile sıcaklık üzerinden hiç üzülmedim. Onun dışında kullanılan çipler hakikaten çok iyi ve aralarında oksitlenme olmasın diye 3+1 farklı katmanlı veri yollarına sahip hakikaten 1600 MHz hızı en çok hissettiren veri yolları ile bana güven verdi. Bunları da geçtim elektrik performansı olarak diğer markalardan çok daha üstün performans sağlıyor ve dual kullanımda aşırtmayı otomatik olarak ayarlıyor ve 1800MHz e kadar güç veriyor. Kullanılan malzeme kalitesi de RAM odaklı oyunları oynarken gözden kaçırılamayacak bir biçimde kendini kanıtlarmışcasına gücünü hissettirir. Bunlara ilaveten uzun vadeli ve orta vadeli kullanımlarda kendini kanıtlayan bir markadır GSKILL oksitlenme olduğu zaman bunu kullanıcısına voltaj değerlerini düşürerek gösterir ki bu da kullanıcılar için bulunmaz bir nimettir. Tamam oksitlenme olduğu zaman en başında sana çok bariz bir performans düşüşü yaşatır ama o da beni temizle demenin en güzel yollarından bir tanesidir. Rakiplerinde ise genellikle bilinçsiz kullanıcı performans odaklı olduğundan kısıtlama yapılması söz konusu dahi olmaz ve böylelikle kullanıcı daha farkına varmadan oksitlenme durumu ileri dereceye giderek parçaları kurtarılamaz hale getirebilir.

Bunların haricinde Laptop Ram'leri için bir şey diyemem. Lakin senin kararın diğer kullanıcılar kısa vadeli performans odaklı oldukları için Kıngston fanboyluğu yaparlar lakin derinlemesine bakacak olursak bu konuda yetkin hemen hemen her kişinin laptop ram kullanımında GSKILL diyeceğini görebilirsiniz...

byfaresiz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
faresiz
@Demacia'lı Master Yi Bu cevaplar sadece beni değil bu konu da arayışta olan herkes için çok önemli olduğunu düşünüyorum ve tekrardan teşekkür ediyorum, bir konu da yanlışlık olmaması adına soruyorum yanlış anlamazsan sevinirim, Crucial dan bahsetmemiştim Bigboy demiştim yoksa bu ikisinin aralarında bir bağ mı var ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,241
İsim
Yuzarsef
@Demacia'lı Master Yi Bu cevaplar sadece beni değil bu konu da arayışta olan herkes için çok önemli olduğunu düşünüyorum ve tekrardan teşekkür ediyorum, bir konu da yanlışlık olmaması adına soruyorum yanlış anlamazsan sevinirim, Crucial dan bahsetmemiştim Bigboy demiştim yoksa bu ikisinin aralarında bir bağ mı var ?
Crucial DDR4 sonrasında yapılan işler ile çok güzel oldu DDR4 öncesinde yapılan her işler çok berbat. Kısaca yok diyebilirim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,053,112
Üyeler
167,253
Son üye
Faho01
Top Bottom