Neler Yeni
  • ‼️Sizlerin forumda daha keyifli ve sorunsuz vakit geçirmesi adına gece saatlerinde güncelleme ve bakım çalışması yapılacaktır. İşlemler sürerken kesintiler yaşanabilir.

Asrock Anakartlarda "Secure Boot" Açılmıyor Hatası Çözümü

somhaster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
513
İsim
Abdülhalik
Arkadaşlar bu benim ilk rehberim ondan dolayı garip olabilir kusuruma bakmayın. Ve bu bir kopyala yapıştır değildir hepsini teker teker yazıyorum.

Şimdi Valorant oyununu oynayabilmemiz için TPM 2.0 ve Secure Boot'u açmamız gerekiyor. TPM'i açmak çok kolay hiçbir bilgi istemiyor Google'a yazdığımız an çıkıyor ve halledebiliyoruz. Aslında Secure Boot'u da hemencik halledebiliyoruz fakat hata verene kadar. "WARNING: CMS is Loaded!" diye bir hata verdiği an bunun çözümünü hiçbir şekilde bulamıyoruz (yani ben bütün forumları gezdim bütün videoları izledim fakat hiç bir şekilde çözüme kavuşamadım). Sonra deneye deneye didik didik ettim bu biosu ve sonunda çözdüm. Şimdi nasıl çözdüğümü size tane tane anlatacağım.

1- Öncelikle boot menüsünden "aşağıdaki şekilde bir hata verecek. Bu bizim asıl hatamız şimdi bunun nasıl çözüldüğüne geçelim.

WhatsApp Image 2023-12-04 at 23.06.20.jpeg

2- Şimdi ok deyip geçiyoruz ve yukarıdaki kategorilerden "Boot" kısmını seçiyoruz. Ve aşağıda "CMS (Compatibility Support Module)" 'i seçiyoruz.

WhatsApp Image 2023-12-04 at 23.06.18.jpeg

3- "CMS (Compatibility Support Module)" 'i seçtikten sonra sizde varsayılan olarak CSM "Enable" olacak.

WhatsApp Image 2023-12-04 at 23.06.20 (1).jpeg

Onu "Disable" yapmanız gerekiyor.

4- "Disable" yaptıktan sonra yuklarıdan "Exit" menüsünden "Save Changes and Exit" diyoruz ve yeniden başlatıp tekrar "Boot" menüsüne girmemiz gerekiyor.

WhatsApp Image 2023-12-04 at 23.06.17.jpeg

5- Sonracıma "Secure Boot" 'un altındaki kısmı Varsayılan olarak "Custom" olarak gelir, siz bunu "Standart" 'a çevirmeniz gerekiyor.

WhatsApp Image 2023-12-04 at 23.06.19.jpeg WhatsApp Image 2023-12-04 at 23.06.19 (1).jpeg

6- Veeee artık "Secure Boot" 'umuzu "Enable" olarak işaretleyebiliyoruz. Sonra "Save & Exit" diyerek çıkıp Valorant'ınızı oynayabilirsiniz.

Herhangi bir anlamadığınız yer olursa ister DM'den ister buradan sorabilirsiniz. ^^

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,085,909
Üyeler
172,569
Son üye
verticilous