Neler Yeni

AsRock Z77 Pro3 Yardım!

4JAVEXX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
Mehmet Ali Kırımlı
Arkadaşlar bu anakartla birlikte 2600k alıp overclock yapmak istiyorum (4.7 Ghz). Ama aklıma yatmayan bi kaç şey var resimde de gördüğünüz gibi diğer anakartlardan biraz farklı. üstteki anakartta 2 adet sığutucu bulunurken alttakinde neden 1 ? Bu durum benim yüksek overclock yapmama etki eder mi ? ve sarıyla çizdiklerim neden ordalar ? Kısacası bu anakartla yüksek değerlerde overclock yapabilir miyim ?Anakart ısınır mı ?

msi p67.jpg
Z77-PRO3.png

Deliever

80+ Bronze
Arkadaşlar bu anakartla birlikte 2600k alıp overclock yapmak istiyorum (4.7 Ghz). Ama aklıma yatmayan bi kaç şey var resimde de gördüğünüz gibi diğer anakartlardan biraz farklı. üstteki anakartta 2 adet sığutucu bulunurken alttakinde neden 1 ? Bu durum benim yüksek overclock yapmama etki eder mi ? ve sarıyla çizdiklerim neden ordalar ? Kısacası bu anakartla yüksek değerlerde overclock yapabilir miyim ?Anakart ısınır mı ?

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Alttakinde mosfet soğutucu yok, anakart normale göre biraz daha ısınır.

İşteBenimNickim!

80+ Bronze
Sarıyla çizdiklerin bobinler. Kırmızıyla çizdiğin yerin üstünde MOSFET gözükmüyor, orada soğutma bulunması için bir sebep yok. Sadece bajkarak yourm yapmak zor ama yapabilrisin ya.
2600K çok eski, niye alıyorsun. OC yapınca işlemci iki katına çıkmıyor:)

4JAVEXX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
Mehmet Ali Kırımlı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sarıyla çizdiklerin bobinler. Kırmızıyla çizdiğin yerin üstünde MOSFET gözükmüyor, orada soğutma bulunması için bir sebep yok. Sadece bajkarak yourm yapmak zor ama yapabilrisin ya.
kırmızıyla çizmemin sebepi orda neden diğer anakartlar gibi mosfet ve soğutucu yok demek istemem anlamadım yani bu anakartta neden mosfet bu kadar az

İşteBenimNickim!

80+ Bronze
kırmızıyla çizmemin sebepi orda neden diğer anakartlar gibi mosfet ve soğutucu yok demek istemem anlamadım yani bu anakartta neden mosfet bu kadar az
Üstteki anakart ile alttaki anakartların modelleri nedir? Soğutucu altında bulunan elemanları nasıl sayıyorsun anlamadım?

4JAVEXX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
Mehmet Ali Kırımlı
Üstteki anakart ile alttaki anakartların modelleri nedir? Soğutucu altında bulunan elemanları nasıl sayıyorsun anlamadım?
Üstteki benim alacağım AsRock Z77 Pro3
Alttaki Örnek olarak aldığım MSI P67A-GD65
Mesaj otomatik birleştirildi:

up+++

Son düzenleme:

İşteBenimNickim!

80+ Bronze
4+1, amma kullanılan MOSFET'ler çok kalitesiz. Bu anakartla 2500K OC yapatken bile anakart throttle ediyormuş kendisini 65 derecede. Yani 65 dereceye gelince VRM'ler, senin OC yalan olabilir. Tavsiye etmem. 2600K alınmaz zaten artık.

4JAVEXX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
Mehmet Ali Kırımlı
4+1, amma kullanılan MOSFET'ler çok kalitesiz. Bu anakartla 2500K OC yapatken bile anakart throttle ediyormuş kendisini 65 derecede. Yani 65 dereceye gelince VRM'ler, senin OC yalan olabilir. Tavsiye etmem. 2600K alınmaz zaten artık.
çok teşekkürler vallaha kaç gündür bunu araştrıyorum bulamıyordum teşekkürler

fenerlimühendis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
691
İsim
Ahmet Hakan

4JAVEXX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
Mehmet Ali Kırımlı
Gigabyte B450M-S2H al. İşini görür.

Bunu da düşünebilirsin. MSI O.C. konusunda iyidir.
yanlış anladın aga r5 2600 değil benim dediğim. Benim bahsettiğim işlemci i7 2600K Ama yine de teşekkürler ilgin için

fenerlimühendis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
691
İsim
Ahmet Hakan
Öte yandan stabil bir O.C. için ya iyi bir kule tipi ya da iyi bir sıvı soğutma ihtiyacın olacak. Bunlar olmadan kaliteli bir O.C. yapamayacaksın. Performans istiyorsan 2. el 1600 AF ya da 3100 al.

yanlış anladın aga r5 2600 değil benim dediğim. Benim bahsettiğim işlemci i7 2600K Ama yine de teşekkürler ilgin için
He pardon :D Ben 2600x okudum. Gece uyumadım gözlerim yorgun.

Top Bottom