Neler Yeni

ASRock, ASUS'un Alt Markasıdır

Ceasar123

80+ Silver
O 6000 serisindeki atılım yoktu amd de sürücü olarak olmasa bile hiç yoktan fiyatlandırma ve performans olarak çok iyidi üstüne üstlük 6900 direk 3090 rakibiydi
şimdi bakıyoruz gene 7000 serisine 7900XTX 4090'ın yanına yaklaşamıyor 4080S ile oynuyor 7000 serisinin en iyi çıkan kartı 7800xt di tam bekleneni karşıladı
AMD den zaten ben yüksek seviyeyi almasını beklemiyorum.
Çünkü şu var yüksek seviye çıkan adam;
-ray tracing ister,
-yayın açar başka video işi yapar AV1 codec ister,
-FSR yerine DLSS ister,
-daha iyi görüntü ister (NVİDİA Ray Reconstruction),
-render yapmak ister (NVİDİA CUDA),
-broadcast vs. gibi özel teknolojiler ister,
-sorunsuz kullanmak ister,

yüksek seviyede bu listede amd hiç birini karşılayamıyor.
-Ray tracing performansı mesela zayıf.
-DLSS 3 mesela 0 görüntü kaybı, çok iyi performans. DLSS 2 gibi 1080pde bozulma yok direkt DLSS gerçekten. FSR3 öyle asla değil hala çok zayıf
-Ray reconstruction mesela Ray tracing plus gibi bir özellik bilmiyorsan. Gördükten sonra bunsuz ray tracing olmaz diyosun
-Render alacak adam NVİDİA 2-3 kat daha hızlı
-NVİDİA artık CUDA yı yasakladı sadece kendi kartları kullanabiliyor napçak şimdi kullanan AMD tayfa?
-Onun dışında AV1 codec isteyenler var, ve yüksek seviye çıkan adam AV1 de ister.
-Broadcast vs. teknolojiler olması falanda güzel yanları
vs. vs.

O yüzden AMD'den ben zaten yüksek seviyeyi almasını beklemiyorum ama en azından giriş, orta seviyeyi aslın ve alabilirde.
RX 6000 serisinde başta "biz her oyundan sonra driver güncelleyecez, NVİDİA GameReady driver gibi olcak" dediler. Sonra yine saldılar.
Bari düzgün satış, düzgün fiyat, iyi rün koyun ki bu seviyeleri alın.
Ve yapabilirde üstte yazdıklarım kadar basit.
Yüksek seviyeyi tak diye almasını beklemiyorum zaten.

Son düzenleme:

Lyrox1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
291
İsim
AHMET OKAN KARA
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım, PC, Ekran kartları.
konu için ellerine sağlık .

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Tuncay Güngör
Verdiğiniz bilgi günümüzde yanlıştır. Pegatron 2008 yılına kadar Asus'a bağlı bir kuruluş idi. Asrock ise 2007 yılında kurulan ayrı bir firma. Şu anda ise Asrock, Pegatron bünyesinde faaliyet gösteren bir firma. Kısaca Asus ile bir bağlantısı yoktur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Osman Can Çalışır
Bağımsız bir marka falan değil. 2008 krizine (malum Lehman Brothers'ın iflas ettiği) hazırlık için ASUS, yeniden yapılandırmaya gitti ve hissedarlarla ortaklık yöntemini seçti (Pegatron'un başına ASUS'un kurucularından T.H. Tung geçti). Pegatron'u kurdukları gün, borsada ASUS çakıldı. Sandy Bridge laptop anakartı olan Pegatron A15'in BIOS'unda ASUSPei diye direkt bir dosya bile bulunuyor. Ayırma işleminin bittiği 1 Ocak 2010 tarihinden sonra çıkan bir ürün birde. Ayrıca EFI Shell seçeneği bile aynı bir ASRock ile ASUS masaüstü anakartının. Logoları da. Ama BBK Electronics gibi bağımsız gözükme yolunu seçtiler. Oppo, Realme, Vivo, iQOO ve OnePlus'un siteleri birbirinden farklı, distribütör farklı vs. O hesap yani. Bu Wikipedia'dan:
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Moderatörler haklı. Asus ile Asrock markasının günümüzde bir bağlantısı bulunmamaktadır.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,318
İsim
Semih Boran
Verdiğiniz bilgi günümüzde yanlıştır. Pegatron 2008 yılına kadar Asus'a bağlı bir kuruluş idi. Asrock ise 2007 yılında kurulan ayrı bir firma. Şu anda ise Asrock, Pegatron bünyesinde faaliyet gösteren bir firma. Kısaca Asus ile bir bağlantısı yoktur.
Moderatörler haklı. Asus ile Asrock markasının günümüzde bir bağlantısı bulunmamaktadır.
Pegatron'un hissesinin kime ait olduğunu okudunuz mu?
Screenshot_2024-04-08-06-30-53-849_com.android.chrome.png

