Neler Yeni

ASRock, ASUS'un Alt Markasıdır

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Bunu biliyordum zaten. Öyle söylüyor ama hisseler vs. diğer şeyler yalanlıyor adamı. BBK Electronics'te öyle yapıyor mesela. Rakip firma gibi lanse ediyor 5 markanın birkaçı (Realme ve Vivo özellikle).
Veya forum üzerinden örnek vereyim. Ben şimdi burada indirim vs paylaşıyorum. Donanım Arşivi bünyesinden biriyim. Diyelim ki Donanım Arşivi markasının altında çalışıyorum. Gün geldi ben kendi şirketimi açtım Donanım Arşivinin bütçesiyle bana bir firma kuruldu ve Abdullah benim şirketimden %25 hisseye sahip. Çünkü onun bütçesiyle açılmış bir firmayım. Bu beni Donanım Arşivinin alt markası yapmaz. Donanım Arşivi benim hissedarım olur.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,418
İsim
Emre
Discord
necromancerr
AMD den zaten yüksek seviye daha doğrusu yüksek kas gücü olan bir GPU yapmasına gerek yok. Çıkarırsa kendi alanında denemeler yaptığı için daha tecrübelenir, iyi olabilir ama gerekte yok zaten.
Şöyle anlatayım;
AMD, RTX 4090 gibi saf kas gücü yüksek bir kart yapsa ama yinede AMD teknolojisi olsa şuan ki gibi
NVİDİA ise, RX 7900XTX gibi saf kas gücü olan bir kart yapsa ama yinede NVİDİA teknolojisi olsa şuan ki gibi
Yüksek seviyeye çıkan yada belirli amaçları olan adam yine NVİDİA alır.
RTX 4090'a rakip çıkacak AMD kart pek çok amaca hizmet etmeyecek zaten.
Burda da belirttiğim gibi:
Alıntıyı görüntüle
Av1 Codec 7000 serisinde de var ancak nvidia kadar optimize çalışmıyor maalesef fsr çamur görüntü zaten yazılımsal olduğundan sende söylüyorsun bunu, amd'nin şuanda herhangi hiçbir + sı yok fiyat dışında ki 7900xtx in fiyatına 4080S zaten halihazırda satılıyor 4080S in tek eksiği vram düşüklüğüdür

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,469
İsim
Hacı
Asrockun üst tier anakartları Asusdan daha kaliteli 🤣

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,962
İsim
tümen dağ
pegatron ipxsb-h61 anakartım vardı depremde kaybettim, çok kaliteli muazzam bir anakart idi zamanına göre. kendisi resmen tarihi eser. yıllarca götürdü beni
Bende var bıos atılmıyor sorunlu anakart

Ceasar123

80+ Silver
Av1 Codec 7000 serisinde de var ancak nvidia kadar optimize çalışmıyor maalesef fsr çamur görüntü zaten yazılımsal olduğundan sende söylüyorsun bunu, amd'nin şuanda herhangi hiçbir + sı yok fiyat dışında ki 7900xtx in fiyatına 4080S zaten halihazırda satılıyor 4080S in tek eksiği vram düşüklüğüdür
YÜKSEK SEVİYEDE
+ sı yok, - si var.
Düşük fiyata bile satılsa, sırf kas gücü için alınmaz.

Zaten belirttiğim gibi ben AMD'den üst seviyeyi almasını beklemiyorum. Ama Alt-giriş seviyeyide alsın. 60 serisini falan yensin aşağı yukarı.
Ucuz satsın, mantıklı ürün planlasın satsın.
YÜKSEK SEVİYEDE

Bunuda önceki mesajlarımda anlatmıştım.
1712579338261.png

Farkettiyseniz RX 7800XT yada 4070 falan bahsetmiyorum bile bu yüzden

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Bağımsız bir marka falan değil. 2008 krizine (malum Lehman Brothers'ın iflas ettiği) hazırlık için ASUS, yeniden yapılandırmaya gitti ve hissedarlarla ortaklık yöntemini seçti (Pegatron'un başına ASUS'un kurucularından T.H. Tung (Tzu-Hsien Tung / 童子賢) geçti).
Alıntıyı görüntüle
Pegatron'u kurdukları gün, borsada ASUS çakıldı. Sandy Bridge laptop anakartı olan Pegatron A15'in BIOS'unda ASUSPei diye direkt bir dosya bile bulunuyor. Ayırma işleminin bittiği 1 Ocak 2010 tarihinden sonra çıkan bir ürün birde. Ayrıca EFI Shell seçeneği bile aynı bir ASRock ile ASUS masaüstü anakartının. Logoları da. Ama BBK Electronics gibi bağımsız gözükme yolunu seçtiler. Oppo, Realme, Vivo, iQOO ve OnePlus'un siteleri birbirinden farklı, distribütör farklı vs. O hesap yani. Bu Wikipedia'dan. Sahibi (Owner) kısmında ASUS yazdığını açık şekilde görüyorsunuz:
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
bağımsız olsa da olmasa da bildiğim kadarı ile güzel bir marka .
Güzel marka olduktan sonra bağlı olsun bağlı olmasın bence önemi yok

Top Bottom