Neler Yeni

ASROCK B850 Riptide vs MSI MAG B850 Tomahawk vs Gigabyte B850 Aorus Elite

Khalmera

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Osman Mert
Selamlar herkese anakartta bir türlü karar veremedim ve şu an bu 3ü arasında kaldım. OC yapmayan düz kullanıcıyım işlemcim şu an 7600 ama onu da yakın zamanda 9700x olarak güncelleyeceğim. Siyah ve ATX olması görsel anlamda benim için önemli onun dışında beni 4-5 sene götürecek kalitede olması yeterli olacaktur. Şu an Gigabyte kullanıyorum memnunum aslında ama ATX'e geçmem gerek. Görüşlerinizi bekliyorum, bütçem bu civarda ama daha üstüne çıkmak istemiyorum hatta b850 aorus elite bile bir tık pahalı geliyor

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,472
İsim
Emir
Atxe neden geçmenız gerek?

Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
mamixblack
anakartta asrockun ustune tanımam en f/p anakartları uretıyolar

Khalmera

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Osman Mert
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Atxe neden geçmenız gerek?
Ekran kartımı dikey olarak kullanacağım. Şu an ki anakartım mATX ve wifi yok o yüzden ayrıca wifi kartı kullanıyorum bu da dikey ekran kartı kullanımımı engelliyor. Bir de yazın yurt dışından 5000 serisi çözebilirim ve şu anki anakartımda PCIe 5.0 desteği yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

anakartta asrockun ustune tanımam en f/p anakartları uretıyolar
Bu model hakkında bir bilginiz var mı hocam peki

Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
mamixblack
Ekran kartımı dikey olarak kullanacağım. Şu an ki anakartım mATX ve wifi yok o yüzden ayrıca wifi kartı kullanıyorum bu da dikey ekran kartı kullanımımı engelliyor. Bir de yazın yurt dışından 5000 serisi çözebilirim ve şu anki anakartımda PCIe 5.0 desteği yok

Bu model hakkında bir bilginiz var mı hocam peki
evet o model b850 çipsetli anakartlar arasındaki en iyi modeldir. hatta msi x870e tomahawka bile kafa tutan ama gerisinde kalan bir anakarttır x870e tomahawk ile arasındaki tek fark tomahawkın usb portlarının daha hızlı olmasıdır (tomahawkın usb 4 portları var) ama riptidenin portları da fazlasıyla yeterli onun dışında mühim olan tüm özellikleri b850 riptide ile aynı

evet o model b850 çipsetli anakartlar arasındaki en iyi modeldir. hatta msi x870e tomahawka bile kafa tutan ama gerisinde kalan bir anakarttır x870e tomahawk ile arasındaki tek fark tomahawkın usb portlarının daha hızlı olmasıdır (tomahawkın usb 4 portları var) ama riptidenin portları da fazlasıyla yeterli onun dışında mühim olan tüm özellikleri b850 riptide ile aynı
https://versus.com/en/asrock-b850-riptide-wifi-vs-msi-mag-x870-tomahawk-wifi şu siteden bak mesela x870 tomahawktan bile daha iyiyse b850 tomahawkın içinden geçer

Khalmera

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Osman Mert

https://versus.com/en/asrock-b850-riptide-wifi-vs-msi-mag-x870-tomahawk-wifi şu siteden bak mesela x870 tomahawktan bile daha iyiyse b850 tomahawkın içinden geçer
Evet hocam attığınız karşılaştırmaya bakınca usb4 dışında elle tutulur fark görünmüyor ama daha önce hiç kullanmadım ve yeni yeni Asrock markasını duyduğum için mesafeli yaklaşıyorum sanırım

Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
mamixblack
Evet hocam attığınız karşılaştırmaya bakınca usb4 dışında elle tutulur fark görünmüyor ama daha önce hiç kullanmadım ve yeni yeni Asrock markasını duyduğum için mesafeli yaklaşıyorum sanırım
asrock çok güzel markadır düşük ve orta bütçedeki anakartlarda msi ve asus daha iyi olsa da yüksek bütçede kesinlikle asrock alman taraftarıyım

Khalmera

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Osman Mert
asrock çok güzel markadır düşük ve orta bütçedeki anakartlarda msi ve asus daha iyi olsa da yüksek bütçede kesinlikle asrock alman taraftarıyım
İndirimi kaçırdım şu an piyasada en ucuzu 12bine var yani üçünün de fiyatı aynı oldu denebilir hocam bir de asrock için şöyle bir şey gördüm

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,077,219
Üyeler
171,172
Son üye
Fatih(?)
Top Bottom