Neler Yeni

ASRock, ASUS'un Alt Markasıdır

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,317
İsim
Semih Boran
Asus Tuf b650M Plus boot süresi
Alıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik birleştirildi:

uefi 2012 asus anakart ile 2023 asus anakartların arayüzü neredeyse aynı bios geliştirmek sancılı bir süreç yıllardır nerdeyse aynı uı arayüzünü kullanıyor asus . Asrock belli bir arayüzde kalmamış olabilir .
O ilk UEFI tasarımı, bugün hala modem ve routerlarında kullanılmakta (Wi-Fi 6E vs. dahil):
images (95).jpeg

images (96).jpeg

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,949
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Alt markası tabiri yanlış. Asus da Pegatron'un mu alt markası yani? Bayağı alakasız ürünler yapıyorlar, benzer Ar-Ge'leri bile yok. Başlarda alt markasıyken benzer işleri vardı ama şu an ortak bir noktaları yok.

Aykut D.

80+ Gold

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,391
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Forumda canımı sıkan bir msı fanboyluğu denmez fakat inanılmaz msı sevgisi var anlamış değilim. Kaliteli değil açıkçası günümüze kadar sağlam ulaşabilen 775 pin msı anakart daha göremedim ben asus P5k-se anakartı aylarca server olarak kullandık halende çalışıyor en son garibana verdim .
Valla hocam bende P5G-41TM ve P5k-se anakart sahibi olmuştum zamanında birini e8400 birinide q6600 ile kullanmıştım e8400 2017 q6600 de 2020 ye kadar çıkarttı beni keşke arızalandıklarında atmasaydım koleksiyonluk diye saklardım :peeposad:

Aykut D.

80+ Gold

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,317
İsim
Semih Boran
Alt markası tabiri yanlış. Asus da Pegatron'un mu alt markası yani? Bayağı alakasız ürünler yapıyorlar, benzer Ar-Ge'leri bile yok. Başlarda alt markasıyken benzer işleri vardı ama şu an ortak bir noktaları yok.
Hayır, ana şirket ASUS. ASRock, iki alt firma oluyor. Mesela Volkswagen, Neoplan otobüs markasını MAN'a, NSU'yu Audi'ye, Audi'yi Porsche'ye bağladı. Bunu bütün markalar yapıyor (şirket işleri tuhaf maalesef). Bu da aynı olay. Hepsi farklı bir kitle ve sektörle ilgileniyor. Pegatron ODM, ASRock son kullanıcı (F/P modeller ama) gibi. ASUS ise kurumsal + son kullanıcı ürünleri (girişten üste).

Aykut D.

80+ Gold
Valla hocam bende P5G-41TM ve P5k-se anakart sahibi olmuştum zamanında birini e8400 birinide q6600 ile kullanmıştım e8400 2017 q6600 de 2020 ye kadar çıkarttı beni keşke arızalandıklarında atmasaydım koleksiyonluk diye saklardım :peeposad:
O p5k se ile Q9400 e 3.8 ghz o.c kullanıyordum stok fanla 75c idi throtle yaşıyordum maalesef no name kule tipi ile 65c idi . Vrm bölgesinden alev kalıyordu ama :D .

Memoli12345

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
375
İsim
mehmet alp kütük
Tamam da nie taichi gibi anakartlari rogdan iyi alt marka Okey ama çoğu ürünü asusun kendi ürününden iyi
Rog düşmanlığı falan mı var kanka sende başka bir konudada rog psu ları rajintekle kıyaslıyodun gömüyodun?

Aykut D.

80+ Gold
ASUS ise kurumsal
Asus stabiliteye oynuyor genelde Am5'de ufak tökezleme oldu onun dışında çok aşırı hatalı boarlarına denk gelmedim .
Mesaj otomatik birleştirildi:

Rog düşmanlığı falan mı var kanka sende başka bir konudada rog psu ları rajintekle kıyaslıyodun gömüyodun?
ROG biraz overpriced bazı insanlar fiyatlarından dolayıda gömebiliyor .

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,391
İsim
Emre
Discord
necromancerr
O p5k se ile Q9400 e 3.8 ghz o.c kullanıyordum stok fanla 75c idi throtle yaşıyordum maalesef no name kule tipi ile 65c idi . Vrm bölgesinden alev kalıyordu ama :D .
o zaman küçüktüm ben alındığında ama gidip bana metin2 cs1.6 gta vice city oynatıyordu gene (san andreasta throttle yaşıyordum bende :D sistem kapıyordu kendini kasası 2000 lerden kalma gibiydi kasa hala elimde duruyor ama diğer parçalar yok maalesef :( )

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,278
İsim
Bilal Tepe
Keşke düzgün okusanız rog psular raijintek den iyi demedim hatta KLASMAN farkı var karsilastirilmaz dedim ama daha ucuza 850w raijintek varken 750ye 1k fazla verip almak mantıksız dedim. Klasman farkı var eedi zaten

Top Bottom