Neler Yeni

ASRock, ASUS'un Alt Markasıdır

Gif Man

80+ Gold
Bu Olaya Açıklık Getirdiğin İçin Teşekkürler Hocam .

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,391
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Bir tek 4090 geldi 3090 ve 2080 in çıktığı seriye göre ezdi geçti ortalığın anasını ağlattı
Katılıyorum üstte bahsetmiştim gene 7900xtx anca 4080S ile aşık atabiliyor 4090 bambaşka bi seviye şuanlık

Hydranoid

80+ Bronze
zaten bir yerlerde kıyıda kösede AStech mi ASteck mi ne yazıyordu sanırım. Zaten adamlar aynı yazı fontu kullanıyor neredeyse. Ama alt marka olamaz bir kısmı Asusundur veya bir yerde ayrılmıstır. Siz Asus olsanız böyle bir alt markanız olsa Nvidiayla partner yapmaz mısınız? Amd ile is birliği yapıp ekran kartı da üretiyor ama iki markanın modelleri arasında neredeyse hiç benzerlik yok.
ASRock_Logo.svg.png

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,949
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
zaten bir yerlerde kıyıda kösede AStech mi ASteck mi ne yazıyordu sanırım. Zaten adamlar aynı yazı fontu kullanıyor neredeyse. Ama alt marka olamaz bir kısmı Asusundur veya bir yerde ayrılmıstır. Siz Asus olsanız böyle bir alt markanız olsa Nvidiayla partner yapmaz mısınız? Amd ile is birliği yapıp ekran kartı da üretiyor ama iki markanın modelleri arasında neredeyse hiç benzerlik yok. Alıntıyı görüntüle
Dedimya ortak AR-GE, benzer bir ürünleri bile kalmadı. Şu anki logoları zaten çok eskiden kalma güncellenmiyor nedense.

bosscihan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Cihan Yüksel
Bağımsız bir marka falan değil. 2008 krizine (malum Lehman Brothers'ın iflas ettiği) hazırlık için ASUS, yeniden yapılandırmaya gitti ve hissedarlarla ortaklık yöntemini seçti (Pegatron'un başına ASUS'un kurucularından T.H. Tung (Tzu-Hsien Tung / 童子賢) geçti).
Alıntıyı görüntüle
Pegatron'u kurdukları gün, borsada ASUS çakıldı. Sandy Bridge laptop anakartı olan Pegatron A15'in BIOS'unda ASUSPei diye direkt bir dosya bile bulunuyor. Ayırma işleminin bittiği 1 Ocak 2010 tarihinden sonra çıkan bir ürün birde. Ayrıca EFI Shell seçeneği bile aynı bir ASRock ile ASUS masaüstü anakartının. Logoları da. Ama BBK Electronics gibi bağımsız gözükme yolunu seçtiler. Oppo, Realme, Vivo, iQOO ve OnePlus'un siteleri birbirinden farklı, distribütör farklı vs. O hesap yani. Bu Wikipedia'dan. Sahibi (Owner) kısmında ASUS yazdığını açık şekilde görüyorsunuz:
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Aykut D.

80+ Gold
zaten bir yerlerde kıyıda kösede AStech mi ASteck mi ne yazıyordu sanırım. Zaten adamlar aynı yazı fontu kullanıyor neredeyse. Ama alt marka olamaz bir kısmı Asusundur veya bir yerde ayrılmıstır. Siz Asus olsanız böyle bir alt markanız olsa Nvidiayla partner yapmaz mısınız? Amd ile is birliği yapıp ekran kartı da üretiyor ama iki markanın modelleri arasında neredeyse hiç benzerlik yok. Alıntıyı görüntüle
Ben şahsen asus asrock'ı amd kanatta başarılı kartlar üretmesi için çıkardı. Intel amd dava süreç v.b geçmişini bilen demek istediğimi daha iyi anladı.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,949
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Ben şahsen asus asrock'ı amd kanatta başarılı kartlar üretmesi için çıkardı. Intel amd dava süreç v.b geçmişini bilen demek istediğimi daha iyi anladı.
Sorun şu üretemedi :D Ekran kartı tarafında açıkçası en son tercihlerimden biri olur Asrock.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,317
İsim
Semih Boran
Ne demek istiyorsun?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet, farklı tamamen o konularda. Yine de mülk sahibinin ASUS, başkanının da ASUS'un kurucu ortaklarından biri olduğunu değiştirmiyor.

Ceasar123

80+ Silver
Katılıyorum üstte bahsetmiştim gene 7900xtx anca 4080S ile aşık atabiliyor 4090 bambaşka bi seviye şuanlık
Bir tek 4090 geldi 3090 ve 2080 in çıktığı seriye göre ezdi geçti ortalığın anasını ağlattı
AMD den zaten yüksek seviye daha doğrusu yüksek kas gücü olan bir GPU yapmasına gerek yok. Çıkarırsa kendi alanında denemeler yaptığı için daha tecrübelenir, iyi olabilir ama gerekte yok zaten.
Şöyle anlatayım;
AMD, RTX 4090 gibi saf kas gücü yüksek bir kart yapsa ama yinede AMD teknolojisi olsa şuan ki gibi
NVİDİA ise, RX 7900XTX gibi saf kas gücü olan bir kart yapsa ama yinede NVİDİA teknolojisi olsa şuan ki gibi
Yüksek seviyeye çıkan yada belirli amaçları olan adam yine NVİDİA alır.
RTX 4090'a rakip çıkacak AMD kart pek çok amaca hizmet etmeyecek zaten.
Burda da belirttiğim gibi:
1712577380509.png

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,317
İsim
Semih Boran

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Bunu biliyordum zaten. Öyle söylüyor ama hisseler vs. diğer şeyler yalanlıyor adamı.
Dostum senin anlamadığın kısım şu. Ben şimdi kendime bir futbol kulübü açıp Fenerbahçe hissesinden %16.8 lik hisseyi alsam benim alt markam mı olacak. Hisse başka. Alt marka başka.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,949
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Bunu biliyordum zaten. Öyle söylüyor ama hisseler vs. diğer şeyler yalanlıyor adamı. BBK Electronics'te öyle yapıyor mesela. Rakip firma gibi lanse ediyor 5 markanın birkaçı (Realme ve Vivo özellikle).
Realme öyle bir şey yapmıyor, yapamaz. Arayüzlerine, servislerine kadar aynı. Zaten aynı gruba bağlılar resmiyette.

Top Bottom