Biliyorum hocam fakat 7-8 yaşlarında kullandığım için fazla detay hatırlamıyorum, belkide o zamanlar bana iyi geldiği için ona karşı böyle hislerim vardırBence kötü. UEFI kapalı şekilde verdi ASUS o zamanlar Pegatron modellerinde.
Ben Asrock A320M HDV R40 kullanıyorum.Şahsen ben Asrock Amd anakartlar için çıkarıldığını düşünyorum İntelin geçmişte Amd ye olan inanılmaz piyasa baskısı var sponsorlu incelemeler teknoji firmalarını işlemcilerinden mahrum etme gibi gibi .
Bkz: Asrock AMD soket Fatalty serisi başarısı .
Mesaj otomatik birleştirildi:
Low tier için evet hıgh tier için aynı şey geçerli değil .
valla zamanında çok garibime gidiyordu küçükkenBen de ilk defa Pegatron A15 (Casper A15)'de UEFITool'dan bakarken gördüm ASUS'un adını içeren dosyaları.
Forumda canımı sıkan bir msı fanboyluğu denmez fakat inanılmaz msı sevgisi var anlamış değilim. Kaliteli değil açıkçası günümüze kadar sağlam ulaşabilen 775 pin msı anakart daha göremedim ben asus P5k-se anakartı aylarca server olarak kullandık halende çalışıyor en son garibana verdim .B550M Pro4 F/P bir anakart mesela. Cidden AMD için olan ürünleri iyi. Bildiğim kadarıyla Asus laptoplarda kendilerinin (Pegatron) değil de Compal'ın anakartlarını kullanıyordu (altta partner oldukları firmalar var. ASUS'da var):
Compal
www.compal.com
Alt marka olduğu için umursamıyorlar. F/P odaklı bir markaları oluyor ASRock.Ben Asrock A320M HDV R40 kullanıyorum.
L8.1 sürümündeyim. Beta olmayan en güncel olan sürümdeyim yani.
Donanım olarak herangi bir sorunum yok hatta A320 için MSİ, ASUS gibi markaların M2 slotu yokken Asrockun var bile.
Ama en net hissettiğim şey BİOS'u.
BİOS menüsü, ayarları vs. kesinlikle çok dandik, özensiz kötü hissettiriyor.
Gigabyte, MSİ, Asus gibi markaların BİOS'u çok kaliteli kalıyor.
Asrock en azından Biostar vs. gibi değil. Biostar sitesine girip BİOS'u bile güncelleyemiyosunda
Ama yinede zayıf o yönde
Biraz daha aaçabilirmisin nasıl agam ?BİOS menüsü, ayarları vs. kesinlikle çok dandik, özensiz kötü hissettiriyor.
DDR5 MSI anakart kullananların şuan boot süresi kaç acaba ?Tasarımı ASUS'a göre kötü ya. Ondan bahsediyor sanırım. ASUS'un sitesi vs. daha iyi
BİOS'u açtığımızda menüsü, kategorisi, genel şıklığı, kullanımı.Biraz daha aaçabilirmisin nasıl agam ?
Asus Tuf b650M Plus boot süresiO konuda bilgim yok.
uefi 2012 asus anakart ile 2023 asus anakartların arayüzü neredeyse aynı bios geliştirmek sancılı bir süreç yıllardır nerdeyse aynı uı arayüzünü kullanıyor asus . Asrock belli bir arayüzde kalmamış olabilir .BİOS'u açtığımızda menüsü, kategorisi, genel şıklığı, kullanımı.
MSİ PRO A520 biosuna baktım mesela çok daha modern, anlaşılır, detaylı.
Gerçekten BİOS gibi bios yani. Giriyosun F7 basarsan detaylı ayar, basmazsan sana gerekli olan bir RAM hızı ayarlamadır onu yapar çıkarsın. Standart kullanıcı için bi o gereklidir yani. Bu bile etkiledi yani Asrocktan sonra
Sorun şu işte. Asrock BİOS'u çok daha eski hissettiriyor. UFEİ değil gibi. Renkleride Mavi, beyaz olsa tam legacy bios olur.uefi 2012 asus anakart ile 2023 asus anakartların arayüzü neredeyse aynı bios geliştirmek sancılı bir süreç yıllardır nerdeyse aynı uı arayüzünü kullanıyor asus . Asrock belli bir arayüzde kalmamış olabilir .