Donanım Adam
80+
- Reaksiyon skoru
- 66
merhaba başlıktaki model anakarta sahibim r7 5800x işlemcime nasıl undervolt yapabilirim?
hocam daha önce msi x870 de yaptımda bu anakartta ayarlar degisik geldi biraz bulamadım curve optimizeri felan ryzen master ile yapsam biostan yapmayla arasında fark olurmu?bios veya ryzen master üzerinden yapabilirsiniz acemi iseniz ryzen master üzerinden curve optimizer ile yapabilirsiniz
anladım o kadar anlıyorsanız kurcalayın illa çıkar bilen gösteren birileri ama fark olmaz biostan yapmak manuel gibi düşünün burda otomatik kendi ölcüp sizin yerinize ayarlıyor zaten tamam diyip rest atınca bıosa kendisi o ayarı işlemiş oluyor her seferınde yapmıoyrunuz ayarları begenmez veya cokme vs olursa reset dersenız ryzen masterdan yıne rest atar ılk halıne gelır ayarlarınızhocam daha önce msi x870 de yaptımda bu anakartta ayarlar degisik geldi biraz bulamadım curve optimizeri felan ryzen master ile yapsam biostan yapmayla arasında fark olurmu?
hocam nasıl otomatik yapıyor, hedeflediğim sıcaklıklara getirebilirmi otomatik olarak?anladım o kadar anlıyorsanız kurcalayın illa çıkar bilen gösteren birileri ama fark olmaz biostan yapmak manuel gibi düşünün burda otomatik kendi ölcüp sizin yerinize ayarlıyor zaten tamam diyip rest atınca bıosa kendisi o ayarı işlemiş oluyor her seferınde yapmıoyrunuz ayarları begenmez veya cokme vs olursa reset dersenız ryzen masterdan yıne rest atar ılk halıne gelır ayarlarınız
bide ryzen master ile ayar yaptıktan sonra uygulamayı silsem ayarlar durur degilmi?anladım o kadar anlıyorsanız kurcalayın illa çıkar bilen gösteren birileri ama fark olmaz biostan yapmak manuel gibi düşünün burda otomatik kendi ölcüp sizin yerinize ayarlıyor zaten tamam diyip rest atınca bıosa kendisi o ayarı işlemiş oluyor her seferınde yapmıoyrunuz ayarları begenmez veya cokme vs olursa reset dersenız ryzen masterdan yıne rest atar ılk halıne gelır ayarlarınız
onu hiç denemedim uygulama duruyordu hep bendehocam nasıl otomatik yapıyor, hedeflediğim sıcaklıklara getirebilirmi otomatik olarak?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
bide ryzen master ile ayar yaptıktan sonra uygulamayı silsem ayarlar durur degilmi?
onu hiç denemedim uygulama duruyordu hep bende) , siz hedeflemiyorsunuz o kendi 1 saat çekirdekleri test ediyor ona göre ayar çekiyor sonucu mutlu eder ama kendisi yapıcak siz 1 saat pc boşta kendi haline bırakcaksınız sadece
![]()
yok dostum o bitince kendisi ayarlıcak siz tamam diyip rest atıcaksınız bitti nasıl sonuçlar tatmin etti mi ?Alıntıyı görüntüle
hocam şuan böyle yapmam gereken bi ayar varmı
yok hocam ayarları uygulamıyor bi sıkıntı var heralde biosdan manuel yaptımyok dostum o bitince kendisi ayarlıcak siz tamam diyip rest atıcaksınız bitti nasıl sonuçlar tatmin etti mi ?