ConquerorXIV

80+ Gold
Pegatron'un hissesinin kime ait olduğunu okudunuz mu?
Alıntıyı görüntüle
Asus, ASRock'un %16.81'lık hissesinin sahibi diye ASRock'u Asusun alt markası yapmaz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

krizde ortak olarak komple yolları ayırmışlar. kağıt üstünde asus hisse sahibi ama her hangi bir bağlantıları yok, söz hakları yok.
yakında ASRock kalan hisseleri alıp komple bağımsız olur muhtemelen.

Son düzenleme:

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,318
İsim
Semih Boran
Asus, ASRock'un %16.81'lık hissesinin sahibi diye ASRock'u Asusun alt markası yapmaz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

krizde ortak olarak komple yolları ayırmışlar. kağıt üstünde asus hisse sahibi ama her hangi bir bağlantıları yok, söz hakları yok.
yakında ASRock kalan hisseleri alıp komple bağımsız olur muhtemelen.
Bağları yok deyip duruyorsunuz ama BIOS dosyalarında ASUS adının durması gibi şeylere bir açıklamanız yok. Ayrıca EFI Shell seçeneği bile tamamen aynı şekilde ayarlanmış her iki markada da. Başka dünya üzerinde bu iki şeye sahip marka yok ve bunlar 2010 yılından sonra çıkmış ürünler (Pegatron A15 ve günümüzdeki anakartlarından bahsediyorum).

ConquerorXIV

80+ Gold
Bağları yok deyip duruyorsunuz ama BIOS dosyalarında ASUS adının durması gibi şeylere bir açıklamanız yok. Ayrıca EFI Shell seçeneği bile tamamen aynı şekilde ayarlanmış her iki markada da. Başka dünya üzerinde bu iki şeye sahip marka yok ve bunlar 2010 yılından sonra çıkmış ürünler (Pegatron A15 ve günümüzdeki anakartlarından bahsediyorum).
geçmişte ortak oldukları için aynı alt yapıyla devam ediyor olabilirler veya sonuçta hala ortaklık var bios konusunda bilmediğimiz durumlar olabilir,
yani öyle bir anlatıyorsun ki asus, %51 pegatronun şirketi yöneten söz sahibi olan, pegatron ve asrock da alt markasıymış gibi.

KaraTufan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Yalçın Güngör
Instagram
https://www.instagram.com/ygungr/
Steam
steamcommunity.com/id/TeamDeyy
Twitter
yGungr
asus şirket ortağı olunca neden kendi hemagonyasındaymış gibi alt markası olsun onu anlamadım.
şirketler yatırım yapar hepsi bu.
asus başka marka asrock başka marka olarak devam eder böyle bir durumda zaten

asus gibi bir firma da bunu isteyeceğini sanmıyorum. yani göz göre göre bir markayı kendi altında göstererek o firmanın kalitesini düşürmek istemez bence.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,318
İsim
Semih Boran
asus şirket ortağı olunca neden kendi hemagonyasındaymış gibi alt markası olsun onu anlamadım.
şirketler yatırım yapar hepsi bu.
asus başka marka asrock başka marka olarak devam eder böyle bir durumda zaten

asus gibi bir firma da bunu isteyeceğini sanmıyorum. yani göz göre göre bir markayı kendi altında göstererek o firmanın kalitesini düşürmek istemez bence.
Evet, ortaklaşa bir yönetim modeli var. Para kazanmak (daha doğrusu zararı aza indirmek) böyle yaptılar. Zaten hisse oranını artırmış sürekli ASUS. Satmama sebepleri de gayet açık. Pegatron, dünyanın 1 numaralı ODM'i. En çok üretim yapan ve satan marka. ASUS'un yerinde olsam ben de satmazdım.

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,294
İsim
Bilal Tepe
7000 serisi direk fiyasko çıktı benim gözümde amd de Nvidia konusunda da 4000 serisinin 60/60Ti/70/70Ti serisi özellikle gene fiyaskoydu hem fiyatlandırma hem vram açısından Superleri piyasaya milletle dalga geçmek için sürdüler sanki söz etmiyorum bile normalde ilk serilerin direk super performansında çıkması gerekirdi
Am5 kanadının durgun olmasının asıl sebebi geçiş nesli olması
Bir tek 4090 geldi 3090 ve 2080 in çıktığı seriye göre ezdi geçti ortalığın anasını ağlattı

Top Bottom